Konu: IC Jail'i beklemek istemiyorum  (Okunma sayısı 617 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 13.06.2021 07:22
İşinize gelmediği için açtığınız bir AR-GE olmuş sonuç olarak o IC jaillerde tekrarlamayın ve karakterinizi caydırmak adına, yani karakteriniz 1000dk yiyorsa o karakter büyük bir suç işlemiş oluyor bunu devam ettirmemesi için 1000dk atıp sizi caydırıyor yani kısacası desteklemiyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 14.06.2021 10:07
Eline silah alıp çatışma yaratırken sorun yok, ama gel gelelim tutuklanıp hapse atılınca sorun var. Bakın şu işe. DM atmaya bilgisayarınız kaldırıyor da, bir hücreye geçip "/ssmod" alıp AFK bırakınca mı kaldırmıyor? 1000 dakika jail yemenizin IC olarak sebebi şu; şehri olay mahaline çevirdiğiniz için ve sizi bu suçu işlemekten bıktırmak. Rolünüzü yaparsınız fakat bunu kolluk kuvvetleri görürse beklersiniz, bu kadar basit. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.06.2021 15:52
SAMP'ın genel sorunu bu maalesef. IC jailde rol yapılmadığı sürece OOC jailden hiçbir farkı kalmıyor. IC jailde insanların role teşvik edilmesi gerekiyor, bunun için daha uygun bir harita, belli saatlerde(Yoğunluğa göre ayarlanır) PD(Belli bir kadro 3-4 kişi) ve etkinlik ekibiyle hapishane rolleri planlanır, gardiyan falan olur.(19-23 arası gibi, herkes Hapishane de rol yapar PDsi, suçlular aynı birlikteki suçlular çeteleşir diğer suçlularla kavga eder gibi gibi) Hapishane de spor salonu eklenebilir. Bu tarz şeylerle insanları IC jailde AFK atmak yerine role teşvik edilmesi gerekiyor. Birine IC ceza veriliyor OOC olarak kişiye ceza verilmiyor, bunun farkında olunması gerekiyor. Şu anki sistem mantıklı değil, IC cezalar OOC cezadan fazla olabiliyor(Bazen). OOC cezaların artması gerekiyor ki en azından kişi IC ihlal yaptığında OOC ihlal ile benzer süre yatmasın, arada bir fark olsun.
« Son Düzenleme: 14.06.2021 15:53 darkangel07 »
100
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Jackal's,
Tepki yok
Tepki yok
Jackal's,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 14.06.2021 16:01
O zaman IC jaile girme?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 14.06.2021 16:34
Kimse oyuna girmez, yatarak jaili bekler. Caydırıcılığı çok etkiler desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 14.06.2021 16:40
Kimse oyuna girmez, yatarak jaili bekler. Caydırıcılığı çok etkiler desteklemiyorum.

İyide dostum bilgisayarları kötü olan insanlar var onlar o kadar saat orada ne yapacaklar peki IC jail ile OOC jailin ne farkı kalıyor o zaman? Bilgisayarı iyi olan adam arkada afk bırakıp CS:GO, Lol benzeri oyunlara giriyor jaili bitiyor bilgisayarı kötü olanlarıda düşünmek gerekiyor, madem öyleyse jail zamanlarını azaltsınlar 1000 dakika gibi jailler olmasın.

IC ceza ve OOC ceza farkının olup olmadığını sorgulamışsın, açıkcası garibime gitti. Peki neden? Birisi OOC olarak yaptığın tutumlar sonucunda aldığın ceza ki bu cezalar genellikle IC cezadan kat kat yüksek oluyor, bir diğer yanda da IC karakterinin işlemiş olduğu ve rolde yaptığı tutumlara karşı almış olduğu ceza. IC cezalar genellikle karşı tarafa rol paslamak amacıyla olduğundan kat ve kat daha az atılıyor. 1000 dakikalık eğer IC ceza yediysen kusura bakma bu senin yönettiğin karakterin problemi, sistemin değil. Kurallarda da yazdığı gibi illegal rollerinizi yaparken bir kere değil, iki kere düşünün.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 14.06.2021 16:54
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 14.06.2021 22:39
22.30 => Polisten kaç
22.35 => Yakalan
22.36 => Tekrardan polisten kaç
gibi...

AR&GE'i desteklemiyorum, eğer böyle bir düşüncen varsa bence karakterinin yönelimini legal olarak çevirebilirsin.

« Son Düzenleme: 14.06.2021 22:41 Tyriss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 14.06.2021 22:47
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 14.06.2021 22:56
Şahsi fikrimdir!

Ben rol yaptığım için 1000 dakikamı rol yapmadığım bir yerde geçirmek istemiyorum. O 1000 dakika içerisinde eğer rol imkanı sunulacaksa bana, paşa paşa 1000 dakika hapiste kalmak bana hoş gelir. Bilgisayarım iyi olmayabilir, bilgisayar başında geçirdiğim vakit oyun dışı faktörlerden dolayı kısıtlı olabilir(aile/okul/iş). Oyuna girdiğimde yaptığım illegal rolün neticesinde çok uzun süreler hapiste beklemek beni soğutur.

Bu hapisler elbet oyuncunun elini kolunu sallayarak illegal rol yapmasının önüne geçmek için var. 1000 dakika hapis yatmazsan ya da bu hapis çok kolay geçerse oyuncular sürekli illegal rol yapar ve hapisten çekinmez. Durum böyle olduğu için...

Şöyle bir önerim var.

Method 1
✔️ IC hapisin işleyişi, süresi ya da herhangi bir şeyi değişmesin.
✔️ IC hapis içerisinde oyunculara rol imkanı sunulsun. Bu bir NPC tarafından verilen bir görev de olabilir (örn. hapishanedeki XXX NPC'sini bıçakla, ya da XXX ürününü XXX'e teslim et vs. bu tarz görevler üretilebilir) Bu görev neticesinde oyuncu hapishanede görev yaptıkça hapis süresi azalabilir. (Örn 300dk. hapis yersin, 10 görev yapıp 90 dakikada çıkarsın.

Method 2
✔️ Bazı cezalara kefalet imkanı getirilsin. Bu miktarlar yüksek olsun.

Method 3
✔️ Hafif cezalarla IC hapse giren oyuncular belirli görevler yapmak şartıyla serbest bırakılsın. Bu görevler genel olarak toplumsal hizmetler olabilir. (Inmate working outside.) Bu hizmetler 10 kez çöp kamyonuyla çöp toplama vb. gibi görevler olabilir. Belirli süreç içerisinde yerine getirmeyen oyuncular mevcut cezalarından fazlasına çarptırılabilirler ve bu sefer bu imkandan yararlanma fırsatları bulunmaz.

Like
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Veurnex, WD_xGaster, Tyriss, scienly the notorious, Deuscanor,
Tepki yok
Tepki yok