Konu: Birden fazla kişi Brawl rolü ihlali, Agresif rol,  (Okunma sayısı 508 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.05.2021 17:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kaju_Canizares @kboi, Agusto_Ramirez @Redkeys, Xirau_Guiterrez @Ey3s ve Fernando_Spiras @bircan1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @spawn @Neex @xolid

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Aşırı agresif rol, Brawl kural ihlali ve ss'te görünen ne kadar çok ihlal varsa o.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Biz şehirde yeni oluşum kuran bir kaç arkadaştan birileriyiz, arkadaşlarımla Unity taraflarında rol yaparken bir anda bu Hispanik rolü yapan arkadaşlar karşımıza çıkıyor ve nedeni bilinmese de bölgenin onların olduğunu söyleyip bizi o taraftan kovuyorlar, sonrasında "bir tane bile" agresif rol yapmasakta nedenini bilmiyorum, fakat bizi dövmeye başladılar. Bize brawl rolü iznini bile do'dan sordukları halde - verdik fakat bizi onu dinlemeden dövdüler, cidden anlamıyorum neden yaptılar. Onaylı hoodları yok bize gelip burası bizim çıkın buradan diyorlar, e bir de dodan sordukları halde - veriyoruz onu da hiçe sayıp bize saldırıyorlar. Bizde şikayet oluşturmak istedik.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Lütfen güzel bir dille şikayeti yanıtlayın, aramızda kavga olsun istemiyorum. Teşekkürler, iyi roller.

#1 - 30.05.2021 18:08
Arkadaşlar "maalesef ki" rol tanımıyorlar bize ve balta atmaya devam

« Son Düzenleme: 30.05.2021 18:18 tinKydeucke »

#2 - 30.05.2021 18:11
Kendi aramızda takılıp, eğlenirken bir anda arkadaşlar yanımıza geldiler. Bizimle bir süre konuşup ardından bize do emotesi üzerinden Brawl Rol yapma izni istediler, bizde böyle bir rol olmasını istemiyorduk, reddettik. Arkadaşlar bize onaysız ve bölgesiz bir yeri sahiplendiklerini söylediker, bu kural ihlaline giriyor. Yaptıkları rol El Corona bölgesi, almaya çalıştıkları yer Unity tarafları. Sebepsiz yere gelip bize saldırdılar.
« Son Düzenleme: 30.05.2021 18:17 spawn »

#3 - 30.05.2021 18:14
Kendi aramızda üç kişi sohbet ederken gelip, mahalle bizim burada ne yapıyorsunuz tarzında roller yaptılar. Böyle rollerin gereği olmadığını düşünüyorum, umarım devamı olmaz. Şahitliğimi de onaylıyorum.

#4 - 30.05.2021 18:18
Şahitliğimi onaylıyorum.
  Kişilerin onaylı olmayan "bölgelerinde" yaşayan sakinlere aralıksız olarak yaptıkları agresif rolden dolayı rahatsızlık duyduğumuzu söyleyebilirim. Kişiler hak iddia ettikleri El Corona bölgesinde dahi yerel halka bu şekilde bir tavır izlemeleri RP'in gerçeklik unsuruna karşı gelirken; kendi bölgelerine sadece "komşu" olan Unity Station bölgesinde bu şekilde rol yapmalarının kesinlikle doğru olmadığını düşünüyoruz.

#5 - 30.05.2021 18:20
Tekrardan söyleyeyim, lütfen şikayeti güzel bir dille yanıtlayalım sivri dille olmasın. İyi roller dilerim herkese. :vays: :nays: :uzi:

