Konu: [03.03.2021 - Eiza_Gonzalez] NON-RP Driving & Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 148 defa)

#0 - 03.03.2021 17:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Eiza_Gonzalez @KAYMAKAM

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.03.2021 - 16:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: TRUCKER mesleğinin yükleme noktasında geri geri çıkacakken arkamdan kamyonuyla itiyor, aşağı iniyor ve hızlanarak benim kamyona tekrar çarpıyor. En son çıkmama izin verdi derken ESC bug yapıp aracıma takla attırıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/dvvUkv.png - https://i.hizliresim.com/ZkS2L1.png - https://i.hizliresim.com/eAnMMG.png

Ek açıklamalar(varsa): Dün bu gibi insanlara dayanamayıp küfür ettim diye; %80 UYARI , 750 DAKİKA HAPİS cezası aldım ve birliğimdeki insanlarla aram bozuldu toplulukta da adım kirlendi. BUNLARI SÜREKLİ YAPIYORLAR. Adam gibi özür dilese Enter basıp bırakacağım aracı zaten. Sürekli yapılan bir şeye İNSAN  olduğumdan dolayı SABRIM taşıyor. Allah akıl fikir versin alayına.

#1 - 04.03.2021 08:06
@Thorin the dealer @Heavenly hala onay bekliyor.

#2 - 19.03.2021 13:11
Öncelikle selamlar, orada iki kişi girebiliyor normalde ben de girmeyi deniyorum fakat arkadaşın çıktığını görünce ileriye gidiyorum, sonra geriye gelip giriyorum olayın tarihi çok eski olduğu için hatırlamıyorum fakat ben orada devirmedim ben oradayken nasıl devirebilirim orasıda ayrı bir konu, pm olayında ise büyük bir ihtimal ilk başta geri gelirken çarpıştığımız için böyle şeylerin yazdığını düşünerek yazıyorum, burada herhangi bir küfür veya aşağılayıcı bir söz göremiyorum.

#3 - 19.03.2021 15:55
Merhabalar,
@giVi eklediğiniz linkler açılmıyor, tekrar ekleyebilirsiniz.

#4 - 20.03.2021 15:28
işinize geldiği gibi. K&A

#5 - 20.03.2021 16:36
Şikayetin geri çekilmesi üzerine, şikayet kapatıldı.

@KAYMAKAM Ek olarak PM üzerinden kışkırtmaya yönelik, alay edici tavırda konuşmalarınıza dikkat edin.