Vice Şehri Belediyesi Sosyal Yardım Projelerini Açıkladı!
Yayımlanma: 07 Kasım 2022, Henry Dunkirk
Geçtiğimiz hafta 28 Ekim 2022 tarihinde Vice Şehri Belediyesi Personel Şefi Cody Martin ve Departman Sorumlusu Crystal Blonderia ile yaptığımız röportajda bizlere önümüzdeki günlerde yapacakları sosyal sorumluluk projeleri ve yol haritası hakkında detaylı açıklamalarda bulundular. Şuan gündemde olan Bilgi Evi projesine değinen Cody Martin ve Crystal Blonderia'nın, Vice News'in başarılı muhabirlerinden Belladonna Cattaneo ile birlikte yaptığı o röportajı sizler için derledik.
Belladonna Cattaneo: Öncelikle bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederiz bizlere önce kendinizden ve görev tanımınızdan ardından da şuan yürütmekte olduğunuz çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Cody Martin: Herkese selamlar. Ben Vice Şehri Belediyesi'nden Cody Martin. Şu anda Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Departmanı'nda Personel Şefi olarak görev almaktayım. Sosyal Hizmetler bünyesinde halkın genel ihtiyaçları, sosyal ihtiyaçlarının belirlenmesi, yardım kampanyalarının yürütülmesi gibi sosyal projelerden sorumluyum. Bunun yanı sıra, halk ile olan ilişkilerimizden de sorumluyum. Bu ropörtajda, sizlere Belediye bünyesinde yürütülen Sosyal Destek kampanyalarından biraz bahsedeceğim. Aslında, bundan bahsetmeden önce beni üzen bir konuya değinmek istiyorum. Halkımız, Belediye'nin yürütmüş olduğu Sosyal Destek ve Sosyal Yardım projelerinden habersiz. Bunun sebebini ise, henüz tam olarak çözebilmiş değilim. Sanıyorum ki, halkımızın refah seviyesi bu tür yardımları gerektirmiyor. Yine de, biraz bahsedeyim. Vice Şehri Belediyesi bünyesinde, hem işletmeler, hem de dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Destek ve Sosyal Yardım projemiz mevcut. İşletmeler için ekipman desteği, organizasyon gibi desteklerimiz mevcut. Bunun yanı sıra dar gelirli vatandaşlarımız için ise Maddi Yardım projelerimiz mevcut. İnternet Sitesi üzerinden yapacakları başvuru ile vatandaşlarımız bu desteklerden ve yardımlardan yararlanabilme imkanına sahip. Aynı zamanda, Vice Şehri Belediyesi Sosyal Hizmetler Departmanı olarak, ilerideki dönemlerde daha geniş kapsamlı destek ve yardım çalışmalarımız da mevcut.
Belladonna Cattaneo: Pekala Bay Martin, Sosyak Destej ve Sosyal Yardım projelerinden başka geliştirdiğiniz, veya daha sonrasında ortaya çıkacak bir proje bulunuyor mu? Sadece maddi destek programlarından mı ibaret?
Cody Martin: E-hm, şöyle söyleyeyim. Son meclis toplantısında Adalet Partisi grubu olarak bir kaç önergemiz oldu. Öneri sahibi olan Bayan Blonderia'nın anlatması daha doğru olacaktır. Bunların yanı sıra, dar gelirli vatandaşlar ve girişimciler için konut ve ev kredilendirme projemiz de meclise taşındı.
Crystal Blonderia: O halde Bilgi Evi projesinden bahsedeyim. Sosyal Belediyecilik alanında yapılan çalışmalar kapsamında hizmete açılabilecek bir proje. Vice Şehrinde eğitim gören halkımızın kütüphane ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına tasarlanıp, iyi bir yaşam ancak iyi bir eğitimle inşa edilir düşüncesiyle, eğitim ve öğretime verilen desteği bu şekilde sağlayacağız. Bu projede, ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar tüm öğrencilerin istedikleri zaman ders çalışabilmeleri hedeflenmiştir. Aynı zaman da Bilgi Evi bünyesinde, akıl ve zeka aktivitelerinden satranç drama aktivitelerine kadar pek çok kurs yer alacaktır. Bilgi evi'nde ders kitapları, edebiyat, hikaye, roman kaynak kitaplar, kişisel gelişim kitapları, klasikler gibi pek çok kitap mevcut olacaktır. Kütüphane formatında olması sayesinde öğrenciler, Bilgi Evi'nde isterlerse ders çalışabilir, isterlerse de kütüphaneden kitap temininde bulunabilirler. Sanata ayrı bir önem vererek, eğitim ve sanatı birbirinden ayırmayarak ilerleyecek bir proje hedefliyoruz.
Belladonna Cattaneo: Girişimciler için konut kredilendirmesinden daha yeni bahsetmiştiniz, kredi verildikten daha sonrasında ise üstüne herhangi bir faiz konulması gibi bir durum var mı? Eğer var ise oranları nelerdir?
Cody Martin: Kredilendirme kapsamında çok ufak ta olsa faiz uygulaması bulunmaktadır. Bu faizler, vade süresine göre değişkenlik gösteriyor. Fakat bu uygulanacak olan faizler, vatandaşları herhangi bir sıkıntıya sokmayacaktır. Bu proje şimdilik valilikte karar aşamasında. Fakat, bu proje ile amaçlanan şey, tamamen dar gelirli vatandaşların konut veya işyeri sahibi olması amacı iledir. Suistimal edilmemesi adına, başvurular titizlikle incelenecek, sadece dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek. Diğer sorunuzu alabilirim.
Belladonna Cattaneo: Bu projenin valilikte konuşulduğundan bahsettiniz, faiz oranlarınında konuşulduğunu tahmin ediyorum. Biraz oranlardan bahsedebilir misiniz Bay Martin?
Cody Martin: Açıkçası, bu soruya cevap vermem pek doğru olmaz. Valilikten henüz bir karar çıkmadı. Kendilerine proje dosyasını ilettik, gerekli incelemeler yapılıp dönüş sağlanacaktır. Şu anda bu konu hakkında bizim de bir bilgimiz yok. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız, sıkıntılarını ve yararlanmak istediği sosyal destek projelerini bizlere İnternet Sitesi üzerinden bildirebilir. Ayrıca, site üzerinden başvuru formu doldurabilirler. Aktaracaklarım bu kadar.

| | Henry Dunkirk, Belladonna Cattaneo |
|