Buna ek olarak, kimi zaman IC 36-48 saat kuralını çiğnememek adına (ihbar halinde 36, suçüstü halinde 48 saat gözaltında tutulabilir), oyuncuların bir süre gözaltında bekletilip, sonra salınıp, aynı gün içinde tekrardan soruşturma var denilerek gözaltına alındığı durumlar da mevcut.
Kimi vakit avukat talebi diye çağırılıp, kişiyle avukatlar görüştürülüyor, ardından VCPD mensupları tarafından gözaltında kalacak, cezası belli değil, bilgi veremeyiz neden gözaltında olduğuna gibi absürt durumlarda oluşabiliyor. Sunucuda zaten avukat rolü yapan kişiler çağırıldıklarında kurallara uygun indirimleri talep etmekle yetkili, ortada isnat edilen bir ceza olmaksızın gözaltında tutulduğunda da kişiler avukat hakkının pek bir manası olmuyor. Kimi zaman kişiler neden gözaltında olduğunu dahi bilmiyor.
Gözaltı prosedürlerinin daha katı, daha sert, ve kurallar çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Örneğin kişiye ve avukatına gözaltı sebebinin gözaltına alınmadan önce söylenmesi, gözaltı bir hak mahrumiyeti sayıldığı için bu durumun gerçekleşmesi için nasıl gerçek hayatta mahkemeden warrant gerekiyorsa, IC'de de supervisior'dan izin alınması gibi pek çok düzenleme yapılabilir.
Ayrıca kimi zaman dedektif olmadığı belirtilerek sorgunun alınamayacağı söylenirken, bunu söyleyen kişilerin dedektif olması da epey absürt oluyor ve zannediyorum ki zaman zaman, emin olmamakla beraber kimseyi zan altında bırakmak istemem fakat, bu gözaltı durumlarının raporları tutuluyorsa, tutmayan pek çok memur oluyor gibi. Başka bir memura konu sorulduğunda bilmiyorum, sistemde gözükmüyor, öyle bir kayıt yok gibi cevaplar alınabiliyor.
Bu konuda IC bir düzenleme yapılıp OOC olarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ister istemez gerek rol arkadaşlarımdan, gerek alt karakterimle girdiğim rollerden, gerek avukat talepleriyle rolde karşılaştığım durumlar sonucu edindiğim deneyimlerden ötürü bundan bende pek rahatsızım.
----
Yukarda belirtilenlere ek bir kaç durum belirttim gözaltı durumlarıyla alakalı fakat,
@Canterino the DEEV 'inde dediği gibi, belki gözaltında yada jailde insanların spor yapmaları için GYM eklenebilir. Oldukça güzel olacaktır, sonuçta cezasını infaz eden mahkumlar spor yapabiliyorlar, aktivitelere katılabiliyorlar, bu biraz daha IC jail kısmıyla alakalı fakat benzer durumları gözaltında olan kişilere de sağlayabiliriz. Aksi takdirde oyunda kalmalarını sağlayacak bir şey olmadığında bu oyuncular oyundan çıkacaktır, dedektif veya yetkili bir memur oyunda olsa dahi karşılaşma imkanları da olmayacaktır.
Onun dışında yukarda da belirttiğim gibi, bu gözaltı durumlarının sınırlarının belirlenmesi şart diye düşünüyorum. Kişilerin ne durumlarda ne kadar gözaltında kalacakları, hangi durumlarda gözaltında kalabilecekleri gibi. IC kurallarda deniyor ki ihbar var ise 36 saat, suç üstüyse 48 saat, fakat zaman zaman soruşturma var, şüphe var denilip gözaltında alındığı söylenen karakterlerde mevcut oluyor. Bunların takip edilmesi gerekli diye düşünüyorum. Dedektif eksikliği olabilir, herkes müsait olamayabilir fakat böyle durumların cezasını illegal karakterler çekmemeli...