Konu: [05.04.2021-Cavillor_Alerio] Non-RP Drive, Trolling.  (Okunma sayısı 144 defa)

#0 - 05.04.2021 18:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cavillor Alerio @izchezne

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.04.2021, 17.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar. Akşam üstü saatlerinde karakterim ile trucker yapıp biraz para kazanmak istemiştim. Rota 1'i seçerek yoluma devam ederken, şikayet ettiğim arkadaş bile isteye aracını önüme kırdı. Ben onun arkasındaydım ve yol vermek istemeyebilir diye düşünerek ilk olarak olayı uzatmadım ve IC'de korna çalarak tepkimi gösterdim. Ancak hiç oralı olmadan yoluna devam etti. Ardından, önümde olmasına rağmen hızını düşürerek beni bekledi ve ben onu sollayacakken aracını isteyerek üzerime sürdü ve kaza yapmamıza neden oldu. Videoda göreceğiniz üzere bu olaydan sonra sinirlenip kendisine PM attım ancak cevap vermedi. Ben de bunun üzerine kaydımı başlatarak normal bir şekilde sürüşüme devam ettim. Videoda görebileceğiniz üzere, hızını sürekli düşürerek onun yanına gelmemi bekliyor, fakat ben buna izin vermiyorum. Ardından beni gişeye sıkıştırmak için, gişenin orada bekliyor, fakat ani bir şekilde arkadaşın önüne geçmeyi başarıyorum. Sinirlenmiş olacak ki, bunun ardından hız kesen arkadaşımız, hiç hız kesmeden beni takip ediyor. Videoda gözükmüyor ancak köprü çıkışında beni yakalamak için küçük bir kaza bile yapıyor :) En son trucker teslimat noktasında aracı gelip beni önüme çekmesi bile, kötü niyetli olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. Kendisini uyarmama çalışmama rağmen bu hareketleri sonucunda, forumda görüşürüz diyorum. Belki doğru değil ama ben de bir insan olarak dayanamıyorum, oyunumu adeta zehir ediyor bu kişi. Ki ona rağmen attığı cevabı da videoda görebilirsiniz. Ceza almasını talep ediyorum. İyi günler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://youtu.be/_u1H9NvYBm0

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 05.04.2021 19:00
Merhabalar Sneaky1,
Kanıt olarak sunduğun videoda herhangi bir olumsuz davranış ben göremiyorum ama senin rahatsız olduğun üç noktayı şöyle anlatabilirim sana;
Birinci '' önüne kırma olayı ''; Önüne kırmamdaki ve yavaşlamamdaki amaç IG bir sorundan kaynaklıydı sen bunu OOC bir duruma çevirerek hakkımda şikayet açma talebinde bulunmuşsun ki bu yanlış bir hareket. Gerçek hayatta birinin önüne kırması senin için a-normal bir durumsa şoför olduğunu düşünmüyorum.
İkinci '' gişede bekleme olayı ''; En son gişede önünde bekliyorum farkındaysan, ondan önce beraber denk geldiğimiz iki farklı gişe var. Geride kalan iki gişede benim önümdeydin ve bana burada yaptığım hareketin aynısını yaptın benimde burada yaptığım amaç gişeden geçmeni engellemekti çünkü bu yasak, hata yapmanı istemedim. Eğer farklı bir açıdan bakmak istersen de; IG olarak sebeplerden dolayı da gişe kısmında beklemiş olabilirim.
Üçüncü '' tırı önünde bırakma olayı ''; Tırı aslında senin önüne falan bırakmıyorum, tırı kenara bırakıyorum. Orada başka biri olsaydı, onun önüne bıracaktım. Tırı yol ortasına bırakmaktan çok daha iyidir.

#2 - 05.04.2021 19:09
Normal hayatta da, rol içerisinde de, isteyerek aracınızı bir başka aracın üstüne süremezsiniz. Şoför olmayan sizsiniz diye düşünüyorum  :) Bunun dışında video kaydını daha erken almadığım için, doğru olmayan gerekçeler öne sürüyorsunuz. Buna yapabileceğim bir şey yok, şahsi kanaatim iyi niyetli olmadığınız ve bunun videoda gözüktüğüdür. Gişede arkamda bekleyen siz miydiniz bilmiyorum. Eğer sizseniz önümde spawnlanmamış bir dorse vardı ve dorse gişeye takılmıştı, onu itmeye çalışıyordum, yani ben değil herhangi bir kimse de geçemezdi oradan  :)  Yaşanan durumun da ss'leri vardır. Gerekli görülürse atabilirim. Yetkili bekleyelim en iyisi. İyi forumlar.

#3 - 05.04.2021 19:14
Normal hayatta da, rol içerisinde de, isteyerek aracınızı bir başka aracın üstüne süremezsiniz. Şoför olmayan sizsiniz diye düşünüyorum  :) Bunun dışında video kaydını daha erken almadığım için, doğru olmayan gerekçeler öne sürüyorsunuz. Buna yapabileceğim bir şey yok, şahsi kanaatim iyi niyetli olmadığınız ve bunun videoda gözüktüğüdür. Gişede arkamda bekleyen siz miydiniz bilmiyorum. Eğer sizseniz önümde spawnlanmamış bir dorse vardı ve dorse gişeye takılmıştı, onu itmeye çalışıyordum, yani ben değil herhangi bir kimse de geçemezdi oradan  :)  Yaşanan durumun da ss'leri vardır. Gerekli görülürse atabilirim. Yetkili bekleyelim en iyisi. İyi forumlar.
Normal hayatta da, rol içerisinde de isteyerek aracını bir başka aracın önüne çekebilirsin Sneaky.
Eğer önündeki araç sana çarpıp kaçıyorsa, onun önüne çekmeyecek misin? Buna daha birçok örnek vermek yerine gerçek hayattan, birbirinden farklı iki video bırakıyorum buraya, keyifle izle kardeşim.
Spoiler: GösterGizle

Bak bu iki videoda da araçların önüne kırılıyor bir şekilde, hepsinde bir olay söz konusu. Bizim oyun içerisinde yaptığımız tırcılıkta da IG bir olay söz konusuydu.

« Son Düzenleme: 05.04.2021 19:18 izchezne »

#4 - 05.04.2021 19:59
@izchezne dostum dışarıdan bakan birisi olarak yorum yapmak istiyorum, sanki sunucuya sırf kural ihlali yapmak için başlamış gibi duruyorsun. Belli ki yaşın küçük çünkü durup dururken bir insanın başka bir insanın önüne araç kırabileceğini sanıyorsun. Ehliyetini aldığın zaman işlerin öyle yürümediğini farkedeceksin. Yaptığın savunmaya çok güldüm, daha komiği olamazdı sanırım. Eğer bir araç sana çarpıp kaçıyorsa, plakasını alırsın ve polise verirsin. IC durumda Trucker mesleği yapıyorsun, başkalarını sabote etmek yerine kendi işine bakmalısın.

#5 - 05.04.2021 20:12
@izchezne dostum dışarıdan bakan birisi olarak yorum yapmak istiyorum, sanki sunucuya sırf kural ihlali yapmak için başlamış gibi duruyorsun. Belli ki yaşın küçük çünkü durup dururken bir insanın başka bir insanın önüne araç kırabileceğini sanıyorsun. Ehliyetini aldığın zaman işlerin öyle yürümediğini farkedeceksin. Yaptığın savunmaya çok güldüm, daha komiği olamazdı sanırım. Eğer bir araç sana çarpıp kaçıyorsa, plakasını alırsın ve polise verirsin. IC durumda Trucker mesleği yapıyorsun, başkalarını sabote etmek yerine kendi işine bakmalısın.
Dostum harikasın, arkadaşlığınız daim olsun.
Yaşım oldukça büyük, belki senden de yaşça büyük biriyim. Senin anlamak istemediğin ya da kafanın içerisine giremeyen bir durum var '' olay durup dururken değil, tekrar ediyorum; durup dururken değil, son kez söylüyorum; durup dururken değil '' 6 yıldır ehliyetim var bu arada, tanrım kazadan korusun, dualarını esirgeme benden. Teşekkürler.
Gerçek hayatta çevrene biraz çıtlat ve şeyi sor; Abi bir araç sana çarpıp kaçsa ne yaparsın? Bunu gerçekten sor, kendine iyi bak, öpüyorum seni.

#6 - 05.04.2021 21:11
Tekrardan merhabalar,
Yorum bırakan arkadaşı tanımıyorum. Şikayeti konusundan çıkarmadan, yetkili bekleyelim lütfen. Herkese iyi forumlar. :)

#7 - 07.04.2021 21:46
Gişeye sıkıştırmaya çalışmasından dolayı Retarded-RP üzerinden işlem görecek. Ramminge dair kanıt yok. "Forumda görüşürüz" vs. tavırları da doğru değil. Varsa ihlal raporlayın, kanıt alın ve durum sonunda şikayetinizi yapın.