Konu: Amerikan Polisi ve Türk Polisi arasındaki farklar  (Okunma sayısı 376 defa)

#10 - 05.05.2021 03:45
Türk devriye memurlarının büyük çoğunluğunun profesyonel olduğunu düşünmüyorum. Vatan hainliği ile suçlanmadan önce bulunduğum yerin suç oranı yüksek bir yer olduğunu ve 155'i her aradığımda çağrımın yanıtsız bırakıldığını veya uygun müdahalede bulunulmadığını söylemek isterim.
Kanka aldıkları eğitim bir süre sonra yıpranıyor fakat teşkilatta bunun önüne geçilmiyor. Eğitim tekrarlanması yapılmıyor. Teşkilatta herkes kendi mevkisini düşünüyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 05.05.2021 03:58
Sunucudaki polis departmanı amerikan polisinden çok türk polisine benziyor :P
Haha
4
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aureus, Karpat, Thoros, AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 05.05.2021 04:02
Türk devriye memurlarının büyük çoğunluğunun profesyonel olduğunu düşünmüyorum. Vatan hainliği ile suçlanmadan önce bulunduğum yerin suç oranı yüksek bir yer olduğunu ve 155'i her aradığımda çağrımın yanıtsız bırakıldığını veya uygun müdahalede bulunulmadığını söylemek isterim.
Kanka aldıkları eğitim bir süre sonra yıpranıyor fakat teşkilatta bunun önüne geçilmiyor. Eğitim tekrarlanması yapılmıyor. Teşkilatta herkes kendi mevkisini düşünüyor.

Nedenini söyleyeyim, Türkiye'de askerlik-polislik gibi meslekler çoğunlukla ileri eğitimde veya farklı bir kariyer alanında başarılı olmak istemeyen/başarı olamayan kişiler tarafından tercih ediliyor. Diğer bir deyişle, 'garanticilik'ten kaynaklı. Bu savımı geçerli kılacak kadar polis tanıyorum. Tamamının böyle olduğunu söyleyemeyiz fakat liyakatsizlik ve profesyonel olamama kısımlarının sebebini çoğu memur için buna bağlıyorum. Aynısı farklı kamu kuruluşlarında çalışan memurlar için de geçerli.
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Duce, karizmatik devrimci, Thoros, ble55phemy, AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 05.05.2021 06:04
Sunucudaki polis departmanı amerikan polisinden çok türk polisine benziyor :P
Hahahahahaha gece gece güldürdün
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 05.05.2021 10:11
Basının polislere baskısı, her güç kullanımında sanki adam öldürmüş gibi haberler yapılması neredeyse her ülkede olan bir durum.

Maalesef ki ülkede adalet Twitter'da açılan etiketlerle sağlanıyor. Her ne kadar haklı olsa da sırf bir kesim Twitter kullanıcısının söylediği sözler yüzünden birçok Türk polisimiz görevinden uzaklaştırıldı.

bkz:

Bu videodaki polislerimiz görevden uzaklaştırılmıştı, son durum ne oldu bilmiyorum.

Ülkedeki düşük refah seviyesi, maaşların düşük olması, işsizlik, eğitim seviyesinin yerlerde olması yüzünden insanlar isteyerek değil: "En kötü polis olurum." kafasıyla polis oluyorlar.  Amerika'da bu durum böyle değil. Polis olmasan bile iyi kötü bir işte yine yakın maaşlar alabiliyorsun.

Ek olarak seçenek yok. Bir polis, mesleğinden atılırsa genellikle yapabileceği başka bir iş olmuyor. Bu yüzden müdahale zamanlarında sürekli: "Acaba yaptığım müdahale haksızsa?" kafasında oluyor. Çünkü haksızsa alacağı ceza aile ekonomisini bitirir. 

Amerika'da bu durum böyle değil. İşin, hayatın değil. İş dışında ailenle, hobilerinle, dostlarınla ilgilenebiliyorsun. En kötü meslekten ihraç edildiğin zaman köşede bir birikimin, yaptığın hobilerle ufakta olsa iş kurma şansın oluyor.

Ek olarak bilgi: Türkiye'de polisler bir milletvekiline, bir savcıya vs. ceza kesemez.

Bugün İstanbul'da polisler maske takmadı diye cezayı, dışarıdan bakınca malum partiye oy vermeyen insanlara kesiyor. Bir ara o kadar kişi arasında gitti mavi saçlıya ceza kesti. Bugün başı türbanlı olan teyzelerin hepsi maskesiz ya da maske çenede dolaşıyor. Ama ben hiç polislerin bu tarz insanlara ceza kestiğini görmedim. Bizim ülkemizde dış görünüşüne bakarak insanların siyasi görüşünü rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Son cümlende de dediğin gibi polis güçlü adama ceza kesemez, görevinden edilir veya farklı muamele görür. Ayrıca bugün cezayı istanbul'da daha çok CHP'ye bağlı bölgelerde yaşayan insanlara kesiyorlar.

Amerikada gerçekten insanları koruyan kişiler. Türkiyede daha çok devlete bağlı silahlı kişiler. Tabii istisnalar var.

Yakında polisler siyasetin içerisinde yer alacak, polis ülkesi olmuş Türkiye, siyaseti yakından takip eden biri olarak önümüzde ki süreçler sıkıntılı geçebilir, ihtimal yüksek.

Türkiye'de 155'i ararsın bir sorun olunca, anında olay yerine gelmezler. Ölen ölür, dayak yiyen dayağını yer, herkes olay yerini terkeder, polis gelir.

Ek olarak: Türkiye'de polisler insana güven vermiyor, birisi 155'i aradığında kendini güvende hissetmiyor. Bunun birinci sebebi siyaset, ikincisi ise fiziksel olarak yetersizlik. Arkadaşlarla pilavcıda oturuyorduk, bir tane polis aracı geldi ve bizim kimliklerimize baktılar. Mesela ABD, Avrupa gibi ülkelerde durduk yere sebepsizce kimlik kontrolü yapmak yasak. Bir yerde oturup yemek yiyen, sohbet-muhabbet eden adama sanırım bir tek Türkiye'de kimlik kontrolü yaparlar. Neyse olaya geçelim. Polis bizim kimliğimizi istedi kontrolü yaptı. Fakat polislerin fizikleri çok enteresandı. Bir tanesi 1.70 boyunda, rahat 100 kilonun üzerinde gayet şişman birisi. Diğeri ise 1.75 boylarında 65 kilo falan incecik birisi. O an orada bir olay olsa, bir şey olsa, biz polisleri korururuz.
« Son Düzenleme: 05.05.2021 10:12 bigseksi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 08.05.2021 19:58
3-) Türkiye'de ne yazık ki son zamanlarda bazı siyasi parti ilçe yöneticileri polise hesap sorar hale geldi.
Amerika'da ise polis, bir politikacıyı bile durdurabilir.
Amerika'da da durum pek farklı değil. Yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma durumları yaşanabiliyor.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 08.05.2021 20:08
Geçen bir yerde gördüm, bizim polislerin aracına bir şey olursa masraflarını kendi cebinden ödüyormuş.Saçmalığa bakar mısınız!
Amerika'da ise bunu departman bütçesinden ödüyorlar, en temel fark bu bence.Bu yüzden bizim polisler bir olaya müdahale ederken kendi cebini de düşünerek biraz çekingen davranıyor.
100
2
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Duce, ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Valkyrie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 03.09.2021 23:08
Ülkenin 50+ yaşı ülkeyi hala 2000 ve öncesi gibi sanıyor, bu nedenle can güvenliği konusundan kendileri hiçbir sorun hissetmiyor. Bu hissiyat biraz bulaşıcı, babadan oğula ya da yakına geçebiliyor, oldukça ilginç fakat bu doğru. Amerika ile Türkiye kıyaslanacak bir seviyede değil, onların kaybetme ya da hasar alma korkuları yok. Kısacası, konu polislikte değil, tamamen ülkenin kafa yapısında. Polisimiz alttan almamaya çalışıyor ama karşıdakine kendi anne-babasıymış gibi yaklaştığından pek zarar verici hareket yapmak istemiyor ya da başına bela almak istemiyor. 
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 04.09.2021 04:54
türk polisi her zaman yetersiz oldu. her şey dışarıdan göründüğü gibi değil, kaf dağının ardındaki olaylar daha trajikomik. aslında hepimiz şahit oluyoruz, bir değil iki değil, polisler ihmalde bulunuyor, kadınlarımız çocuklarımız ölüyor. silahlı sopalı kavga çıkıyor, insanlar ölüyor. olay bitiminden yarım saat sonra teftişe geliyorlar. organize suç örgütü lideri çıkıyor, elini kolunu sallayarak içişleri bakanına laf atıyor, bütün türkiye ise izliyor. dedikleri kimine göre doğru kimine göre yanlış. bir devlet büyüğüyle medya aracılığıyla polemiğe girmemeli. girenlerin durumu ortada. gazetecilerimiz hapiste.

amerika’da şartlar çok daha farklıdır. türkiye’den bahsederken dert üstüne dert biniyor. polisten de çıkıyor. fakat hiçbirinde polis çıkıp bir şey yapmıyor, suçu durdurmuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok