David Breslin: Yayınımızı sürdürmeden önce sizlerin son operasyon hakkında fikirlerini merak ediyorum.
Sonny Pirozzi: Tabii tabii, konuşabiliriz sonuçta değil mi? Devletimiz sonunda bu lanet uykudan uyandı. Vakit, şehirdeki terörizmi bitirme vakti. Vakit halkın kol kola girip savaşma vaktidir. Biliyorsunuzdur ki şu anda belediye binasının önünde bir eylem gerçekleşmekte. Ben de buradan tekrar halkımıza seslenmek istiyorum. Parti başkanımızın çok güzel bir sözü vardır: "Geleceğini göremeyen geçmişine takılı kalır." Geçmişini bilmeyen de geleceğine ulaşamaz. Bu halk çok şey yaşadı. Bu şehri mafya babalarının eline mi bırakacağız? Yoksa onların kuklalarına mı? Devletimiz son operasyon ile artık noktayı koymalı.
David Breslin: Bay Pirozzi, konuyu çok dağıtmamak adına sözünüzü balla kesiyorum. Ortada terörizm gibi, geçmişten bu yana süregelen bir suçla itham ettiniz Bay Kasparov'u. Bay Schweiger, bu sert ithamlara vereceğiniz bir cevap bulunuyor mu? Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz neler?
Sherman Schweiger: Sadece 1 kez eylem hakkında söylemek istediğim bir şey var. Ondan sonra konuma döneyim. Kocası tutuklandı diye işe başka bir kişiyi katmak cidden klasiklerdendir, değil mi? Eş olduklarını, bir aile olduklarını ben de biliyorum. Aptal değilim. Sadece cidden böyle mi düşünüyorsunuz? Üzerine gülüyorsanız, bu ayrı bir tuhaflık. Bu tür olaylara karşı son cevabım olmuş olacak. Buyrun, önce sizi dinleyelim?
Sonny Pirozzi: Madem Belediye başkanınız bu kadar temiz kalpli. Bu kadar iyi ki bu tarz bir adamla birlikte evli. Tam tamına bir iyilik meleği. Şunu bana açıklayın o halde. Kocasının adamları neden hep etrafında? Güvenliğini polis sağlayamıyor mu? Ya da size şunu da sorayım. Silahlı bir çatışmanın ortasında, silahlı heriflerin arkasında kaçışan kişi neden belediye başkanı?
Sherman Schweiger: Polis sağlayamıyor muydu derken? Ben meclis toplantısına ilk gittiğimde hiçbir memuru görmemiştim. Sadece 1 kez çavuş gördüm, ondan sonra hep değişti görevler.
Sonny Pirozzi: Maalesef, devletin üstüne oynadığınız oyunları unutmadık. Devletin üstüne medya organları ile saldırdı. Hot News, kaç tane memura şantaj yaptı!
David Breslin: Öhmmm... Burada araya girmek durumundayım. Şimdiye kadar iki görüşü de dinledik. Sizlere bir soru daha yöneltmek istiyorum. Bu sefer Bay Sherman'dan başlayalım. Bay Sherman, bu protestoların amacının nihai amaçlara hizmet ettiğini mi vurguladınız? Sonuçta ortada geçmişi suçlarla dolu olan bir kişi var ve bu kişi devlet görevlisinin eşi. Sizce, insanların protesto sebebi bu değil mi?
Sherman Schweiger: Bana göre bunun yerine şöyle bir şey yapılabilirdi. Bu protestoda mantık hatası çok. Gidip Bay Kasparov'un durumunu Başkan Kasparov'dan öğrenebilirsiniz, eşi ya sonuçta. Fakat yönetiminde herhangi bir kayırmacılık sezilmeyen bir başkana böyle bir şey yapılması doğru değil. Benim bilmediğim bir olay ya da durum varsa belirtin, kanıtlarıyla gelin ama.
David Breslin: Bay Sherman'ın söylediklerini bir son dakika gelişmesiyle kesmek durumundayım. Meslektaşlarım eylemciler tarafından polislere saldırı yapıldığı yönünde bilgileri az önce ilettiler. Gözlemlediğimiz kadarıyla polis memurlarına ateş açılmış. Durumla alakalı düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız Bay Pirozzi?
Sonny Pirozzi: Şu anda halk tüm sinirini birbirlerine kusuyor. Ne olursa olsun, kavga hiçbir şeyin çözümü değildir. En büyük çözüm, konuşmaktır.