Konu: VCPD ve kodes zamanlaması.  (Okunma sayısı 583 defa)

#0 - 27.05.2021 17:25
Oyuncular basit bir suç işleseler bile, konunun ve rolün derinleşmesi açısından kodeste tutuluyor ve bu süre kurallarda 48 saat olarak yazıyor. Yani VCPD'nin her hangi bir ifade ya da sorgu rolü için oyuncuyu 48 saate kadar kodeste tutma hakkı var.

VCPD açısından inanılmaz bir sistem, keza VCPD üyeleri kafalarında kurguladıkları rolü istedikleri zaman ve saatte yapabiliyorlar. Dedektifler kafalarında planladıkları rolü yapabiliyorlar. Üstelik rol de gayet oturaklı ve derin oluyor fakat konuya biraz daha geniş ve objektif açıdan baktığımız da, VCPD üyeleri için inanılmaz keyifli ve rol olanağı sağlayan bu sistemin illegal oyuncular için işkenceye döndüğünü görüyoruz.

Buna örnek vermem gerekirse, karakterim basit bir suç işlemiş ya da kendisini haklı görüyor. Dolayısıyla jail almak istemiyor ve kendisini haklı gördüğü için avukat talebinde bulunuyor. Jail yiyecek olsa 180 dakika bekleyecek ve çıkacakken, kişi gerçekten hakkını aradığı zaman 48 saat beklemek zorunda kalıyor.

Daha önce de kodese girdiğim oldu ve 48 saat dolmadan önce kodesten çıktığımı hatırlamıyorum. Kural en fazla 48 saate kadar şeklinde yazıyor diye 48 saat beklemek zorunda değiliz bana kalırsa. Keza böyle olunca kendi çevrende ki rollere de katılamıyorsun.

Zorunlu bekletme süresinin düşürülmesini ya da kodeste ki oyuncularla ilgilenebilecek yeni bir sistem inşasına başlanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu durumlarda kişi kendisini haklı görse bile 48 saat kodeste kalmak yerine 180 dakika yatıp çıkıyor. Ya da 48 saat bekleyip(benim gibi) acı çekiyor.

Süre 48 saatten aşağı çekilse ya da kodes için yeni bir planlama inşasına başlanırsa bence gayet keyifli olur. Üstelik diğer oyunculara da, VCPD üyelerine olduğu gibi rol derinliği imkanı sunulur, kişi 48 saat beklemekten korkup doğrudan hapishaneye gönderilmez ve rolünü yaparak hakkını savunabilir.

Alıntı
Gözaltı

Tutuklama işlemlerinin ardından eğer kişi gözaltına alınacaksa kişi hakkında gözaltı raporu oluşturulmalı. Bu sayede işlemlerini devam ettirecek memur olay hakkında bilgi sahibi olur. Bir kişiyi gözaltında tutma süreciniz maksimum iki gün(48 saat) olmalıdır.

Kodesin IC bir süreç olduğunu biliyorum fakat bu sistem genellikle OOC işlediği için(Dedektiflerin ne zaman geleceğini bilememek ve ister istemez kişiyle OOC iletişim kurup ona göre oyuna girmek) AR-GE kanalında paylaşmak istedim.
« Son Düzenleme: 27.05.2021 17:30 Canterino the DEEV »
100
11
Like
14
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Attila the Hun, Thoros, Lhansent, oflu, whalter, karprensi, WD_xGaster, !Vito,
marcus61, nevzvt, bloo13,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
karprensi, LogaN, the best of world cr7, Thoros, ba2handro, Attila the Hun, Lhansent, oflu,
whalter, WD_xGaster, !Vito, marcus61, Laurenn, bloo13,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.05.2021 17:35
Katıldığım bir AR-GE. Rolde esas olan şey iki tarafın da zevk almasıdır. Bu sistem VCPD üyeleri için rolleri daha zevkli hale getiriyor olabilir fakat illegal karakterler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Şuanki sistemden devam edilmek isteniyorsa daha fazla dedektif alımı yapılmalı. Dedektif rolü yapan kişiler her zaman aktif olamıyor ve bu rolü yapacak kapasitede kişiler bulmak zor, bunun farkındayım. Bu yüzden sistemi değiştirecek yeni bir öneri yapıyorum.

