Konu: Ev Vergisinin Kalkması  (Okunma sayısı 407 defa)

#0 - 12.05.2021 01:01
Merhabalar arkadaşlar, evlerden saatlik bir vergi alınıyor bildiğiniz gibi. Bana göre evlerden zaten düzenli bir gelir kaynağımız olmadığı için ayrıca evlerin alınmasının sebebinin ticari sebepler olmadığı için sadece rol ortamı oluşturması adına alındığını da göz önüne alırsak vergi ödenmesi insanları ev almak konusunda caydırıcı bir unsur oluyor...
Evlerden alınan verginin kalkmasının gerektiğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 12.05.2021 01:08 Bandrol »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.05.2021 11:09
Şu an büyük bir sorun yaratmadığını düşünüyorum ayrıca normal hayatla karşılaştırdığımız zaman saçma geliyor. O yüzden desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.05.2021 13:09
Şu an büyük bir sorun yaratmadığını düşünüyorum ayrıca normal hayatla karşılaştırdığımız zaman saçma geliyor. O yüzden desteklemiyorum.
Sunucu ekonomisini gerçek hayatla karşılaştırmak oldukça saçma olur bence 10 dakika içerisinde 1000 dolar kazanabileceğin bir iş var mı? Arabana saatlik 80 $ yada ₺ vergi ödüyor musun? Örnekler arttırılabilir. Gerçek hayatta şöyle böyle demek doğru bir yaklaşım açısı değil sunucu ekonomisi ile alakalı bir konuya yaklaşım rollere olacak etkisi düşünülerek fikir üretilmeli. Gerçek hayat ile bağlantılı düşünülebilecek şeyler gerçekçi rol yapma durumu olmalıdır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 12.05.2021 13:51
Ev vergilerinin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ancak evin lükslüğüne, konumuna ve fiyatına göre vergilendirme gelebilir. Örneğin, ucuz ve fakir bir bölgede bulunun bir evin saatlik vergisi 1 dolar olabilir. Bu da ayda 720 dolar eder.  Bunu da kişiler rolsel olarak evin faturasını ödüyormuş gibi yapabilir. 8-9 yıldır bu oyunu oynuyorum ve sadece birkaç kere ev sahibi oldum, ki sonrasında da hemen üzerine kar payı ekleyerek sattım. Çünkü ev almak yerine en ucuz arabayı alıp, materyalleri orada saklamak hem daha pratik hem de daha masrafsız oluyordu.

Özet: Evin fiyatına ve konumuna göre saatlik 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 dolar olarak vergilendirme yapılabilir. Bunu da aylık fatura ve masraf olarak olarak düşünüp, ona göre rol yapabiliriz.

NOT: Çok pahalı ve zengin muhit dediğimiz bölgede olan evlerde istisna olarak saatlik vergi biraz daha fazla olabilir.
100
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
YDincer, nautical,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 12.05.2021 14:55
Ev vergilerinin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ancak evin lükslüğüne, konumuna ve fiyatına göre vergilendirme gelebilir. Örneğin, ucuz ve fakir bir bölgede bulunun bir evin saatlik vergisi 1 dolar olabilir. Bu da ayda 720 dolar eder.  Bunu da kişiler rolsel olarak evin faturasını ödüyormuş gibi yapabilir. 8-9 yıldır bu oyunu oynuyorum ve sadece birkaç kere ev sahibi oldum, ki sonrasında da hemen üzerine kar payı ekleyerek sattım. Çünkü ev almak yerine en ucuz arabayı alıp, materyalleri orada saklamak hem daha pratik hem de daha masrafsız oluyordu.

Özet: Evin fiyatına ve konumuna göre saatlik 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 dolar olarak vergilendirme yapılabilir. Bunu da aylık fatura ve masraf olarak olarak düşünüp, ona göre rol yapabiliriz.

NOT: Çok pahalı ve zengin muhit dediğimiz bölgede olan evlerde istisna olarak saatlik vergi biraz daha fazla olabilir.
Lüks evler dışında genel olarak katılıyorum ancak lüks evlerinde vergisinin çok yüksek olmaması gerektiğini düşünüyorum evet vergisi olsun ama örneğim aylık 2k yı geçmesin yani zengin bir iş adamı rolü yapıyor kişi ancak evi yok yada düşük vergili bir evde rol yapmak durumunda, bu yüzden genellikle rol ortamlarını kendilerine gelir sağlayabilecek en azından vergisini kendisini karşılayabilecek işyerlerini satın almaya yöneliyor,  lüks evlerde güzel rol ortamları oluşturulabilir vergisi çok fazla olmamalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 12.05.2021 17:43
Desteklemiyorum.
Ev vergileri araba vergileri kadar yüksek değil ki. Kim neden caymış acaba? Şu anki vergi sistemi gayet güzel.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 12.05.2021 21:19
Desteklemiyorum.
Ev vergileri araba vergileri kadar yüksek değil ki. Kim neden caymış acaba? Şu anki vergi sistemi gayet güzel.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 15.05.2021 12:40
Ev vergileri yok denecek kadar az zaten. Kalkarsa da evini satan pek kalmaz, piyasa ölür.  Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 16.05.2021 21:21
Desteklemiyorum.
Öncelikle bu fikiri desteklemiyorum, evimin sistemsel değeri $1.250.000, düşük vergi geliyor gibi bir şey söz konusu değil. Evin sistemsel değerine göre ev vergisi değişkenlik gösteriyor. Bu argeyide desteklemiyorum, evden neden bir gelir bekliyorsunuz? Buna anlam veremiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 20.06.2021 11:38
Saçma olur ve ekonomiyi çok fazla bozar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok