Konu: [29.04.2021] Ferrucio_Leontyev  (Okunma sayısı 174 defa)

#0 - 29.04.2021 03:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ferrucio_Leontyev @thedaimonn -

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tommy_Calabressi @Olaf - Feliciano_Esposito @MadeONEday - Francesco_Esposito @judge1 - Evan_Schiavone @memistheking

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.04.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)

Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hood bölgemizde birlik rolümüzü gerçekleştirirken şahıslar gelip araçlarıyle beraber lastik yakarak rolümüzü kışkırtmaya başladılar, birlik yöneticilerinden Tommy Calabressi karakteri gidip normal bir hood bölgesinde ne yapılması gerekiyorsa uyardı. Daha sonrasında ise kişiler Fear RP uygulayıp gideceklerine küfür ettiler, hood onaylı birlik yöneticisi olarak kaptan rolünü yaptığı Tommy karakterini savundum. Onları hood bölgesinde agresif rol yaptıkları için silahımı çıkartıp sıkmaya başladım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz.

« Son Düzenleme: 29.04.2021 03:39 MoressaTheGreat »

#1 - 29.04.2021 03:15
Orda bütün karakterler dümdüz afk olarak duruyordu, hiçbir şekilde rol bölmedik bir şeyde yapmadık. Yolun ortasında shotgun duruyordu araçta onu tartıştık, ayrıca Tommy'nin alnında kaptan yazmıyor ayakçı gibi dolaşıyordu etrafta normal olarak şehirde aracımla gezemeyecek miyim? Ek olarak benim attığım ekran görüntüsünde hiçbir şekilde orada aktif olarak rol döndüğü gözükmüyordu, herkes afk olarak bekliyordu. Loglar kontrol edilebilir, kimseyi orada baltalamadık. https://www.upload.ee/image/13097442/sa-mp-256.png

Aktif rol dönmüyordu herkes afk olarak dümdüz bir şekilde bakıyordu, dediğim gibi kimsenin kafasında kaptan yazmıyor bunu IC olarak anlamak mümkün değil.

İllegal birliksiniz diye illa insanlarla agresif rol yapmak zorunda değilsiniz, direkt olarak silah çekip ateş ediyorsunuz.
« Son Düzenleme: 29.04.2021 03:16 thedaimonn »

#2 - 29.04.2021 03:17
Orda bütün karakterler dümdüz afk olarak duruyordu, hiçbir şekilde rol bölmedik bir şeyde yapmadık. Yolun ortasında shotgun duruyordu araçta onu tartıştık, ayrıca Tommy'nin alnında kaptan yazmıyor ayakçı gibi dolaşıyordu etrafta normal olarak şehirde aracımla gezemeyecek miyim? Ek olarak benim attığım ekran görüntüsünde hiçbir şekilde orada aktif olarak rol döndüğü gözükmüyordu, herkes afk olarak bekliyordu. Loglar kontrol edilebilir, kimseyi orada baltalamadık. https://www.upload.ee/image/13097442/sa-mp-256.png

Aktif rol dönmüyordu herkes afk olarak dümdüz bir şekilde bakıyordu, dediğim gibi kimsenin kafasında kaptan yazmıyor bunu IC olarak anlamak mümkün değil.

İllegal birliksiniz diye illa insanlarla agresif rol yapmak zorunda değilsiniz, direkt olarak silah çekip ateş ediyorsunuz.

Sivil bir karakter ile gelip hood onaylı birlik yöneticilerine bu şekilde tutum sergileyemezsiniz, herkes bu oyunu kuralları ile oynuyor. Savunmanız için teşekkürler, iyi forumlar.

#3 - 29.04.2021 03:17
Şahitliğimi onaylıyorum, ayrıca eklemek istediğim birkaç şey var;

Burada önemli bir konuşmada gelip aracı ile lastik yaktığı için uyarıyorum, karakterim mantıken sinirli oluyor;

Hemen sonrası verdiği tepki. Hood onaylı bir birliğin içerisinde.

Görüntülerinin tamamını atıyorum. Yanlışlık olmasın, önemli bir rolde olduğumuzu zaten görebilirsiniz.

Spoiler: GösterGizle

Uyarıyorum, gelip oturuyorum ama hala devam ediyor;

#4 - 29.04.2021 03:22
Biz geldik orada yaklaşık 1-2 dakika bekledik ve aktif olarak rol dönmüyordu, ben orada  sadece taşak dedim diye dm başlatıyorsunuz bunun neresi normal... Daha fazla yazmayacağım yetkili kararı bekleyelim..

#5 - 29.04.2021 03:27
Biz geldik orada yaklaşık 1-2 dakika bekledik ve aktif olarak rol dönmüyordu, ben orada  sadece taşak dedim diye dm başlatıyorsunuz bunun neresi normal... Daha fazla yazmayacağım yetkili kararı bekleyelim..

Vakit ve dakik olarak da kanıdımızı biz daha çok netleştirelim. Bir iki dakika beklemediniz, direk agresif role giriştiniz. Hood bölgesinde FearRP yok ama, realistik olaylar var.

Kişinin ekran görüntüsü, sağ altta dakika yazıyor. 02:51

Ekran görüntüm, sağ altta yine aynı dakika. 02:51

Daha fazla uzatmaya gerek yok, saniyelik olaylar ve sizin içinizden gelerek ihlâl yaptınız bir durum söz konusu. Yönetici kararı bekleyelim, dillendirmeye gerek yok.

#6 - 29.04.2021 03:28
Şahitliğimi onaylıyorum.

#7 - 29.04.2021 03:29
Şahitliğimi onaylıyorum, orası onaylı bir bölge, Fear-RP zorunluluğu var.

#8 - 29.04.2021 03:50
Şahitliğimi onaylıyorum.

#9 - 29.04.2021 04:00
Merhabalar,
aynı konudaki diğer şikayettede söylediğim gibi onaylı hood bölgesinde o kadar kişiye karşı fear rp yapma zorunluluğunuz var, yaptığınız ihlalin tekrarında ceza alacaksınız.

İyi forumlar.