Konu: Birden çok kişi, RK ve Birlik liderine aşağılayıcı rol.  (Okunma sayısı 715 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#0 - 16.03.2021 04:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kurt Bowman @Chevalier Jaziel Eduardo @Legatus Eivor Ravenson @Whistler

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Talik Barret @akaVestro Isaiah Wiggins @Orh4n

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Birlik liderini aşağılayıcı ve küçük düşürücü rol.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Buffalo birliği ile ufak bir çatışmaya girdik ve dahilinde az kişi olduğumuzdan dolayı düşürüldük. Bunu fırsat bilen arkadaşlarımız bizi esir aldı ve bir takım rollere koyuldular. Öncelikle karakterimin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdiler. Daha sonrasında karakterim yaralı olmasına (RK) rağmen Kurt karakteri tarafından bir adet bacağına mermi yedi, birinci görüntü de görebilirsiniz. Aynı zamanda karakterimin oynayış tarzıyla apostrofları gereksiz fazla kullanarak oyun tarzımla da dalga geçildi, bunu es geçmeyeceğim. Açıkçası rahatsız olduğum bir durum. Sonrasında yine Kurt karakteri tarafından kafama silah dayandı ve savaşın kazananı onların olduğunu, bunu benim de söylemem için zorladı, ikinci görüntüde mevcut. Bunun bir ihlal olduğunu biliyorum, bizzat aşağılayıcı rol kuralında bunun örneği verilmiş. Sonrasında Eivor tarafından farklı bir yere taşınıyorum ve kafamdan aşağıya "beyaz tebeşir tozu" dökülüyor, yetkililere sorduğum vakit bunun da bir ihlal olduğunu, böyle bir role girilmemesi gerektiğini söylediler, üçüncü görüntüde mevcut. Rolüme uyup devam ediyorum. Sonrasında Jaziel beni ve ekibini topluyor, yaralı olduğumu fırsat bilip benim fotoğrafımı çekiyorlar, ekip olarak poz veriyorlar. Uyarmama rağmen umursayan kimse olmuyor, dört, beş, altı, yedi, sekiz ve dokuzuncu görüntülerde mevcut. Sonrasında arkadaşlarımız bizi bırakıyor ve Ganton'ın bir kısmına kadar yolcu ediyor, tam o sırada Jaziel karakteri telefonunu açıyor ve bizi yayına kaydediyor. Bu da onuncu görüntüde görülmekte. En son ve asıl ihlal olan görüntü ise görüntü on bir. Kişiler bizim isimlerimizi, yüzümüzü, cismimizi hiçbir şekilde sansürlemeden forum tanıtımlarına atmışlar. Herhangi bir birlik liderini kaçırıp, fotoğrafını çekip, o fotoğrafı rollü bir şekilde bir yere atmak ihlal diye biliyorum. Stewie'de zaten rolde "Social'e atacak mıyız?" gibi bir soru soruyor. Rahatsız olduğum durumların değerlendirilmesini rica ediyorum, iyi ve seviyeli forumlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: SS1:
SS2:
SS3:
SS4:
SS5:
SS6:
SS7:
SS8:
SS9:
SS10:
SS11:

Ek açıklamalar(varsa): Kişileri defalarca uyardık. Fazla karışıklık olmaması için az ama öz yazalım, teşekkürler.

« Son Düzenleme: 02.04.2021 23:40 KSZ »

#1 - 16.03.2021 06:10
Selam, hiçbir şekilde bir uyarı söz konusu olmadı. Taa ki uyarı durumu veyahut rahatsız olduğunu dile getirseydi tarafımca o emotelara maruz kalmazdı. Ortada tarafıma bir şikayet göremediğimden savunmayı kısa tuttum. Foruma attığım ss'e gelecek olursak sadece makara olması için attığım bir ss, arkadaşları sevdiğimden yolladığım bir ss. Rahatsızlık duyduysanız kaldırabilirim.
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 16.03.2021 06:12 Legatus »

#2 - 16.03.2021 11:46
Müsait olduğum bir zaman diliminde savunmamı yapacağım.  :)

#3 - 16.03.2021 17:04
Merhaba, şikayete hiç uzun cevap yazmayacağım.

RK Kuralı ile bir suçlamam var, RK kuralı ihlali yapmıyorum çünkü @KSZ - Dyton Lewis karakterine neden savaşa devam ettiğini anlatması için soruyorum, "Ne anlatayım oğlum ne istiyorsun" gibi tavırlara cevap veriyor. 1. BSMC hood bölgesinde Fear RP yapması gerekiyor 2. Kendileri zaten yaralı yine Fear RP yapmıyor.

Birlik liderine aşağılayıcı rol kısmına gelirsek, Dyton Lewis'in - Kurt Bowman'ın motorunu yaktığını ve mangal yaptıklarını tüm Vice şehirinde yankılattığı için kendisi de esir durumuna düşünce kültürüne yapılan saygısızlık gereği kendisine Irkçı bir yaklaşımla karşılık veriliyor ve geçici olan tebeşir tozuyla yıkanıp gönderiliyor.

Yapacak başka bir açıklamam yok.
Sevgi ve saygıyla

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#4 - 16.03.2021 19:54
Selamlar @Legatus savunman için çok teşekkür ederim. Öncelikle uyarı gelmedi lafların için sana iki tane ss bırakıyorum, bunlardan 2-3 tane daha vardı fakat bulamadığım için onları atamayacağım, bunlarla idare edelim.

Selamlar @Chevalier, sana da savunmandan dolayı teşekkür ederim. Fear RP yapmadığımı falan söylemişsin fakat böyle bir durum yok. Fear RP yaptığımı göstermem için, yalvarıp ağlamam gerekmiyor, sadece sizi kışkırtacak kelimelerimi veya düşüncelerimi iyi seçmem gerekiyor.

