Konu: Alt karakter hakkında  (Okunma sayısı 430 defa)

#0 - 11.03.2021 22:11
Selamlar,
Öncelikle sunucuda eksik ve hatalı bulduğum bazı şeyler var, bunları dillendirmek ve nedenlerini açıklamak istiyorum;

İlk arzularımdan birisi alt karakterlere illegal rol yasağının gevşetilmesi konusundadır. Alt karakterler, bir oluşumu ilgilendirebilecek ya da bir oluşum ile beraber olacak düzeyde illegal roller sergilememelidir. Örneğin bir oluşum hoodunda uyuşturucu satışı yapmak ya da bir oluşumun yaptığı illegal bir faaliyete destek çıkmak gibi eylemler yasak kalabilir. Fakat benim görüşüm sunucuda düzkontak, polisten kaçmak, brawl, hırsızlık gibi tek kişilik illegal eylemler serbest olması konusundadır.

Bu neden gerekli? En kolayından alt karakterle çekingen tavırlar sergilemek zorunda olmamız, insanlara karşı bir söz bile söyleyemeyecek hale gelmemiz gibi daha birçok şeyin çözümü için bu dediğim öneri gereklidir. Teşekkürler, iyi günler.
Like
14
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Veurnex, Visionary, Ruffnut, Monalissa, Arda,,
Negan, Zantaclaws, ble55phemy, rllyrïch, WolFox, Lynx,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.03.2021 08:59
Destekliyorum, sonuç olarak alt karakterimiz ve ana karakterimiz birbirinden farklı.Çok abartılmayacak derecede illegal roller yapılmasının kimseye zararı olmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 13.03.2021 17:22
Önemli bir konu, 2. sayfalara düşmesi yazık olur. Herkesin görebilmesi ve sonucumuzu daha sağlıklı öğrenmek için upladım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 13.03.2021 18:54
Bence de değişmesi gerekiyor, ana karakteri legal olanlar için dezavantaj durumu sağlıyor zaten bu ayrıca. Abartı olmayacak şekilde alt karakterde illegal rol yapabilmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.03.2021 13:23
Şu an ki geçerli kurala göre de alt karakterler yine bir oluşuma katılamamalı, abartılmayacak şekilde alt karakterlerde il-legal rolü yapılmalı bence de.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 15.03.2021 13:52
Şu an ki geçerli kurala göre de alt karakterler yine bir oluşuma katılamamalı, abartılmayacak şekilde alt karakterlerde il-legal rolü yapılmalı bence de.
Katılıyorum, ana karakterim %100 legal ve bundan dolayı alt karakterde de neredeyse aynı roller dönüyor; sıkılabiliyoruz.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Monalissa, Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.03.2021 12:37
Selam,

Geçmişte polis departmanı bünyesinde rol yapıyordum. Size bu durumu şöyle özetleyebilirim; alt karakterdeki birisi diyelim ki polisten kaçıyor. PD bünyesindeki çoğu polis bu arkadaşı kovalıyor. Zamanlarını harcayıp kovalayıp diğer vakalardan az da olsa feragat ediyor. Diyelim ki kişi kaçtı. Kaçtıktan sonra bu kişi hakkında aranma kaydı oluşturuluyor. Bu aranma kaydını forumdan tüm detaylarıyla giriyor, uğraşıyor. Oyun içerisinde aranmasını ekliyor, yaklaşık bir kişi için yarım saatini harcıyor. Birkaç gün geçiyor, aranma kayıtları kontrol ediliyor fakat kişi oyuna bir türlü girmiyor. Yaklaşık 30 gün beklenmesine rağmen sadece alt karakterinde kaçtığı, kendi zevkini tatmin ettiği için diğer polislerin zamanlarını hiçe sayıyorlar. İşte bu yüzden alt karakterde bu tip rollere girilmemesi gerekmekte. Her ne kadar tek kişilik illegal yapsanız dahi bu sunucunun var olan düzenindeki PD etkenini etkiliyor. Bu yüzden alt karakterde yasağın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.03.2021 16:10
Selam,

Geçmişte polis departmanı bünyesinde rol yapıyordum. Size bu durumu şöyle özetleyebilirim; alt karakterdeki birisi diyelim ki polisten kaçıyor. PD bünyesindeki çoğu polis bu arkadaşı kovalıyor. Zamanlarını harcayıp kovalayıp diğer vakalardan az da olsa feragat ediyor. Diyelim ki kişi kaçtı. Kaçtıktan sonra bu kişi hakkında aranma kaydı oluşturuluyor. Bu aranma kaydını forumdan tüm detaylarıyla giriyor, uğraşıyor. Oyun içerisinde aranmasını ekliyor, yaklaşık bir kişi için yarım saatini harcıyor. Birkaç gün geçiyor, aranma kayıtları kontrol ediliyor fakat kişi oyuna bir türlü girmiyor. Yaklaşık 30 gün beklenmesine rağmen sadece alt karakterinde kaçtığı, kendi zevkini tatmin ettiği için diğer polislerin zamanlarını hiçe sayıyorlar. İşte bu yüzden alt karakterde bu tip rollere girilmemesi gerekmekte. Her ne kadar tek kişilik illegal yapsanız dahi bu sunucunun var olan düzenindeki PD etkenini etkiliyor. Bu yüzden alt karakterde yasağın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Tamam, bu zaten bir ihlal değil midir? Buna özel bir kural bile koyulmuş, alt karakter yasağı sadece işin sosu olarak duruyor gibi;

Alıntı
16-) TRAFİK VE ARAÇ

Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.
Bir oyuncunun açtığı gişeden geçmek yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Ya da Retarted RP kuralına da girebiliyor eğer bu attığım büyük kalıyor ise. Alt karakterin bu konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum, bana göre de alt karakterin çekingen rolü yapması pek hoş değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 20.03.2021 12:42
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 10.04.2021 19:59
Neden desteklediğinizi de belirtirseniz güzel olur, uyarı yemezsiniz. Konuyu upladım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok