Konu: 06.06.2021 - Joseph Macmillan - MG, Non RP  (Okunma sayısı 300 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.05.2021 04:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @BeyEfendi - Joseph Macmillan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Derek Porter @Canterino the DEEV - Mary Wilson @Scrimov ve diğer PD üyesi arkadaşlar.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
METAGAMING - Non RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Derek Porter karakteri ile Ocean GYM'e gidiyoruz. Rol yaparken bir kaç rol görüntüsü çıkartmak için /ssmod'u açıyorum ve ekran görünmüyorken istemeden Derek'i düşürüyorum. Derek yaralıya düşünce silahı eline geliyor. Joseph Macmillan karakteri rolden uzak bir şekilde silahı görüyor ve "elindeki iyiymiş" diyerek Derek'in elindeki silahı ima ediyor. İhlalini burada başlatmış oluyor dostumuz. Rolde kendisine halis gördüğünü belirtiyoruz ki bunu umursamadan silahın nerede olduğuna dair hiç bir bilgisi bulunmadan ihbarı veriyor. Ve dostumuz ihlaline burada devam ediyor. Derek yaralıdan kalkınca birlikte kaçmadan, dikkat çekiyorum kaçmadan uzaklaşıyoruz. İhbardan haberimiz dahi yok, kanıtlarıma baktığınızda göreceksiniz chatimde her hangi bir ihbar kaydı yok. Hızımız, 40-50 civarında ana yola çıkıyoruz ve polisin dur ihtarına uyuyoruz. Şüpheli araç vesaire olduğumuzu düşünerek duruyorum. PD arkadaşlar ile iletişim kurduğumuzda ise durumdan haberdar oluyoruz. Her hangi bir kaçma, kovalamaca vakası olmadığını arkadaşlar doğrulayacaklardır. Gelişen rolün ardından 1.23 yasasını ihlal ettiğimizden silahlarımıza el konuluyor ve cezai işlemler uygulanıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Derek GYM'de yaralıya düşüyor: GösterGizle

Joseph metagaming yapıp ihbarı veriyor.: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):İki birlik yöneticisi savaş dönemi gibi kritik bir vakitte silahsız kaldı. Olası rollerimizde bu durum büyük bir etken. Aktif bir role giderken böyle bir olay ile mevcut planladığımız rol baltalandı. Bu yaşananların Joseph karakterinin sergilediği metagaming'ten kaynaklı olduğundan ağır bir yaptırım uygulanmasını talep ediyor, ihlal doğrultusunda mağdur duruma düştüğümüzden silah iadelerimizi ve sicil kaydımızın silinmesini istiyoruz. Teşekkürler, iyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 04:55 Chiko »

#1 - 06.05.2021 04:40
GYM'e doğru giriş yapıyordum o esnada kişileri gördüm ve yanlarına doğru gittim.Derek Poter adlı kişi "Deagle" model silah ile yerde yatıyordu,karşısında da arkadaşı duruyordu.Ben ilk etapta kişilerin GBI içi çatıştığını düşünüp Derek Poter adlı kişinin yaralı durumuna düştüğünü sandım.Derek'in yanına yaklaştığımda elinde silahı bulunuyordu bende hali ile güzel silahmış diyerek karşılık verdim.Legal olduğum için ve polis akademilerine hazırlandığım için İl-legal durumuna düşmemek için polise ihbar vermeyi tercih ettim.O esnada kişiler bana /pm üzerinden OOC olarak bilgilendirme geçmediler bende hali ile role devam ettim ve polislere ihbar verdim.Derek Poter adlı kişiye oyun içerisinden OOC olarak izah ettim ancak o esnada sunucu bakım moduna alındı.Dediğim gibi Derek Poter adlı kişi yaralı vaziyetteyken silahı elinde bariz belli oluyordu, sistemsel bir hata olduğu için silah kişinin direk eline geldi sanırım ve onlar bunu farketmediği için bana OOC olarak bilgilendirme gereği duymadılar.Sistemsel bir hata olduğunu sonradan öğrendim, yaralı durumuna düşer düşmez silahın kişinin elinde belli olmasını ilk defa duydum.Burada herhangi bir METAGAMING görmüyorum,kişi yaralı durumdayken elinde silah görüyorum ve normal olarak ortamdan uzaklaşıp ihbar vermeyi tercih ediyorum.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 04:43 BeyEfendi »

#2 - 06.05.2021 04:41
Kısaca ne olduğunu anlamanız için özet geçiyorum. Peter ve Derek karakteri GYM'e gidiyor ve orada spor yapan kadınları izleme rolü yapıyorlar. Birliğimiz var, Vann Ness Ave Bastards. Chiko yani Peter karakteri ekran görüntüsü almak için ''/ssmod'' yapıyor. Bu sırada Derek Porter, yani benim karakterimin canı az ve kadınları izleme rolü yapıyorum. Chiko'nun ekranı /ssmod'dan ötürü karanlık olduğu için bir kaç kere miss click yapıyor ve her hangi bir rol vs. olmadan sistemsel yere düşüyorum. Üstümde silah var fakat belimde, rolde çıkartılmamış, emote vermemişim ki elime sistemsel olarak bile almamışım. Fakat sistemsel düşmemden ötürü belimdeki silah elime geliyor. Joseph karakteri bunu görüyor ve yanıma gelip ''güzel silah'' tarzında bir yazı yazıyor. NonRP olarak yere düştüğüm için herife ''bu herif kafayı kurtarmış, halis(halisünasyon) görüyor'' gibi roller yapıyoruz. Daha sonra yerde ağzımdaki kanı tükürüp ''Pete, kimyasalı azalt ahbap. Önünü göremiyorsun, durduk yere bana vurdun'' rolü yapıyorum. Bu sırada kişi polislere ihbar vermiş. Daha sonra polisler geliyor ki bize geldiklerini bile düşünmeden yavaşça oradan gidiyoruz. Polis bizi takip ediyor ve sağa çekmemizi söylüyor. Rolde silahı belimden hiç çıkarmadığım ya da her hangi bir emote olmadığından ötürü yere düşmediğim için polislerden kaçmıyoruz ve arabayı kenara çekiyoruz. Polis arkadaşlar önce arabalarla arkamızı ve önümüzü kapatıyor, daha sonra da hem NonRP hem de Mix içeren bir rolün devamında üstümüzü aramak istiyorlar. Bu noktada rolde hata olduğunu söylüyoruz, daha sonra sürekli rp kavramıyla role devam ediyoruz fakat çoktan arabayı sağa çekmişiz ve polisler hem önümüzü hem arkamızı kapatmış.

Kısacası rol yapılmadan sistemsel bayılıyorum yanlışlıkla kendi arkadaşım tarafından, elime silah geliyor bayılınca, kişi görüp vcpd arıyor ve bu sorunları yaşıyoruz.

Ortada her hangi bir emote ya da başka bir durum yok, ne benim silah çekmem ne de Peter karakterinin beni sistemsel düşürmesi. İkisinde de emote verilmemiş çünkü böyle bir rol olmadı.

Gerçekten suçlu olsak, ne ayağa kalktıktan sonra vcpd'nin gelip bizi yakalaması için GYM'de bekler, ne de bizi kovalarlarken sağa çekip motoru kapatırdık. Bunun yanı sıra hem ben, hem de Chiko support ekibindeyiz. GYM'in güvenli bölge olduğunu gayet iyi biliyoruz. Orada silah çekmez ya da illegal roller yapmayız.

Ölünce silahın ele gelmesi hatasından ötürü ağır bir şekilde hakkımızın yendiğini düşünüyor ve hem sicilimize işlenen suçun silinmesini, hem de polisler tarafından el konulan silahların iadesini talep ediyoruz.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 05:22 Canterino the DEEV »

#3 - 06.05.2021 04:45
Tekrar ediyorum, kişiler OOC olarak özelden bana durumu izah etmiyor,bende hali ile rolün devamlılığını sağlamak adına ihbar ediyorum.Özelden en ufak bir bilgilendirma geçilseydi bana normal karşılayıp rolün devamlılığını sağlamaz ve sonucunda ihbar vermezdim.

#4 - 06.05.2021 04:46
GYM'e doğru giriş yapıyordum o esnada kişileri gördüm ve yanlarına doğru gittim.Derek Poter adlı kişi "Deagle" model silah ile yerde yatıyordu,karşısında da arkadaşı duruyordu.Ben ilk etapta kişilerin GBI içi çatıştığını düşünüp Derek Poter adlı kişinin yaralı durumuna düştüğünü sandım.Derek'in yanına yaklaştığımda elinde silahı bulunuyordu bende hali ile güzel silahmış diyerek karşılık verdim.Legal olduğum için ve polis akademilerine hazırlandığım için İl-legal durumuna düşmemek için polise ihbar vermeyi tercih ettim.O esnada kişiler bana /pm üzerinden OOC olarak bilgilendirme geçmediler bende hali ile role devam ettim ve polislere ihbar verdim.Derek Poter adlı kişiye oyun içerisinden OOC olarak izah ettim ancak o esnada sunucu bakım moduna alındı.Dediğim gibi Derek Poter adlı kişi yaralı vaziyetteyken silahı elinde bariz belli oluyordu, sistemsel bir hata olduğu için silah kişinin direk eline geldi sanırım ve onlar bunu farketmediği için bana OOC olarak bilgilendirme gereği duymadılar.Sistemsel bir hata olduğunu sonradan öğrendim, yaralı durumuna düşer düşmez silahın kişinin elinde belli olmasını ilk defa duydum.

700 saate yakın bir oyun süren var, 700 saat boyunca bir kişinin yere düştüğünü ve elinde silah, sopa olduğunu görmedin mi? Lütfen! Sana rolde durumu Derek izah etti, halis görüyorsun hadi ama gibi tabirler kullandı. Derek'in çatışmış olabileceğini düşündüm diyorsun. 700 saat boyunca GYM bölgesinde kaç çatışma gördün? Orası bir güvenli bölge. Doğru bir emote ile Derek'te neler gördüğünü, neyi olduğunu sorabilirdin. Hırsız polis oynamıyoruz dostum, roleplay. Elinde silah gördüm, yaralıydı evet bu bir çatışma. Gerçekten komik bir durum. Daha geçerli bir savunman var ise onu bekleyelim, yoksa yetkili kararını bekleyebiliriz. Kritik bir dönemde mağdur bir durumdayız.

Tekrar ediyorum, kişiler OOC olarak özelden bana durumu izah etmiyor,bende hali ile rolün devamlılığını sağlamak adına ihbar ediyorum.Özelden en ufak bir bilgilendirma geçilseydi bana normal karşılayıp rolün devamlılığını sağlamaz ve sonucunda ihbar vermezdim.

OOC olarak bir durumu izah etmemi gerekmediği için olabilir mi? Derek'in silahını nerede gördüğünü sorabilirsin. Lütfen, gereksiz algı yaratma çabasına girmeyelim. Böyle bir zorunluluğumuz yok.

Birlikte yetkili kararına bekleyelim.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 04:50 Chiko »

#5 - 06.05.2021 04:52
Evet rol esnasında ufak bir kaza denip geçiştirildi ancak bunu OOC olarak söylemeniz daha farkli ve etkili olabilirdi.GYM bölgesi nihayetinde GBI evet ama GBI olması demek çatışılmayacağı manasina gelmiyor.O kadar değişik ve agresif rol yapan oyuncular var ki olmaz denilen şeyler anında oluveriyor.O esnada kafamda kurduğum düşünce o oldu.Çünkü ilk defa GBI bölgesinde yaralı elinde silahı olan birine denk geliyorum.Orada ben güzel silahmış dediğim andan itibaren bana /pm üzerinden izah edebilirdiniz, şöyle bir kaza yaşandı vesaire şeklinde,bende ona göre tavır takınıp anlayışla karşılardım durumu.

#6 - 06.05.2021 05:24
Yaşadığımız olaydan ötürü çok bunaldık, yıprandık ve üzüldük.

Bizim tarafımızdan konuya başka bir mesaj gelmeyecek, uygun bir yetkili şikayeti inceler ve sonuçlandırırsa çok mutlu oluruz.

#7 - 06.05.2021 06:00
Yaşadığımız olaydan ötürü çok bunaldık, yıprandık ve üzüldük.

Bizim tarafımızdan konuya başka bir mesaj gelmeyecek, uygun bir yetkili şikayeti inceler ve sonuçlandırırsa çok mutlu oluruz.
Sizin ne yaşayıp yaşamadığınızı bilemem,dediğin gibi en doğrusu bir yetkiliyi bekleyip şikayetin sonuçlanmasını beklemek.

#8 - 09.05.2021 17:41
Savunmalar tamam gözüküyor, yetkili kararını diyelim o halde.

#9 - 09.05.2021 20:24
Merhabalar,
bu konuda biraz iki tarafta da hata bulunuyor, ilk olarak @Chiko @Canterino the DEEV rolde böyle bir şey olmadığını ve bu rolü yapmaması gerektiğini PM'den Joseph'e söyleyebilirdiniz, sonucunda bu rol gerçekleşmezdi. İkinci olarak yaralıya düşüldüğünde silahın eline geldiğini 21 levele gelene kadar görmemiş olmanız tuhaf, burada biraz rolü sorgulayabilirdiniz veya karşınızdaki oyunculara burasının güvenli bölge olduğunu hatırlatabilirdiniz. Her iki taraf da yazdıklarıma göre hareket etseydi bu şikayete yanıt veriyor olmayabilirdik. İki taraf da uyarıldı. Tekrarında ceza alabilirsiniz. @Chiko @Canterino the DEEV silahlarınız geri verilip siciliniz silinecek.

İyi forumlar.