Selamlar, iyi forumlar herkese. Sıradan bir günde Alessandro karakteri ile aldığımız İnfernus model araçla geziniyorduk. Orada bulunan arkadaşa "Senin Bulletin var bizimde Lamborghinimz var" diye bir şey söyledik. Arkadaş sonra ailevi küfür etmeye başladı. Amacımız tanışma veya yarışma gibi bi rol gerçekleştirmekti. Kötü niyetli bir yaklaşım sergilememeye çalıştık. Kötü yaklaşım yapmamamıza rağmen arkadaş durduk yere neden bu kadar agresif kesti anlamadım. DeathMatch konusuna gelirsem orada kimseyi düşürmek gibi bir amacım yoktu , düşürmeye çalışsaydım oradaki kaçmaya çalışan arkadaşı düşürmeye çalışırdım. Amacım sadece korkutmak için bir kaç el ateş etmekti. Ki öyle yaptım da kimseyi düşürmedim. Korkutmak amacı ile 3 el ateş ettim sadece. Savunmam bu kadardır. İyi forumlar.
Silahı bize sıkmak için çekmen veya korkutmak için havaya sıkman pek bir şey değiştirmiyor. "Amacım korkutmak için birkaç el ateş etmekti." demişsin, aşağıda bıraktığım SSde verdiğin emoteda kişiye sıkar yazıyor, aynı zamanda can barım da azaldı.

Üstteki SSte (kırpılmamış hali şikayette bulunuyor) işaretlenen karakter (Jerry Franzese) olay sırasında AFK idi. Biz de onun yanında rol yapıyorduk, bize sıkılınca oradan uzaklaştık. Yani sana küfür eden karakteri, Jerry Franzese'yi, istesen de düşüremezdin. Commerce'deyiz, polis departmanına iki sokak uzaktayız ve biri sana küfür etti diye silah çekiyorsun. Bu yaptığın şeyin gerçekçilikle uzaktan yakından alakası yok.
Orada senin karakterine ait daralma ve sinirlendiğine dair bir şey göremedim ben, en azından şöyle belirtebilirdin. /ado'dan ya da /do'dan "sinirli ve agresif davranmakta, daralmış gözüküyor vb." Bunu gördüğümüzde bizde buna göre rolümüzü ve konuşmamızı gerçekleştirebilirdik. Ben nereden bilebilirmki karakterin sinirli veya daralmış gözüküyor. Kötü bir yaklaşım sergilememeye çalıştık orada, senin karakterinin hal ve durumunu bilmediğimiz için böyle bir şey oldu. Savunmam bu kadardır yetkili kararını bekleyebiliriz.
/do, karakterin durumunu belirtmek için kullanılır. Sonradan gelen kişiye göreceği şeyleri belirtmek için kullanılması da büyük önem taşır. Jerry Franzese karakteri yakında olmanıza rağmen bağırdığınız için size sinirleniyor ve cevap veriyor. Bunu aşırı bir tepki olarak görebilirsiniz, gelip diyaloğa girebilirdiniz. Size her küfür edeni vuramazsınız. Her duygu değişiminde do'dan belirtmek zorunda değiliz, ki bu da yanlış bir do kullanımı olur. Düşündüğünüz ve hissettiğiniz şeyleri /do'dan belirtmeniz yanlış bir /do kullanımıdır. Karşıdaki kişinin gördüğü/görebileceği şeyleri belirtmelisiniz.