Yakalanan suçluların sorgu odasında sorguları alınmak yerine bir kağıt verilir ve ifadelerini doldururlar. Her suçlu için birebir sorgu alınmaz. Ciddi suçlar için (organize suç davaları vesaire) sorgu rolleri olmasına karşı değilim. Ciddi suçlar hariç, diğer suçlar için bahsettiğim yazılı ifade vermek bence şuandaki işleyişten daha mantıklı. İfade kağıdı suçluya forum üzerinden mesaj olarak yollanabilir ve suçlu da ifadesini doldurup aynı şekilde mesaj olarak departman üyesi kişiye yollayabilir. Dedektif rolü yapanlar bu ifadeleri okuyabilir, ciddi suçlar için ise sorgu alabilir. Bu sayede iki taraf da yapılan rolden zevk alır.

Üstte bahsettiğim yeni işleyiş hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz daha iyi bir işleyiş oluşmasını sağlayabiliriz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 27.05.2021 17:59
Şuanki sistemden devam edilmek isteniyorsa daha fazla dedektif alımı yapılmalı.

Bu da seçeneklerden birisi.

Aslında temel olarak anlatmak istediğim konu, kodeste bekleyen oyuncuların yapacakları bir şey ya da rol olmadığı için çok sıkılması/bunalması. Bu durumun önüne geçebilmek için dedektif sayısı arttırılsa da olur, bekleme süresi düşürülse de. Kodese zaman geçirmemizi sağlayabilecek bir kaç sistem de eklenebilir.

Ucu açık bir durum ve bir çok seçenek var fakat bu şekilde gerçekten illegal oyuncular açısından zor oluyor bana kalırsa.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 27.05.2021 18:42
Buna ek olarak, kimi zaman IC 36-48 saat kuralını çiğnememek adına (ihbar halinde 36, suçüstü halinde 48 saat gözaltında tutulabilir), oyuncuların bir süre gözaltında bekletilip, sonra salınıp, aynı gün içinde tekrardan soruşturma var denilerek gözaltına alındığı durumlar da mevcut.

Kimi vakit avukat talebi diye çağırılıp, kişiyle avukatlar görüştürülüyor, ardından VCPD mensupları tarafından gözaltında kalacak, cezası belli değil, bilgi veremeyiz neden gözaltında olduğuna gibi absürt durumlarda oluşabiliyor. Sunucuda zaten avukat rolü yapan kişiler çağırıldıklarında kurallara uygun indirimleri talep etmekle yetkili, ortada isnat edilen bir ceza olmaksızın gözaltında tutulduğunda da kişiler avukat hakkının pek bir manası olmuyor. Kimi zaman kişiler neden gözaltında olduğunu dahi bilmiyor.

Gözaltı prosedürlerinin daha katı, daha sert, ve kurallar çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Örneğin kişiye ve avukatına gözaltı sebebinin gözaltına alınmadan önce söylenmesi, gözaltı bir hak mahrumiyeti sayıldığı için bu durumun gerçekleşmesi için nasıl gerçek hayatta mahkemeden warrant gerekiyorsa, IC'de de supervisior'dan izin alınması gibi pek çok düzenleme yapılabilir.

Ayrıca kimi zaman dedektif olmadığı belirtilerek sorgunun alınamayacağı söylenirken, bunu söyleyen kişilerin dedektif olması da epey absürt oluyor ve zannediyorum ki zaman zaman, emin olmamakla beraber kimseyi zan altında bırakmak istemem fakat, bu gözaltı durumlarının raporları tutuluyorsa, tutmayan pek çok memur oluyor gibi. Başka bir memura konu sorulduğunda bilmiyorum, sistemde gözükmüyor, öyle bir kayıt yok gibi cevaplar alınabiliyor.

Bu konuda IC bir düzenleme yapılıp OOC olarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ister istemez gerek rol arkadaşlarımdan, gerek alt karakterimle girdiğim rollerden, gerek avukat talepleriyle rolde karşılaştığım durumlar sonucu edindiğim deneyimlerden ötürü bundan bende pek rahatsızım.

----

Yukarda belirtilenlere ek bir kaç durum belirttim gözaltı durumlarıyla alakalı fakat, @Canterino the DEEV 'inde dediği gibi, belki gözaltında yada jailde insanların spor yapmaları için GYM eklenebilir. Oldukça güzel olacaktır, sonuçta cezasını infaz eden mahkumlar spor yapabiliyorlar, aktivitelere katılabiliyorlar, bu biraz daha IC jail kısmıyla alakalı fakat benzer durumları gözaltında olan kişilere de sağlayabiliriz. Aksi takdirde oyunda kalmalarını sağlayacak bir şey olmadığında bu oyuncular oyundan çıkacaktır, dedektif veya yetkili bir memur oyunda olsa dahi karşılaşma imkanları da olmayacaktır.