Zaten gördüğünüz gibi kafama tebeşir tozu dökülünce bile role uyuyorum. "ağzına gelen tebeşirleri tükürür." Kafama silah dayıyorsun, kimin kazandığını soruyorsun, sadece dediğim tek şey "Kim mi kazandı?" Bunun devamını bile getirmiyorum, Fear RP gayet bence. Üstelik "Oğlum" kelimesinin Amerikan argosundaki anlamı, Türk argosundaki anlamıyla bir değil. Siyahi veya sokak ağzına hakim olan adamlar "oğlum" lafını çok aktif kullanırlar, bunun da karşılığı Türkçe'deki "Adamım, kanka, dostum" olarak kabul edilir. Bunu burada benim söylemem gerekmiyor, benimle benzer rolü yapan herkes bunu bilir. Bu bağlamda düşünecek olursak, sana orada "Adamım" diyorum. Sen benim askerim mi olmuş oluyorsun? Hayır. Anlattığım şey herkes tarafından biliniyor.

Sizin motorunuzu yaktığımızı söylüyorsunuz, evet yaktık fakat bunu izin alarak yaptık. Bunun açıklaması da bana bizzat böyle döndü yetkili ekip tarafından. "Kişiye bizzat direkt olarak hamle yapılmadığından, motor yakma rolüne girebilirsiniz" dediler. O rolü de yaptık ayrıca ss atmamıza rağmen o role uymayan siz oldunuz, PM kanallarından da haber verdiğimizde "Umrumuzda değil, bu role uymayacağız" dediniz. Eğer benim de role uymadığımı düşünüyorsanız, Ryan Martinelli ile aktif temas halindeydim, rol izleniyordu. Eğer yapmamam gereken bir durum olsaydı bana uyarı gelirdi diye düşünüyorum. Yetkili ekip de, arkadaşlarım da bizzat bu olayı şikayet yönünde çözmeyi istediler. Böyle de yapıyoruz.

Eivor da savunma yapınca buraya ekleyeceğim, şimdilik teşekkürler.

#5 - 16.03.2021 21:51
"Fear RP yaptığımı göstermem için, yalvarıp ağlamam gerekmiyor, sadece sizi kışkırtacak kelimelerimi veya düşüncelerimi iyi seçmem gerekiyor."
Kışkırtacak durumda olmadığını, yaralı durumda olduğunu ve rehin durumunda olduğunu bilmen gerekiyor. Eğer bunları yapmazsan sunucunun kurallarıyla birlikte gelen CK hakkının bize geçebileceğini bilerek rol yapman gerekiyor. Nedeni ise yaralısın ve esir durumundasın.

Ek olarak açıklamayı atladığım bir yer var. Kafana silah dayayıp ona soruyu sorar gibi bir rol yaptım evet fakat onun sebebi daha önce birbirini kaldırıp birbirine "KİM KAZANDI?" rolü yapılıyordu ona yapılan bir göndermeydi. Hatta sonradan kötü adam gülüşü yapar emotem dikkatini belki çekmemiştir ki rolün devamında da tüm birlik üyeleri espriyi anladığı için kahkaha atıyorlar. Seni aşağılayacak bir rol olmadığını belirtmek isterim eğer bahsettiklerimi görmek istersen ismini vermek istemediğim birliklerin tanıtımlarına bakabilirsin.

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#6 - 16.03.2021 22:35
Anladım. Yeterince Fear RP yaptığımı düşünüyorum açıkçası. Kışkırtmadım, rehin olduğumu da bilerek rol yaptım zaten. Şu an ilk paragrafta ne anlattığını anlayamadım üzgünüm.

İkinci paragrafa da cevabım şu. Bu roller zaten "Birlik liderine" özellikle yasak. Rolün devamının da ss'i var, kimse kahkaha falan atmamış istersen atabilirim. Savunmalar yeterliyse admin kararı bekleyelim.

#7 - 16.03.2021 23:02
İyi akşamlar dilerim, bu şikayette ismimin neden geçtiğini sunulan ekran görüntülerini tekrar tekrar okumama rağmen anlayamadım.
"Stewie Morgan Dyton'u sırtından nazikçe yürüterek yanına getirir." emoteumu işaretlemişsin. Sonrasında Dyton Lewis karakterine tek bir şey söylüyorum o da "Bunu social'a atar mıyız baykuş?" oluyor. Burada aşağılayıcı bir rol olduğunu şikayeti açan arkadaşlarımın da düşündüğünü sanmıyorum. Savunma göndermeyi düşünmüyordum ancak umursamaz davranmak istemedim, emek edip bunları toplamışsınız bu başlığı açmışsınız ben de cevabımı vermek istedim.
Herkese iyi roller.

#8 - 17.03.2021 00:08
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
Selamlar @Legatus savunman için çok teşekkür ederim. Öncelikle uyarı gelmedi lafların için sana iki tane ss bırakıyorum, bunlardan 2-3 tane daha vardı fakat bulamadığım için onları atamayacağım, bunlarla idare edelim.

Uyardığın kişi Eivor kanka, /b kısmında ise orada değildim. Dediğim gibi tarafıma bir uyarı gelmedi, rahatsız olduğunuzu dile getirseydiniz tarafımdan o role maruz kalmazdınız. O rolde ihlal olduğunu bile düşünmüyorum.

#9 - 19.03.2021 09:12
Konuyla alakam yok ancak şikayet yanlış yere açılmış eğer Kurt Bowman'ın karakterine şikayet açıyorsanız belirtmelisiniz. Yok ben Buffalo birliğine açıyorum diyorsanız bunu oluşum şikayetlerinden açmanız gerekmektedir.