Konu: Tavşan Ralph Belgeseli  (Okunma sayısı 281 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 21.04.2021 19:51
Fikir bana saçma geliyor, bunları hayvan üzerinde denemeden nasıl piyasaya sürebilirler ki. Deneyler azaltılabilir ama deneylerin yapılmaması imkansız gibi bir şey.

Onun bir yönetimi var tam olarak bilmiyorum ama var youtubede görmüştüm ama pahalı olduğu için insanlar hayvanları katletmeyi daha ucuz buluyor.
Yapay hücreler ve bilgisayar yardımıyla yapılabiliyormuş, dediğin gibi pahalı olduğundan hayvanları öldürüyorlarmış. Yılda 200 milyon hayvan bu şekilde ölüyormuş, hamile hayvanların karınlarındaki bebekleri canlı bir şekilde çıkartıp deney yapıyorlarmış. ((Telefondan yazıldı))
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 21.04.2021 22:20
Hayvanları denek yerine kullanmak yerine, insan derisine fazlasıyla benzeyen yapay deri yapabildiklerini duymuştum. Ama maliyeti yüksek olduğundan dolayı tercih edilmemiş. (Tabi bu haberde  daha uygun olacağı söyleniyor, doğrusunu bilemem.) Kimi marka da deney yapmadığını söyleyip / yapmayıp başka markaların sonuçlarına göre hareket ediyor olabilir. Tabi sonuç olarak keşke hayvanlar denek olarak kullanılmasa. Birçok şeyin çözümü bulunmuşken, bunun da bulunması gerekli.

2014 yılında yazılmışsa bu haber, bu olay zaten gerçekleşmiştir ve yapay deri kullanan markalar vardır diye düşünüyorum. 
https://www.bbc.com/turkce/haberler/2014/04/140425_insan_derisinden_

İnternette biraz araştırdığımda, Hayvan Deneyleri Etiği diye pdf var. Kısmen kural getirilmesi için oluşturulmuş bir şey galiba, baştan aşağıya okuyup incelemedim. İncelemek isteyen olursa eğer; http://acikerisim.demiroglu.bilim.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/11446/783/Hayvan%2520deneyleri%2520eti%25C4%259Fi.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok