Konu: E/S Idlewood Mafia Brims  (Okunma sayısı 105927 defa)

#5030 - 22.06.2025 23:29
"Idlewood"  çetesi kültürü en az Valachi kadar Vice'a mal olmuş bir kültür ve sokak haline geldi. Konuyu açan kişilere bakarsanız, sadece bu birliği başlatan Flaviano(konu ilk sahibi) devamını getiren dixsept(retired yönetici) bir dönem yöneticisi Justice ve devamında yine yönetim ekibi üyelikleriyle/bizim "Idlewood" a verdiğimiz değer nedeniyle orada tutulan Mea türevi isimlerle devam etti.  (Oradaki her bir üyenin emeği var, asla yok demiyorum. Buna saygı duyduğumuz için de yıllarca bu destekleri aldınız, bizim de / platformun da sizden beklediği aynı saygıydı ve problem burada başlıyor)

Haliyle, her ne kadar sizler bu birliğin dönem dönem yöneticileri olsanız da Vice Yönetimi/IFM olarak her zaman bizim desteklediğimiz ve rollerini şekillendirdiğimiz(sunucuda hak eden diğer birliklerimiz gibi) bir yapı oldu Idlewood.

Her nasıl ki Valachi'de yıllardır bir Capo, soldier, admin karakter bıraktığında, rolleri tıkanıp sıkıldığında "kapatıyoruz bizden bu kadar" demiyorsak Idlewood için de benzeri geçerli. Bir gün eğer bahsettiğim tüm yönetim yapısından ayrı, birliği açan, yöneten, üyeleri dolduran, onca süre devamlılığını sağlayan kişiler "Vice Yönetimi" tarafından yapılan bir iş olmazsa kendi birlikleriniz hakkında %100 söz sahibi olabilirsiniz.

O yüzden bazı isimler (geçmiş Idlewood konseptlerini yöneten / şu an bırakmış olan önemli oyuncular gibi) geçip gitse de bazı kültürler kalıcıdır. Haliyle oradaki Idlewood yapılanması rollerin gerekliliğini de sağlayarak devam edecek. (Şu anki güncel rolde sanırım bir tür zayıflama/başka birlikler tarafından baskı altına alınma söz konusu) nasıl ki zamanında Idlewood'un güçlü hali geçmiş ve 2022-23 gibi "yeniden sokak yapılanması" gibi bir outsider karakter alıp haftalarca/aylarca gelişim süreci götürüp buraya çıktıysa, yine benzer bir hikaye yaşanacak.

Haliyle bu konudaki görüşümüz bu şekilde olacak. Belki bu konu üzerinden(benim kendi yöneticime açtırdığım/hazırlattığım konu, siz devam ettirdiğiniz için sizin olmuyor) belki başka bir konu üzerinden devamlılığını istediğimiz isimlerle sağlarız. Zaten bir işi götüremiyorken/heves-ilgi bitmişken de kapatmak en mantıklısıdır, o konuda size katılıyorum.

Sizin isimleriniz/size bağlı sokak kolu ve liderliğiniz gitti gibi yapabilirsiniz. Koskoca Idlewood bölgesinde çete/suç/siyahi yapılanması soykırım olmadığı sürece hikayede kalacağı için, yeni yapılanma kurulana kadar bir süre kilit.
Haha
12
funny
7
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
tafo, Alemcii ‷HÜKÜMSÜZ, eXods, marwes, aegean, BOOMSLANG, vynexia, Bull£T,
Fives, balances will change, bankycxn, Baghdaderisemezsiniz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
eXods, BOOMSLANG, vynexia, Khort, Bull£T, balances will change, Baghdaderisemezsiniz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5031 - 23.06.2025 00:01
Dünden beri bir genel yetkilimize başlayan saldırılar başta olmak üzere bazı "nankörce" yapılan işlere sadece ufak bir dokunuş yapacağım.

Yıllar önce bu birlik doğrudan benim IFM/Yönetim ekibime yaptığım görevlendirmeyle, iki yönetici, bir yetkili+ tarafından açıldı. (Flaviano, dixsept, Justice) o arkadaşların bulduğu "üyeler" tarafından zaman içerisinde yönetildi. "Vice Roleplay Yönetimi" tarafından o sokakta tutuldunuz, "Yönetici birliği" olduğunuz için(1+ yıllık dixsept yönetimi) ister istemez ekstra bir ilgi gördünüz, Idlewood her dönem bu sunucunun merkezlerinden olmuştur ve başındaki A, B, C'den bağımsız (ki geçmişteki başka Idlewood setleri arkadaşlarda yönetici bile yoktu gerçekten çoğu neredeyse kendi çabalarıydı) zaten orada herhangi bir sokak/çete yapılanmasının günlük 30-40 farklı rol imkanı olur.

Bizim hatamız şu oldu, dixsept sonrası oraya bir yönetici bırakmak yerine kontrolü size bırakarak devamlılığını sağlamanızı istedik. Ancak ne yazık ki işe bazı ego veya güç zehirlenmeleri dahil olmuş, bu sayede girdiğiniz(dixsept'e olan yakınlıklar, arkadaşlıklar)/saygı gördüğünüz ortamda bir anda her şeyi biz yaptık, yoktan yarattık modu maalesef ki dostlarım komik bir güç zehirlenmesi/algı yanılsaması.

Şu an Valachi'de rol yapan(yıllardır) Hydro yeri gelir 5-6 ay Little Italy'de görünen tek adam olur. Ben pasifim diye her nasıl ki (dixsept'in hatası) Hydro çıkıp her şeyi ben yaptım, şimdi sıkıldım deyip Valachi'yi kapatamıyorsa (çok komik olmaz mıydı?) sizin bu moda girmeniz de aynı derecede komik. Ha Hydro şunu yapmaz, güç zehirlenmesi yaşayıp altındaki diğer arkadaşları/Vice'da bulduğu roleplayerları, üyelerini örgütlemez, birliği kendi malı görmez, ona yapılan yardımları da destekleri de unutmaz sağ olsun yeri geldiğinde de fazlasıyla karşılığını verir. (Hydro burada örnek isim, metafor)

Sizlere önerim, bir yöneticinin altında rol yapmadan, sürekli kollanmadan(Idlewood uğrak nokta olduğu için 5 yıldır hep el üstünde tutarız içindeki isimlerden bağımsız) yöneticinize verilen IFM görevi gereği dağıtımlara, sokak sahipliğine sahip olmadan, OOC dokunuşlar olmadan Vice'da değil herhangi bir sunucuda 50 sayfalık birlik yapın veya 1 ay açıkta tutun, challange'ı kendimce haksız kabul edeceğim. Bu kadar açık yazmak istemezdim ve sizleri sever ve sayardım ancak sağdan soldan yazdığınız şeyler bazı arkadaşlara ne yazık ki gerçekler açıkça söylememi gerektirdi. İlüzyondan kurtulmanız, etrafınızdaki çocukları/arkadaşları daha fazla zehirlememeniz dileğiyle. Türk toplumunda ne yazık ki kendini sorgulama, hatalı görme pek yoktur. Sizin şu anki motivasyonunuz da tamamen biz çok iyiyiz, her şeyi biz yapıyoruz, en süper çeteci biziz motivasyonu ve kafasını kullanabilen arkadaşlar hariç herkesi de buna inandırmaya çalışırsınız buna yıllardır tanığım(Zamanında sizden iyi olmasın hood onaylı 5 birliği de kapatmışlığımız vardır). Benim sanırım K&A yapacağım 142123. birlik, sizin de eminim gidip bulacağınız Vice gibi birçok sunucu(:() olacaktır.

Konuyu hazırlayan Flaviano, birliği 1 yıl yöneten dixsept, aralarda gelen/ayağa kaldıran Justice, genel olarak devamlılığını sağlayan Mea(şu ana kadarkilerin hepsi vice yönetim üyesi) ama "%100 biz kurduk" diyen onların altında dostluklarla/görev verilerek başa geçen kişiler... lmao.

Konunun ilk mesajlarını tekrar geri aldık.

Hatta bir tane de eski IFM liderimiz ve Vice'ı da açan adam varmış bak onu unutmuşum.

rezerve

Sato ve Dixsept varsa bu iş yürür baba.

#Rez :colt: :colt:

vovv yok dostum. Sato ve Dixsept değil birliğe onların görev verip aktif tut diye saldığı elemanlar varsa yürür.

Mükemmel
8
100
9
funny
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
UtkuMuNey, LegitimuZ, yıldızlarparlar, vynexia, Bull£T, Fives,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
UtkuMuNey, LegitimuZ, guxway, yıldızlarparlar, vynexia, Bull£T,
Fives,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
Hükümsüz, balances will change,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5032 - 23.06.2025 02:05
Allah sizi napmasın.. ihtiyarladık artık bak unutmusum arkadaşlar hatırlattı. Vice topluluğuna son bilgilendirmeyi yapacağım bu konuyla ilgili. Bu birlik zamanında ben ve sato'nun(cherry wine -- Larry Odom) açtığı orjiinal Banton'muş. Şehrin en ünlü zencilerinden T-DOG'un (aylarca sokaktan da yayın açtığım kırmızı saçlı rapçi karakter) sokak liderlerinden biri olan  birlik yani.  Sonra Banton'dan Idlewood boşalınca oraya geçildi, üst mesajarda anlattığım süreç başladı. (Bizim diğer işler/pasiflikler olunca birliği dixsept devam ettirdi)

Ayrıca üstteki mesajlar oluşumda bazı toksiklik yapan, birkaç yöneticiye OOC saldırmaya çalışan, anlattığım konularda algı/provokasyon yapan  sildiğimiz birkaç mesaja ve üyeye dönük yazıldı. Bunun dışında kalan tüm anlattığım serüvenin içine dahil olan onlarca karakter, üye ve rol gelişti. Olumsuzları bir kenarıya  bırakırsak onlarca üyenin de yine yaşattığı harika bir rol deneyimi oldu ve bu emekleriniz için de teşekkür ediyoruz her bir üyeye. Süreci daha iyi yönetebilirdik(kontrolü bırakmak / salmak bizim hatamız oldu) ama yine de güzel bir rol ortamı olabildiğince yaşandı ve biz de zaten bunca süre bu yüzden destekledik. Bu yüzden iyi niyetle katkı sağlayan herkesin hala bizde yeri ayrı.

:'( :'( :'( :'( :'( :'(

Her neyse bu kadar makara yeterli, ilk mesajda söylediğim kültürü devam ettirme/set değiştirme olayı yerine zaten burada bir süredir rol yapmaya başlayan Piru birliğine https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=172481.110 imkan tanıyacağız. (Hood onaysız olduklarının bilincinde, yeni toparlanan bir set olarak roldeler) ki bizden bağımsız gelişmiş, bu yüzden o ekibin Idlewood'da rol yapmasına onay verdik.

Idlewood'da rol yapan diğer Vice Roleplay oyuncuları arkadaşlar da karakterlerine / konseptine devam etmek istiyorlarsa değerlendirebilirler. İsteyenler farklı bir kültür/konsept veya sokakta yer edinmeye çalışan ayrı bir set de yapabilir.

K&A
100
1
Vice
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bull£T,