(( On güne yakın süredir şehir dışındayım, rol paylaşımı yapamadım. ))
Uzun zaman oldu değil mi? Evet, çok haklısın. Bu süreçte Mozes'in neler yaptıklarından bahsedelim. O halde buraya odak vermelisin. Bir önce ki anlatımda Adam Bright adında iş adamından söz etmiştik. Doğru hatırladınız, bilindik isim. Kendisinin çogu işlerinde kız kardeşi Linda Bright göz önünde, kadın kişiliğinin yanı sıra sertliğini belli ederek bir takım şeyleri yoluna koyuyor. Mozes ise işinden ayrılmadan önce son bir haftasını Linda ile birlikte geçirmişti. Dediğini duyar gibiyim, aynen öyle oldu. Aralarında bir şeyler yaşandı. Çok güzel birliktelikleri gözlerden kaçınılmıyordu. Pekâlââ, fazla devam etmeyeceğim. Mozes işinden ayrıldıktan sonra kızla olan ilişkisi de sona erdi. Anlayacağınız mutlu son olmadı pek. Ayrılık acısı çekmedi, kendisini alkole de vurmadı. Sakin kafayla kalabalıktan sıvışıp kabuğuna çekildi. Olmayan arkadaş ortamından, üzerine düşen şehir ışığı olmayan yerlerdeydi hep. Şimdi ki okuyacakların daha önemli olacak sanırım. Gecelerin birisinde Rievolia adında birisiyle tanışıyor, kendisinden genç. Hey! Onu sormamalısın işte. Nerede ve nasıl tanıştıkları hakkında hiç bir fikrim yok, bilmiyorum. Çift arasında geçenlere şahit degilim fakat ciddi yerlere gelinmiş gibi gözüküyor, tuhaf ama gerçek. Rievolia işletme sahibi, bar. Mozes ile bir proje üzerinde karar kıldılar, işe koyuldular. Şehir dışı bir kaç mimar ile ufak toplantılar halinde görüntülü görüşmeler sağlandı, çizim yapıldı. Plandan kimseye bahsedilmedi, saklı tutuldu. Atladığım bir kısım oldu fakat başa sarmayacağım, kesit veriyorum. Çiftin yeni yenı tanıştığı zamanlarda Mozes bir herifle tanıştı, Sally. O zaman için konuşuyorum, başlarda endişeleniyordu kız arkadaşı için. Durum tersine dönmüştü. Sally ve çift aralarında oluşabilecek samimiyetin en üst seviyesine ulaştılar. Elbette tebrik ediyoruz. Sally ve Mozes sıkı ahbaplar. Bir de Brelyna var. Bunu kesinlikle bilmeniz gerek. Daha on sekizini doldurmamış, ciddiyim. Gecelerin birisinde kilise de vaaz verilecek söylentileriyle sokaklar hareketlenmişti. Mozes biraz geç gitmişti, sebebi belli. Bir inanca sahip değil, merakından. Papaz vaaz verirken birer birer ayaklananlara takmış kafayı. Zihnini serbest bırakmak istemez, yanında duran kızla tanışır. Bu o işte, Brelyna. Oradan beraber ayrılırlar, sahil turu, açık kafeler orası burası dolaşırken aralarında samimiyet kurulur. Başlarda kız, Mozes büyük olduğundan mahçubiyet içerisinde konuşuyordu, sonra bu durum ortadan kalktı. Gecenin sonu geldi, artık kızı eve bırak Mozes. Sonu biraz farklı. Kızı evine değilde ablasının çalıştığı işyerinin kaldırım köşesine bıraktı.