Konu: Daisy_Mckenzie  (Okunma sayısı 238 defa)

#0 - 23.05.2021 01:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Daisy_Mckenzie - @fikkobaba06

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Lily_Sydney - @ENGHalilBey

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, Daisy_Mckenzie karakterini roldeyken OOC olarak erkek karakter sandığım için IC rolümü ona göre gerçekleştirdim, gerçekleştirdiğim sırada onu erkek sandığım için bana tepki gösterdi /normal olarak/. Fakat gösterdiği tepki "bana göre" gereksiz agresif geldi. Daha sonra bende onun karakterine aynı şekilde karşılık verdim. En sonunda küfürler yağdırıp oradan uzaklaştı, daha sonra onu ararken onunla karşılaştım. Durup, karakterimle onun konuştuğu dilden olacak şekilde sert cevaplar verdim. Aracından inip aracımın farını kırdı, buna karşılık araçtan indim, ona seslendim. Daisy karakterine doğru yaklaşırken birden bire silahını çekti ateşlemeye başladı. Bana göre roleplay serverlarında /aramızda başka bir gerginlik veya atışma olmamıştı şimdiye kadar/ böyle rollere yer verirsek herkes birbirine kolayca silah çekip vurabilir. Ve emotesinde bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Beni bu durum rahatsız ettiği için şikayet açma gereksiniminde bulundum. Bilmediğim bir kural varsa ve bu durumda ihlal söz konusu değilse şimdiden sizi meşgul ettiğim için özür diliyorum.

#1 - 23.05.2021 13:51
Savunmamı yapıyorum

Arkadaş OOC olarak öyle sandım diyor, OOC bir şekilde rol yapmıyoruz IC yapıyoruz bu ortada. Başta kişi karakterimle erkeksin diye dalga geçip şu cümleyi kullandı * Ne yapıyorsunuz iki erkek bizi mi dikizliyorsunuz * bu kullandığı cümle ile tartışmayı kendisi başlattı, sonrasında olay iyice yükselmeye başladı karakterler küfürleşti ve iyice karakterimin üstüne geldiği için defalarca kişiyi uyardım ( TAMAMEN IC ) uyarılarıma rağmen devam ettiler yanımda bulunan kişi beni araca götürdü ve oradan uzaklaştık, uzaklaşmadan önce kişiyi en az iki-üç defa uyardım. Aracı ile bizi takip etmeye başlayan arkadaş yolda bizi buldu " Hey dostum " diye seslendi ve bende konuyu açtım. Sonra yanımda ki kişiye tekrar uyarmama rağmen, şu köpeğine saygı öğret gibisinden devam etti, kişi o kadar uyarmama rağmen kışkırtıcı ve aşşağılayıcı küfürlere devam etti, olay bitmişti ve biz gidiyorduk kendisi gelip olayı tekrardan açtı ve tekrardan devam ettirdi. Araçtan inip kişinin aracının farına vurdum, o da araçtan inip üstüme doğru yürüdü, yürümeye devam edince bende normal olarak silahıma davrandım. Burada DM döndüğünü pek düşünmüyorum, DM arayan birisi değilim eğer arasaydım o arkadaşı ikinci uyarışım dan sonra vururdum çünkü uyarılarım biraz tehdit içerikliydi yani bunları hiç dikkate almayan bizzat kişinin kendisidir. Birazdan ekran görüntülerim de uyarıları göreceksiniz. Ve kişi dolaylı yoldan bizzat ırkçılık yapıyor. Attığım ekran görüntülerinde kişiyle konuştuğumuz noktaya ve kişinin vurulduğu noktaya bakılmasını istiyorum ayrıca sol üst tarafta kişinin bizi takip ettiğinin kanıtı olan * Hey dostum * demesi de görülüyor. Olay bitmişken kişinin vurulmayı göze alarak takip etmesi de kolayca anlaşılabilir.

#2 - 23.05.2021 15:00
Savunmamı yapıyorum

Arkadaş OOC olarak öyle sandım diyor, OOC bir şekilde rol yapmıyoruz IC yapıyoruz bu ortada. Başta kişi karakterimle erkeksin diye dalga geçip şu cümleyi kullandı * Ne yapıyorsunuz iki erkek bizi mi dikizliyorsunuz * bu kullandığı cümle ile tartışmayı kendisi başlattı, sonrasında olay iyice yükselmeye başladı karakterler küfürleşti ve iyice karakterimin üstüne geldiği için defalarca kişiyi uyardım ( TAMAMEN IC ) uyarılarıma rağmen devam ettiler yanımda bulunan kişi beni araca götürdü ve oradan uzaklaştık, uzaklaşmadan önce kişiyi en az iki-üç defa uyardım. Aracı ile bizi takip etmeye başlayan arkadaş yolda bizi buldu " Hey dostum " diye seslendi ve bende konuyu açtım. Sonra yanımda ki kişiye tekrar uyarmama rağmen, şu köpeğine saygı öğret gibisinden devam etti, kişi o kadar uyarmama rağmen kışkırtıcı ve aşşağılayıcı küfürlere devam etti, olay bitmişti ve biz gidiyorduk kendisi gelip olayı tekrardan açtı ve tekrardan devam ettirdi. Araçtan inip kişinin aracının farına vurdum, o da araçtan inip üstüme doğru yürüdü, yürümeye devam edince bende normal olarak silahıma davrandım. Burada DM döndüğünü pek düşünmüyorum, DM arayan birisi değilim eğer arasaydım o arkadaşı ikinci uyarışım dan sonra vururdum çünkü uyarılarım biraz tehdit içerikliydi yani bunları hiç dikkate almayan bizzat kişinin kendisidir. Birazdan ekran görüntülerim de uyarıları göreceksiniz. Ve kişi dolaylı yoldan bizzat ırkçılık yapıyor. Attığım ekran görüntülerinde kişiyle konuştuğumuz noktaya ve kişinin vurulduğu noktaya bakılmasını istiyorum ayrıca sol üst tarafta kişinin bizi takip ettiğinin kanıtı olan * Hey dostum * demesi de görülüyor. Olay bitmişken kişinin vurulmayı göze alarak takip etmesi de kolayca anlaşılabilir.

Olayı farklı yere çektiğini düşünüyorum, orada yanındaki siyahi erkek karakterin sevgilin olduğunu düşünüyorum ve sahip gibi kelimeleri o yüzden söylüyorum. Dediğin gibi OOC olarak erkek sandım IC olarak rolünü sürdürdük benim şikayetçi olduğum durum bu değil. Benim şikayetçi olduğum durum sana karşı hiçbir tehdit içerikli emote vermememe rağmen veya sana saldırmamama rağmen senin direkt silaha davranman. Gerisini yetkililer çözecektir boş yere konuyu kirletmeye gerek yok. Ayrıca senin karakterine küfür etmeden sen küfürle başlıyorsun role bunu da ilginç buluyorum, o yüzden sana senin gibi cevaplar veriyorum.
« Son Düzenleme: 23.05.2021 15:03 crewisgang »

#3 - 24.05.2021 20:53
Savunma yeterli bulundu, şikayet kapatıldı.

Ek: Silahı ateşlemeden önce silahınızı karşı tarafa gösterebilir, onu direkt olarak korkutup kaçırabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 24.05.2021 20:55 Lia »