Konu: GBİ + DM + Türkçe Terim  (Okunma sayısı 267 defa)

#0 - 20.05.2021 00:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Riley Quandt @fireman0141   Jason Bright  @johnny_bravo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bruno Cantona @Kosmic

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23:45 19.05.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER
a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler

http://vice-rp.com/harita/

— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:

Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Güvenli bölgede agresif rollere girdiler. Saldırıp iki kişiyi düşürdüler. Üzerine Türkçe terim kullandılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Türkçe terim

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 20.05.2021 00:20
Şahitliğimi kabul ediyorum. Normalde bu durumlara hiç karışmam, bir sorun yaşanırsa IC çözmeyi düşünenlerdenim, ki en mantıklısı da budur. Bunu da öyle yapacaktım, ta ki Vice News gibi Güvenli Bölge kabul edilen bir yerde polislerin önünde 38 level olan ve bulunduğu birliğinin Rank 18 gibi yüksek bir seviyede bulunan bir kişinin karakterime yumruklarla saldırana, yani Güvenli Bölge ihlali ve DM yapana kadar.

Gün boyu karakterime agresif bir şekilde takip yaptınız, bunu polise şikayet ederek -ki bir legal sivil olarak sonuna kadar hakkımdır- belirttim, SS alıp şikayet açma gereksinimi bile duymadım. Ama Dhuzumir arkadaşım bu şikayeti açtı, doğru olanı yaptı. Böyle rolleri yapmanıza gerek yok arkadaşlar, legal ve devlete çalışan bir birliğe karşı rollerinizi daha dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Sunucuda bulunan bir illegal birlik bunu bilerek rolünü sergilemeli.

Teşekkür ederim.

#2 - 20.05.2021 00:35
GBI gölge ihlalinden cezamı aldım, ortada DM yok GBI kural ihlali var, onunda cezasını aldım.

Ayriyetten orada Noob DM atmadım, emote vererek saldırdım. lakin GBI bölge olduğunu unttuğumdan dolayı ceza mı aldım.
« Son Düzenleme: 20.05.2021 00:42 johnny_bravo »

#3 - 20.05.2021 00:41
GBI gölge ihlalinden cezamı aldım, ortada DM yok GBI kural ihlali var, onunda cezasını aldım.

GBİ yapmanız takındığınız agresif durumdan kaynaklı. DM nedeniyle şikayet etmemin sebebi ise SS'lerde de açıkça görülebildiği üzere kişileri dövüp sistemsel olarak yere düşürüyorsunuz tekme atıyorsunuz. DM yalnızca silahla yapılan bir eylem değildir.
Agresif rol yapmanız GBİ oluyor, kişilere saldırıp yumruk ve tekme atıp dövmeniz de DM oluyor. Umarım anlayabilmişsinizdir.

#4 - 20.05.2021 00:49
Tekrardan merhaba, konuyu uzatmayacağım, dediğim gibi adminler olay anında müdahale ettiler. Eğer ek olarak bir ihlal olduğunu düşünselerdi (ki yok) yerinde aynı şekilde işlem uygularlardı.

#5 - 20.05.2021 01:06
Öncelikle selamlar ve iyi forumlar.

Savunmamı iletmek adına yazmaktayım. Zaten olay anında yayındaydın, kendi savunmam ise DM(Sebepsiz veyahut yeterli sebep olmadan birini sistemsel öldürme)
kuralı ile ilgili. Savunmam ise çok basittir, karakterim şehre yeni geldi ve abisinin içinde bulunduğu Bright suç ailsesinden biri, başka birileri ile kavga ediyor ve karakterim küçüklüğünden beri dövüş sporları ve ağır fitness yapmaktadır ve bu konuda öz güveni oldukça yerindedir. Bu olaylar birleşince abimin gözüne girmek için olaya müdahale oldum yani sebepsiz yerine birine saldırmadım. Yani burada aslında DM ihlali bile yok, başlık eğer ihlal olsaydı Noob-DM adı altında açılmalıydı.

İlgili klibi bırakıyorum:https://clips.twitch.tv/ObliviousDepressedSandstormBCouch-pPLAJ4xj7nt2pwZw
Dip not: Eğer bahsettiğiniz ihlaller olsaydı adminlerin olay anında müdahale edeceğini düşünmekteyim.

Son olarak iyi forumlar iyi oyunlar dilerim.

#6 - 20.05.2021 01:16
Şahitliğimi kabul ediyorum. Normalde bu durumlara hiç karışmam, bir sorun yaşanırsa IC çözmeyi düşünenlerdenim, ki en mantıklısı da budur. Bunu da öyle yapacaktım, ta ki Vice News gibi Güvenli Bölge kabul edilen bir yerde polislerin önünde 38 level olan ve bulunduğu birliğinin Rank 18 gibi yüksek bir seviyede bulunan bir kişinin karakterime yumruklarla saldırana, yani Güvenli Bölge ihlali ve DM yapana kadar.

Gün boyu karakterime agresif bir şekilde takip yaptınız, bunu polise şikayet ederek -ki bir legal sivil olarak sonuna kadar hakkımdır- belirttim, SS alıp şikayet açma gereksinimi bile duymadım. Ama Dhuzumir arkadaşım bu şikayeti açtı, doğru olanı yaptı. Böyle rolleri yapmanıza gerek yok arkadaşlar, legal ve devlete çalışan bir birliğe karşı rollerinizi daha dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Sunucuda bulunan bir illegal birlik bunu bilerek rolünü sergilemeli.

Teşekkür ederim.

Öncelikle merhabalar, normalde şikayete yazma gereği duymazdım fakat bu yorumda birliğime dair bir söylem bulunuyor. Yaklaşık 2-2.5 aydır sunucuda Legal paravanlı illegal roller döndürmekteyiz. Rolümüze dahil olanlarda rolümüzü izleyenlerde nasıl illegal yaptığımızı görmektedir. Bu konuya bir açıklık getireceğim. Adam Bright karakteri bir telefon üzerinden "Kızının haberci kimliği ile alakalı" ölüm tehditi alıyor. Bunun üzerine kızının peşine güvendiği adamlarından birkaçını salıyor. Baba içgüdüsü ile kızına zarar gelmesinden endişe duyduğu için bu duruma giriyor. Eğer isterseniz tehdite dair fotoğrafları paylaşabilirim. Bu akşam da gerçekleşen tatsız olaylar yaşanmış. İlk olarak bu tatsız olay ile rol zevkini ufakta olsa kaçırdığımız kim varsa ekibim adına özür dilerim. Bir etkinlik sıkıntıya girdiyse etkinlik sahibinden de yine ekibim adına özür dilerim. Umarım bu açıklama ekibim ve benim üzerime yapılan olumsuz yorumların seyrini değiştirmiştir. İyi geceler iyi günler dilerim.

#7 - 20.05.2021 02:35
Türkçe terim konusuna gelirsek basit bir translate;

#8 - 20.05.2021 02:59

google translate'e ne yazarsan çevirisini bulursun. Ancak şimdiye kadar izlediğim diziler/filmler ve okuduğum yazıların hiçbirinde '' Fatherly '' terimi duymadım okumadım.
Sizin söyleminize göre sonuna '' ly '' getirdiğimiz her şeyi kullanabiliriz. Her şey Türkçe terimden çıkar sizin mantığınıza göre.

#9 - 20.05.2021 03:05

google translate'e ne yazarsan çevirisini bulursun. Ancak şimdiye kadar izlediğim diziler/filmler ve okuduğum yazıların hiçbirinde '' Fatherly '' terimi duymadım okumadım.
Sizin söyleminize göre sonuna '' ly '' getirdiğimiz her şeyi kullanabiliriz. Her şey Türkçe terimden çıkar sizin mantığınıza göre.

D-dostum... Galiba gördüğünü bile anlamıyorsun, ben burada Türkçe bir kelimeyi İngilizceye çevirmiyorum, İngilizce olan bir kelimeyi Türkçeye çeviriyorum. Evinde eminim ki bir sözlük vardır ve açıp bakmalısın ve sadece bu konu hakkında savunma yapman güzel bir şey galiba o konularda haksızlığını kabul ettin. Artık bu yazım ile de kabul etmen dileği ile haksızlığını bu konuda ki.

İyi günler, iyi forumlar.