Onun dışında yukarda da belirttiğim gibi, bu gözaltı durumlarının sınırlarının belirlenmesi şart diye düşünüyorum. Kişilerin ne durumlarda ne kadar gözaltında kalacakları, hangi durumlarda gözaltında kalabilecekleri gibi. IC kurallarda deniyor ki ihbar var ise 36 saat, suç üstüyse 48 saat, fakat zaman zaman soruşturma var, şüphe var denilip gözaltında alındığı söylenen karakterlerde mevcut oluyor. Bunların takip edilmesi gerekli diye düşünüyorum. Dedektif eksikliği olabilir, herkes müsait olamayabilir fakat böyle durumların cezasını illegal karakterler çekmemeli...
« Son Düzenleme: 27.05.2021 18:57 Attila the Hun »
100
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Kovalanke, Lhansent, oflu, warpector the greatest,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 27.05.2021 18:58
kesinlikle destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 27.05.2021 19:42
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 27.05.2021 19:59
Katılıyorum, geçen gün 5 gün gözaltında bekledim. İlk 2 gün hep oyundaydım. Birisi gelir çıkarır diye, daha sonra süre geçince ve ısrarla rapor attığım halde ilgilenen olmadı. 3, 4 ve 5. gün akşamları girdim sadece, oyuncu sayısı çok ve dedektifler aktiftir diye ama yine yok. 5. günün sonunda gelen dedektif bana nispet yapar gibi PM'den ''Bize neden ulaşmadın ya, ilgilenirdik seninle'' diye bir cümle kurup. Sorgudan sonra şaka yapar gibi jail'e attı beni. Madem cezam belli neden gözaltında alınıyorum? Zaten elimde silahla çatışmada yakalanmışım. Neden direk jail'e yollamıyorlar da bunu işkenceye çeviriyorlar anlamak güç doğrusu. Üslup güzelliği falan kalmayacak en sonunda.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 27.05.2021 21:28
Katıldığım bir AR-GE. Rolde esas olan şey iki tarafın da zevk almasıdır. Bu sistem VCPD üyeleri için rolleri daha zevkli hale getiriyor olabilir fakat illegal karakterler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Şuanki sistemden devam edilmek isteniyorsa daha fazla dedektif alımı yapılmalı. Dedektif rolü yapan kişiler her zaman aktif olamıyor ve bu rolü yapacak kapasitede kişiler bulmak zor, bunun farkındayım. Bu yüzden sistemi değiştirecek yeni bir öneri yapıyorum.

Yakalanan suçluların sorgu odasında sorguları alınmak yerine bir kağıt verilir ve ifadelerini doldururlar. Her suçlu için birebir sorgu alınmaz. Ciddi suçlar için (organize suç davaları vesaire) sorgu rolleri olmasına karşı değilim. Ciddi suçlar hariç, diğer suçlar için bahsettiğim yazılı ifade vermek bence şuandaki işleyişten daha mantıklı. İfade kağıdı suçluya forum üzerinden mesaj olarak yollanabilir ve suçlu da ifadesini doldurup aynı şekilde mesaj olarak departman üyesi kişiye yollayabilir. Dedektif rolü yapanlar bu ifadeleri okuyabilir, ciddi suçlar için ise sorgu alabilir. Bu sayede iki taraf da yapılan rolden zevk alır.

Üstte bahsettiğim yeni işleyiş hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz daha iyi bir işleyiş oluşmasını sağlayabiliriz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 27.05.2021 22:36
Herkese selamlar. Kişiselleştirilerek düşünülecek olursa elbette haklısınız. Aynı durumu tam olarak geçen sene bu zamanlarda sanırım ben yaşadım. 700 dakika hapis yemeden önce 72 saat gözaltında bekledim. Elbette, can sıkıyor. Karakterim bir dedektif. Bilen arkadaşlarım bana ulaşınca gereken cevabı veriyorum, size de belirtiyim. Hiç bir kimse, çok ağır bir suç işlemediği sürece kasıtlı olarak bekletilmiyor. Gözaltında olan karakterler orada AFK kalırken ya da oyunda yokken, arkada başlatılan soruşturmanın detayları işleniyor. Kanıtlar sunuluyor, dosyalara eklemeler yapılıyor ve hatta başka insanlardan ifadeler alınıyor. Elbette bu durum başta bahsettiğim gibi sizler için can sıkıcı bir duruma gelse de, biz arkaplanda bunun rollerini yapıyoruz. Mülk araması gereken durumları hızlandırmaya çalışıyoruz-ki mülk arama izinleri mahkemeden çıkıyor, bunu da supervisor'lar sağlıyor- ve sizi çabucak sevk etmek için özel mesaj yoluyla gözden kaçabilecek arama taleplerini iletiyoruz.