#6 - 30.05.2021 19:36
İyi forumlar.
Bir ayı aşkın süredir El Corona'da rol yapıyoruz, El Corona'da aktif bir çok işletmemiz ve bir çok evimiz bulunuyor. Orada bir çok oyuncunun bulunabileceği aktif bir rol ortamı tutturmak için çok çabaladık. Gündelik olarak El Corona'ya bir çok karakter geliyor, buna sunucu yönetimi ve onaylı oluşumlar dahil, her birisi de bölgenin bize ait olduğunu söylüyor, bunun için adminleri ve onaylı oluşumların liderlerini şahit gösterebilirim. Dediğim gibi orada illegal/legal bir çok karakterin rol yaptığı bir ortam tutturduk. Bölgeye yerleştiğimizde orada bir çok oluşum bulunuyordu, onlardan kalabalık olmamıza rağmen onlara " Bölge bizim.  " tarzı roller sergilemedik, sonuç olarak bizden eskiler. Bunun yerine orada satın alabileceğimiz tüm mülkleri satın almayı ve yavaşça El Corona'da yayılmayı tercih ettik. Bir süre sonra El Corona'da aktif olarak rol yapan tek oluşum biz olduk. Bugün ki olaya değinelim. Günler öncesinden IC olarak karakterlerinizin geleceğini, bölgeyi sahiplenmeye çalışacaklarını, burada bir set kuracağını öğrenmiştik, bu rollere ait ekran görüntülerini, rol editlerini aşağıya bırakıyorum. El Corona'da rol yaparken bir grubun El Corona'da oturduğunu gördük, role giriştik. Başlarda agresif yaklaşmamız normal çünkü orada bir çete kurduğunuzun bilincindeyiz, bunu siz de söylüyorsunuz.
Agresif rol yapmıyoruz deseniz de Lamonte adlı arkadaşın kışkırtıcı emoteleri ve konuşmaları attığınız ekran görüntüsünde net bir şekilde gözüküyor. ( " MAHALLESİNE oturur. " vesaire. ) Arkadaşlar, El Corona'da yaşayan, bizimle gündelik role gelen bir çok karakter var ve sokağa gelenlere agresif yaklaştığımızı kimse söyleyemez, şikayeti inceleyecek yetkilinin de buna tanık olmuş olması çok olağan. Qamall Layton karakterinin " özenti. " vesaire demesi de Güney Yakası'nda rol yapan çete üyelerini sinirlendirmesine yol açıyor. Daha önceden çete rolü yaptınız mı bilmiyorum lakin bölge hakimiyetini ( hood onayı olmasa bile ) sürdüren bir çetenin yanına gidip onların kültürüyle alay eder ve orada başka bir çete kurduğunuzun bilgisini verirseniz, karakterlerin size saldırması çok normal. Dediğiniz kadar agresif bir oluşum olsaydık silahlarımızla karşılık verebilirdik fakat doğal bir şekilde size saldırmayı seçtik. Fernando Spiras karakteri şuan yaşamakta olan en eski Güney Yakası çete üyesi ve siz aktif bir tanıtımınız, oluşumunuz bile yokken roleplayle uzaktan yakından alakası olmayan emoteler verip, bölgeyi alacağınızı söylüyorsunuz. Orada rol yapabilirsiniz, buna biz karar veremeyiz lakin orada çete kurmak/ bölge almak gibi bir düşünceniz varsa Güney Yakası'ndaki çetecilerle sık sık karşılaşacaksınız ve aynı tutumu sergilerseniz tekrar aynı şekilde karşılaşacaksınız çünkü bölgesini ele geçirmek için her şeyi yapmış illegal karakterlerin arasına gökten inip " Burası bizim! " diyorsunuz ve sizin de orada hood onaylı bir oluşumunuz, hatta direkt oluşumunuz olmamasına rağmen emotelerinizde El Corona bölgesinin size ait olduğunuzu belirtiyorsunuz.
Aklınızda ki soru işaretlerini umarım silebilmişimdir, başka bir maruzatınız olursa dile getirebilirsiniz, zevkle yanıtlayacağımdan emin olun.
« Son Düzenleme: 30.05.2021 19:39 Redkeys »

#7 - 30.05.2021 19:49
Bu arada aklında soru işareti kalmaması adına söylüyorum, elimle 13 sign atabilirim, gerçek hayatta da oyun içinde de, fotoğrafta sağdaki arkadaşta görebilirsin. İyi roller.  :) @tinKydeucke

#8 - 30.05.2021 20:38
Bu arada aklında soru işareti kalmaması adına söylüyorum, elimle 13 sign atabilirim, gerçek hayatta da oyun içinde de, fotoğrafta sağdaki arkadaşta görebilirsin. İyi roller.  :) @tinKydeucke

"drivers 13 çetesine ait bir işaret şekli bunu burada tartışmaya gerek yok dc adresime gelip bilgileri benden alabilirsin: tinKy deucKe#3671

#9 - 30.05.2021 20:56
Merhaba, en baştan söylemek istiyorum ki birlik liderinizin de onayladığı üzere bizi kovduğunuz bölge Unity, yani rolde evimizin önü. Fakat biz yine de rollere yeni başladığımız ve orada bizden büyük birliklerin varlığının "bilincinde" olduğumuz için bize karşı yapılan roller gibi "burası bizim, güney yakası bizim" tarzı rollere girmedik. Ayrıca IC olarak bir kaç gün öncesinden bilgilendiğinizi söylemişsiniz, biz öyle bir bilgi vermedik. Veya bir karakter gelip burada biz set kuracağız gibi saçma sapan bir role girmedi, girmez de. Sırf sizin rolleriniz baltalanmasın, rol çakışması olmasın diye birlik liderinize Discord platformu üzerinden ulaşmıştım. Bunun sebebi oradaki evlerin açık olmaması, sahipsiz olmasıydı. Biz birliğimizi "UNITY" taraflarında kurmaya karar verdiğimiz için, oradan bir ev sahibi rolü yapacaktık. Bahsettiğim gibi birlik liderinize ulaşmamın sebebi de bu idi. Kendisiyle görüştüğümde bana El Corona taraflarında rol yaptığınızı belirtti. Benim sahiplendiğim yer zaten "UNITY" olduğu için bir sorun olmadığına karar verdim. Yani IC olarak size ulaşan bir bilgi yok, eğer varsa bu olası bir Mix işaretidir; bunu kendiniz belirtmişsiniz. Ayrıca sizin de bildiğiniz üzere bu SS'in öncesi de var, sokağın ortasında oturan üç siyah karaktere gelip "Burada ne işiniz var, ne yapıyorsunuz" demenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Sokağına bakınır emote'undan kışkırmışsınız, onu da tam anlayamadım. Bir insanın ikamet ettiği sokak onun sokağı olur, bunda garip bir şey göremiyorum. Ayrıca yine söylediğim gibi bu SS'in öncesi de var, bize gelip bir sebebi olmadan bulaştığınız kısım yani. Lamonte adlı arkadaşın attığı emote'lar bu kışkırtıcı rollerin sonrasında yaşandı yani, ki bu emote'un kışkırtacak bir tarafı yok. Xirau karakterinin Lamonte ile olan OOC sorunundan kaynaklanan Mix'leri şikayete dahil bile etmedik. Yine Qamall Layton adlı karakterin kışkırtıcı hareketlerinden bahsedilmiş, ikinci kere aynı şeyi yazmayı planlamıyorum. Lamonte karakterinin "kışkırtıcı" hareketlerinin aynısı diyelim. Ve evet, bir çok kez çete rolü yapmış insanlarız, bunu rolde yeteri kadar yansıttığımızı düşünüyorum. Ama rolden bahsedeceksek latin-siyahi ilişkilerini araştırmanızı şiddetle öneriyorum. Çete oluşturma muhabbetine gelecek olursak, bizden kimse "çete oluşturma" muhabbetine girmez. Sizin de bildiğiniz şekilde bu saçma olur. Yine dediğim gibi tarafımızdan kimse "biz çete açıyoruz, bölgeyi alacağız" demedi. Şahsın ve birliğiniz biraz yanlış anlamış. Bu tarz bir şeyi kastettiğimizi düşünmen için mantıklı bir açıklama bulamadım, bir şey diyemiyorum. Söylediğim gibi biz rolleri oturtmaya girdik sunucuya, daha tanıtımı atmamamızın sebebi de bu. Bir çoğunun aksine amacımız rol, ve "çete açacağız, bölgeyi sahipleneceğiz" gibi söylemler, birlikten herhangi biri için çok uzak. Bunu sizin anlamadığınızı varsayıyorum, bir insan yaşadığı yeri de "Mahallem" diye kastedebilir. Bu konuyu siz yanlış anlamışsınız, bizlik bir şey maalesef yok. Eğer bu rollerin öncesini alabilmiş olsaydım seve seve atardım, fakat dediğim gibi rolün o kadar düşeceğini tahmin etmemiştik.

Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir, iyi forumlar dilerim :)