Bildiklerim...
Askerlik ile ilgisi yok polisliğin, polisler askere gitmez. + olarak askerlik 6 ay... Düz lise ile normal polis memuru olmaya hak kazanırsın, polisliğin üniversitesi
(bana göre)YKS? 250-260 gibi taban puanlarla birlikte polislik için başvurular oluyor.
Ön lisans ve lisans için (2 ve 4 yıllık üniversite) KPPS puanları farklı. Kısa bir süre eğitim alıyorsun 5-6 ay gibi bir süre. 60 ve 65 puan.
Eğer polis memuru değil, "Komiser Yardımcısı" olmak istiyorsan 4 yıllık üniversite okuman gerekiyor. Buda tekrar KPPS girip Polis Amirleri Eğitim Merkezi – PAEM kazanman gerekiyor puanı yine aynı 60-80 arası değişiyor.
Üniversiteyi eğer polislik veya askerlik için açıktan okunması bir şeyi değiştirmiyor, sadece "Açık Öğretim" uzaktan (şuan mevcut üniversitelerin sistemi gibi elektronik ortamda, bilgisayar, telefon vb okul okumuş oluyorsun) mezun oluyorsun. Ama
Üniversite Mezunu oluyorsun. Eğer meslek yapmak için okursan o zaman fark eder.
https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim
Maalesef sağlık durumlarım yüzünden gidemiyorum, fakat çok istiyordum.
Eğer kafanda
asker yada polis olayım düşüncesi varsa, Jandarma alımlarını da yoklayabilirsin. Jandarma subay veya astsubay olabiliyorsun, ayrıca yüzmeyi bilip denizleri seviyorsan sahil güvenlik alımıda yapılıyor.
NOT:
Herkes Jandarma olamaz.