Avukat talepleri için eğer oyunda aktif bir avukat yoksa, talep edecek polis memurunun kıdemi yetmiyorsa ve ya bununla birlikte apoletli bir polis memuru departmanda bulunmuyorsa mecburen avukat talebiniz için gözaltında bekliyorsunuz. Bu tarz durumlarda daha önceden uyarılan arkadaşlarıma denk gelmişsinizdir. Dedektifler sürekli olarak gözaltındakilere bakarak OOC ya da IC kanallardan durumlarınızı sorguluyor, duruma göre sevkinizi üstleniyor.

Özetle demek istediğim arkaplanda başlatılan soruşturma dosyaları inanın detay ve bolca kelime içeriyor. Kasıtlı olarak büroda kimse birini gözaltında bekletmiyor, aksi görülürse uyarılıyor.

48 ya da 36 saat bizim soruşturmalarımız için bazen yetmeyebiliyor ve sırf bu yüzden detaya inmeden sevk sağlamak zorunda kalıyoruz. Bazen sizlerin ve ya bizlerin oyunda bulunduğu çevrimiçi durumları uymayabiliyor. Kasti hissettiğiniz durumlarda öncelikle dedektiflere, dilerseniz bana ulaşabilirsiniz. Çok çok nadir olarak gözden kaçma durumları olabiliyor, bunu da sert bir uyarıyla düzeltiyoruz.

Bu öneriye kodeslerin gerçeğe uygun bir şekilde genişletilmesi önerisinde bulunabilirim. Birbiriyle rol yapanları orada görmek herkesi mutlu eder.
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rowe, kinginthenorth, ble55phemy, Climomaniax, jonlakow,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 27.05.2021 22:47
Katılıyorum, geçen gün 5 gün gözaltında bekledim. İlk 2 gün hep oyundaydım. Birisi gelir çıkarır diye, daha sonra süre geçince ve ısrarla rapor attığım halde ilgilenen olmadı. 3, 4 ve 5. gün akşamları girdim sadece, oyuncu sayısı çok ve dedektifler aktiftir diye ama yine yok. 5. günün sonunda gelen dedektif bana nispet yapar gibi PM'den ''Bize neden ulaşmadın ya, ilgilenirdik seninle'' diye bir cümle kurup. Sorgudan sonra şaka yapar gibi jail'e attı beni. Madem cezam belli neden gözaltında alınıyorum? Zaten elimde silahla çatışmada yakalanmışım. Neden direk jail'e yollamıyorlar da bunu işkenceye çeviriyorlar anlamak güç doğrusu. Üslup güzelliği falan kalmayacak en sonunda.

İkinci mesajı sizin için tekrardan atıyorum. Şehirde organize suç divizyonu diye bir divizyon bulunuyor. Yakın zamanda düzenlenen ve daha önceden de yapılan mahkeme rolü, bu divizyon sayesinde yapıldı. Yapılan sorgular, verilen ifadeler ve sunulan kanıtlar buna yardımcı oldu. Bu işi basit görmeyin. Elinizde silah yakalanmış, yanılmıyorsam bir grupla çatışmışsınız. Silahı nereden/nasıl temin ettiniz? Hangi gruba bağlısınız? Neden silah kullandınız? Aranızdaki düşmanlığın sebebi ne?... Bunların hepsi şehirde ki suç dengesinin korunmasında siz hissetmesenizde gerekli bilgiler. Madem bunu yaşamak istemiyorsunuz, insanların içinde bunu yapmayın. Yakalanmak ya da yakalanmamak sizin karakterinizin sorumluluğu.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rowe, kinginthenorth, ble55phemy, jonlakow,
Tepki yok
Tepki yok