Konu: /modifiyekaldir Sistemi  (Okunma sayısı 582 defa)

#0 - 01.06.2021 15:57
Biliyorsunuz ki sunucuda araçların modifiyesini kaldırmak için /modifiyekaldir komutunu kullanıyoruz.

Bir tamirci olarak bu sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Neden böyle düşünüyorum? Çünkü bu sistemin hiçbir yan etkisi yok. Mesela aracınızı modifiye ederken parçaya göre ücret ödüyorsunuz, ancak bu parçayı kaldırırken hiçbir ücret ödenmiyor. Diyelim ki aracıma 10X Nos taktım. Aracımda bu eklentiyi gören bir tamirci ben oyunda değilken ya da oyundayken aracımı herhangi bir şekilde tamirhane noktasına götürüp modifiyesini sökebiliyor ve bu sistemin ona hiçbir zararı yok.

Demek istediğim, bu olay sunucu içerisinde belki başınıza gelmiştir, çünkü benim geldi. Bir sabah kalkıyorum, bir bakmışım aracımın nitrosu veya jantı sökülmüş, verdiğim emek boşa gitmiş. Ben böyle bir şeyde param için üzülecek değilim ama herhangi bir tamirci bu şakayı oyuna yeni başlayan birilerine yaparsa eğer kişi ekonomisinin iyi olmadığı için üzülebilir. Hatta kişiyi bu şekilde sunucudan kolay bir şekilde soğutabilirsiniz.

Bu sistemin düzeltilmesi için şöyle bir önerim var. Nasıl ki araçlara modifiye yaparken sistemsel bir fiyat ödüyoruz, aynısı araçların modifiyesini kaldırırken de olursa çok güzel olur. Bu sunucuda yaşanan şakasına parça sökme olaylarını tamamen bitirmeyecek olsa da büyük bir kısmını azaltır.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9, Pasha,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 01.06.2021 16:31
Her gün aracıma NoS takıyorum neredeyse, insanlar çekip parçaları söküyor bu yüzden destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.06.2021 00:54
Ücret karşılığında değilde izinle olabilir bence veya başka bir şekilde.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Realin, Pier Lotti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 20.06.2021 15:52
Bir crash'e 10 binlik olduk. Para vermemenin aksine araçtaki modifiyeyi sökünce bence modifiyenin yarı parasının kazanılması gerekiyor ancak araç sahibini izni olmadan /modifiyekaldir yapılmamalı. Realistlik açısından zararlı olabilir ama kesinlikle gelmesi gerek. (Modifiye kaldırınca gelen para araç sahibine verilmeli tabi tamirci de bu işlemi belirli bir ücret karşılığında yapmalı.)
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Pier Lotti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 20.06.2021 17:20
Ücret karşılığında değilde izinle olabilir bence veya başka bir şekilde.

Evet, ücretli olması biraz sıkıntı olabilir belki.

Bir crash'e 10 binlik olduk. Para vermemenin aksine araçtaki modifiyeyi sökünce bence modifiyenin yarı parasının kazanılması gerekiyor ancak araç sahibini izni olmadan /modifiyekaldir yapılmamalı. Realistlik açısından zararlı olabilir ama kesinlikle gelmesi gerek. (Modifiye kaldırınca gelen para araç sahibine verilmeli tabi tamirci de bu işlemi belirli bir ücret karşılığında yapmalı.)

Araç sahibine mesaj gidebilir, /onayla vesaire yapabilir, güzel olur. Paranın sahibine gelmesi konusu ise daha güzel olabilir, araç sahibi 8k alacaksa, tamirci de ona göre ayarlayıp, 2k isteyebilir. Güzel olur, daha gerçekçi olur.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 26.06.2021 13:35
Başıma bu tarz bir olay gelmişti, can sıkıcı bir durum DESTEKLİYORUM.
Rolsel olarak da sanki işçilik ücreti alınıyormuş gibi bir rol çevirilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 06.08.2021 10:53
Yazmışlar ama yine de bende yazayım. Ücret olmasına gerek yok hatta modifiye sökünce sökülen parçanın %10'u iade bile edilebilir, hurdaya satılacak mantığı ile. Modifiye sökmek sadece işçilik gerektirir, sistemsel para kesmesine gerek yok, ama sökülen parçayı tamirci neden satamasın? %10'u iade olabilir belki. Ama parça sökmek için aracından sahibinden izin alınması gerekir, yoksa suistimale açık bir sistem. Aracın sahibi izin vermeden parça sökülemez olmalı. Bir komutla yapılabilir bence.

Not: Biraz heyecan katmak istersek, kapalı garaj sistemi, gate sistemini özendirmek için illegal parçalar Nos gibi şeyler, izinsiz sökülebilir. Hırsız rolü gibi düşünebiliriz bunu. İllegal bir parça olduğu için polise de başvuramaz. Legal araca modifiye yapılınca aracın ruhsatına işlenir, eğer o parçalar sahibinden izinsiz sökülürse sahibi polise bildirebilir. Dedektifler gerekli rolleri yapıp söken kişiyi bulur, söken kişi ceza alırken. İşletmeninde ruhsatı falan iptal edilebilir, sicilini yansıyabilir. Tabi bu sistem zor, uğraştırıcı bir şey.
« Son Düzenleme: 06.08.2021 10:57 darkangel07 »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Pier Lotti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 06.08.2021 11:05
Yazmışlar ama yine de bende yazayım. Ücret olmasına gerek yok hatta modifiye sökünce sökülen parçanın %10'u iade bile edilebilir, hurdaya satılacak mantığı ile. Modifiye sökmek sadece işçilik gerektirir, sistemsel para kesmesine gerek yok, ama sökülen parçayı tamirci neden satamasın? %10'u iade olabilir belki. Ama parça sökmek için aracından sahibinden izin alınması gerekir, yoksa suistimale açık bir sistem. Aracın sahibi izin vermeden parça sökülemez olmalı. Bir komutla yapılabilir bence.

Not: Biraz heyecan katmak istersek, kapalı garaj sistemi, gate sistemini özendirmek için illegal parçalar Nos gibi şeyler, izinsiz sökülebilir. Hırsız rolü gibi düşünebiliriz bunu. İllegal bir parça olduğu için polise de başvuramaz. Legal araca modifiye yapılınca aracın ruhsatına işlenir, eğer o parçalar sahibinden izinsiz sökülürse sahibi polise bildirebilir. Dedektifler gerekli rolleri yapıp söken kişiyi bulur, söken kişi ceza alırken. İşletmeninde ruhsatı falan iptal edilebilir, sicilini yansıyabilir. Tabi bu sistem zor, uğraştırıcı bir şey.

Başkaları da bahsetmiş, aracın sahibine bildirim gidebilir gibi bir öneriyi ki mantıksız değil.

Ancak araç parça hırsızlığı gibi bir şey çok fazla zorluk getirir diye düşünüyorum. Eğer araçları çekiciyle garaja çekip parçalarını sökerek para kazanacağımız bir sistem gelirse şehirde hiçbir yerde modifiyeli araç göremeyeceğimize eminim. Oyuna gece girer, tek tek tüm araçları garaja çeker ve parçalarını sökerim, zaten gece geç saatlerde oyunda çok fazla polis olmuyor, veya sabah erken saatlerde.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 06.08.2021 11:14

Başkaları da bahsetmiş, aracın sahibine bildirim gidebilir gibi bir öneriyi ki mantıksız değil.

Ancak araç parça hırsızlığı gibi bir şey çok fazla zorluk getirir diye düşünüyorum. Eğer araçları çekiciyle garaja çekip parçalarını sökerek para kazanacağımız bir sistem gelirse şehirde hiçbir yerde modifiyeli araç göremeyeceğimize eminim. Oyuna gece girer, tek tek tüm araçları garaja çeker ve parçalarını sökerim, zaten gece geç saatlerde oyunda çok fazla polis olmuyor, veya sabah erken saatlerde.
Evet onun için dedim ya Dedektif rolleri diye bir sistemle izlenebilir yapılabilir, kimin parça söktüğü falan. Sonuçta araçları çekici ile çekip götürüyorsunuz, CCTV'lerden takibi mümkün olabilmeli. Bu konuda CCTV'lerin görmeyeceği ellerde eldivenle, maske ile bu işleri yapmanız gerekiyor. Yani biraz detaylı ve zorlayıcı bir sistem, eğer uygun görülürse daha da detaylandırabilir, şu aşama da detaylı yazmayı gerekli bulmadım.(Polisler oyunda olmasa bile bir komutla erişebilir olması gerekiyor, dedektiflerin) Zaten ona destek geleceğini sanmıyorum, sadece heyecan katılmak istenirse gate, kapalı araç kullanımını arttırmak istenilirse diye belirttim, bu tarz bir şeyde düşünebilir diye.

Ama bu tarz soygun işi olmayacaksa izin gelmeli, ücret ödemek yerine.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 07.08.2021 14:33
Ücretli olursa bile yine yapanlar olur. Aracın modifiyesini sadece sahibi sökebilsin ve ya izinsiz kimse sökemesin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok