Konu: [26.04.2021] Timothy Broderick, Journee Neevann - RK,DM, Power,GOA,Yetersiz rol  (Okunma sayısı 569 defa)

#0 - 26.04.2021 23:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Timothy Broderick, Journee Neevann @cheesy  @SbreakS

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vitali Agustin, Wilma Allen, Daenerys Stewart, Mike Canson

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.04.2021 - 23:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
2.1) BRAWL
Brawl esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
- Haraç alınacak tarafın mekanının olmasına gerek yoktur, tek gereken haraç alacağınız kişinin illegal faaliyetlerde bulunmasıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Mekanımızın önünde otururken durduk yere DM arayışına girdi arkadaşlar daha sonra sözlü sataşmalardan sonra bize saldırdılar. Kişilerle 22:55 saatinde brawl rolüne girdik ve arkadaşları bayıltıp rolü bitirdik ve sonra kişinin biri giderken ''/me onları öldürecek.'' diye bir emote verdi. Ardından 5 veya 6 dakika sonra kişiler silah alıp geldiler motordan ''Shotgun'' çıkarıp saldırdılar. Burada Revenge Kill ihlali var. Daha sonra kişi motorun üzerinde seyir halindeyken motorun koltuğundan Shotgun çıkarıyor. Motorun üzerinde 2 kişi otururken motorun koltuğunun altından nasıl shotgun çıkartabiliyor?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/473234915807461386/836337790592876584/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/543860496265248790/836330795081138186/sa-mp-164.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/543860496265248790/836340517956354078/sa-mp-028.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/473234915807461386/836337583671607366/sa-mp-046.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/543860496265248790/836342555926593546/sa-mp-027.png
Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 26.04.2021 23:52
Beni suçladığın kural ihlali tam olarak ne? @Doukan23

#2 - 27.04.2021 00:07
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 27.04.2021 00:15
Şahitliği onaylıyorum.

#4 - 27.04.2021 00:23
Şahitliğimi onaylıyorum ceza almaları dileğiyle. :vice:

#5 - 27.04.2021 00:38
Öncelikle selamlar, rol arkadaşım olarak gezdiğim kişi ile alkol aldık ve sadlere inip biraz kız avlayalım diyerek rolsel yola çıktık. Bu arkadaşların önünde durduk, ordaki kıza kaç dolar gibisinden alkollü olduğumuz için söylemlerde bulunduk. Sonra ortamda ki diğer üç erkek bize küfürler etti, alkollü olan diğer arkadaşımız kasadan indi ve ne diyorsun dedi sonra kişiler küfür etmeye devam edince alkollü arkadaş brawl rolüne girdi. Ben aracı uygun biryere çektim ve emote mi vererek role dahil  oldum. brawl rolünde üç kişi oldukları iiçin birde emoteleri eksik yarım olanlar olaya dahil olunca düştük. Olaya ambulans arkadaşlar geldi ve biz gayet normal şekilde yaralo rolümüzü yaptık. Sonrasında ise şikayeti açan arkadaş ambulans tedavi ederkende-gittikten sonrada bize küfürler etti ve ben aracıma gerekli emoteleri vererek bindim,uzaklaştım. 10 veya 12dk sonrasında yani bizim yaralo rollerimizin bitiminde rol arkadaşım ile onlara sıkmaya karar verdik çünkü karakterler bize çok ağır küfürler etti doğal olarak karakterimde bunu kaldıramadı. Silahımı aldım ve motora bindim, aynı yere gizlice 3-4 tur attık. Arkadaşlar toplanınca arkada iki kişi gördük ve inip sıkmaya başladım. (Bu anlattıklarımla vakit 15-18dk'yı net bulmuştur.)Sonrasında kovalama ardından mahallemize döndük. Rol bu şekildeydi.

-Şimdi birinci olarak motorun altından nasıl silahı alıyor demesi zaten ap ayrı bir durum. O esnada rol arkadaşım motordan inip sürücüye geçecek ben sıktıktan sonra o gazlayacaktı. Ben inince oda indi sonra emot verdim bindi. (Bence burada hiçbir sorun yok).

-İkinci bir diğer konu RK'lanma sanırım. İkimizde arabayla giderken /sorudan sorduk ben biliyordum ama yinede teit etmek amaçlı. Yetkili arkadaşlar" Brawl rolünde düştüysen 4 saat brawlr rollerine katılamazsın-Silahlı çatışmada düştüysen 8 saat silahlı çatışmaya giremezsin"dedi. Bizde buna göre rollerimizi şekillendirdik. Burda eğer ki bir hata varsa (olduğunu sanmıyorum)Yetkili arkadaşların bize yanlış bilgi vemesidir. Bu konuda herhangibi bir cezaya tabi tutulmam mantıksız.

-Bir diğer ve son olan "Oraya dm amaçlı gelmesi"Arkadaşım burası rol sunucusu biz burada dm değil rol yapmaya geliyoruz. Eğer dm atmak istesem bunu "Sınırsız silah ve çatışma"bulunan serverlerde gerçekleştirirm zaten. Oraya gelme amacımız alkollü olup kızlara bulaşmaktı.

-Son ekleyeceğim şey ben arkadaşlara defalarca /pm üzerinden "Bir ihlal var mı?" veya "Role bozgunsuz devam ettiğiniz için teşekkür ederim"diye mesajlarda bulundum. Bunu aldırış etmeden direkt olarak "Ceza alsınlar-silahımız yok bize sıktılar ihlal yaptılarla"gelmek mantıksız. Herkese iyi forumlar diliyorum. Rol arkadaşım bütün role-ambulansta ki arkadaşlar yaralı rolü yaptığımıza dair, yetkili /soru ile ilgilenen arkadaş ise rk ihlali yapmadığımıza şahittir. Eğer yetkili kişi isterse tek tek bulup etiket atabilirim. İyi forumlar.  :vice:

#6 - 27.04.2021 00:53
Bu nasıl bir psikolojiyle kurulan bir cümle?  ::)
Savunma yapıldı, daha fazla ileti yok.

#7 - 27.04.2021 00:58
Bu nasıl bir psikolojiyle kurulan bir cümle?  ::)
Savunma yapıldı, daha fazla ileti yok.
Şikayet sonuçlandığı zaman ki psikolojimi görmek isteyeceksin  :vice:
« Son Düzenleme: 27.04.2021 01:12 TombulEfes »

#8 - 27.04.2021 01:03
@Rusedski  Sorumuzu yanıtlayan support.  (/soru sorduğumuzda Rk hakkında açıklamayı yapan arkadaş.)
@rakibardagi Yaralı rollerimize şahit olan arkadaş. (O an yerdeyken yaralı rolümüzü yapan doktor-hekim neyse.)

-İletilerim ve savunmam bu şekilde son iletilere arkadaşların zaen şikayeti ne niyetle açtığı ve onayladığı açık ve net ortadadır. Yetkili kararı.

-İyi forumlar. :vice:

#9 - 27.04.2021 01:13
Şahitlere yazılmamışım rolün bir kısmında olduğum için yazma hissiyatı duydum,arkadaşlar brawl rolünde yenilmiş daha sonra yaralı olarak bana tedavi oldular fakat daha sonra Revenge Kill kuralını ihlal etmişler olayın üzerinden daha 10 dakika geçmeden silah alıp saldırmışlar. Ayrıca kişi bana oyundan pm üzerinden şahitlik yapmamı istedi. https://cdn.discordapp.com/attachments/543860496265248790/836364051990315056/ekran_goruntusu.png