Konu: Malibu Corporation #malibu100  (Okunma sayısı 23198 defa)

#510 - 31.10.2022 21:53
Cam Teras, Henry Dunkirk Konseri | 30.10.2022 - 21:20

@Boogeyman

Mükemmel
5
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Boogeyman, itsbard, Hydro, Valentino, the batuhan batrix,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#511 - 02.11.2022 18:57
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#512 - 08.11.2022 03:10
Anasayfa                        Haberler                        İş Başvuruları                        Programlar                        Reklamlar

Vice Şehri Belediyesi Sosyal Yardım Projelerini Açıkladı!
Yayımlanma: 07 Kasım 2022, Henry Dunkirk

Geçtiğimiz hafta 28 Ekim 2022 tarihinde Vice Şehri Belediyesi Personel Şefi Cody Martin ve Departman Sorumlusu Crystal Blonderia ile yaptığımız röportajda bizlere önümüzdeki günlerde yapacakları sosyal sorumluluk projeleri ve yol haritası hakkında detaylı açıklamalarda bulundular. Şuan gündemde olan Bilgi Evi projesine değinen Cody Martin ve Crystal Blonderia'nın, Vice News'in başarılı muhabirlerinden Belladonna Cattaneo ile birlikte yaptığı o röportajı sizler için derledik.

Belladonna Cattaneo: Öncelikle bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederiz bizlere önce kendinizden ve görev tanımınızdan ardından da şuan yürütmekte olduğunuz çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Cody Martin: Herkese selamlar. Ben Vice Şehri Belediyesi'nden Cody Martin. Şu anda Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Departmanı'nda Personel Şefi olarak görev almaktayım. Sosyal Hizmetler bünyesinde halkın genel ihtiyaçları, sosyal ihtiyaçlarının belirlenmesi, yardım kampanyalarının yürütülmesi gibi sosyal projelerden sorumluyum. Bunun yanı sıra, halk ile olan ilişkilerimizden de sorumluyum. Bu ropörtajda, sizlere Belediye bünyesinde yürütülen Sosyal Destek kampanyalarından biraz bahsedeceğim. Aslında, bundan bahsetmeden önce beni üzen bir konuya değinmek istiyorum. Halkımız, Belediye'nin yürütmüş olduğu Sosyal Destek ve Sosyal Yardım projelerinden habersiz. Bunun sebebini ise, henüz tam olarak çözebilmiş değilim. Sanıyorum ki, halkımızın refah seviyesi bu tür yardımları gerektirmiyor. Yine de, biraz bahsedeyim. Vice Şehri Belediyesi bünyesinde, hem işletmeler, hem de dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Destek ve Sosyal Yardım projemiz mevcut. İşletmeler için ekipman desteği, organizasyon gibi desteklerimiz mevcut. Bunun yanı sıra dar gelirli vatandaşlarımız için ise Maddi Yardım projelerimiz mevcut. İnternet Sitesi üzerinden yapacakları başvuru ile vatandaşlarımız bu desteklerden ve yardımlardan yararlanabilme imkanına sahip. Aynı zamanda, Vice Şehri Belediyesi Sosyal Hizmetler Departmanı olarak, ilerideki dönemlerde daha geniş kapsamlı destek ve yardım çalışmalarımız da mevcut.

Belladonna Cattaneo: Pekala Bay Martin, Sosyak Destej ve Sosyal Yardım projelerinden başka geliştirdiğiniz, veya daha sonrasında ortaya çıkacak bir proje bulunuyor mu? Sadece maddi destek programlarından mı ibaret?

Cody Martin: E-hm, şöyle söyleyeyim. Son meclis toplantısında Adalet Partisi grubu olarak bir kaç önergemiz oldu. Öneri sahibi olan Bayan Blonderia'nın anlatması daha doğru olacaktır. Bunların yanı sıra, dar gelirli vatandaşlar ve girişimciler için konut ve ev kredilendirme projemiz de meclise taşındı.

Crystal Blonderia: O halde Bilgi Evi projesinden bahsedeyim. Sosyal Belediyecilik alanında yapılan çalışmalar kapsamında hizmete açılabilecek bir proje. Vice Şehrinde eğitim gören halkımızın kütüphane ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına tasarlanıp, iyi bir yaşam ancak iyi bir eğitimle inşa edilir düşüncesiyle, eğitim ve öğretime verilen desteği bu şekilde sağlayacağız. Bu projede, ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar tüm öğrencilerin istedikleri zaman ders çalışabilmeleri hedeflenmiştir. Aynı zaman da Bilgi Evi bünyesinde, akıl ve zeka aktivitelerinden satranç drama aktivitelerine kadar pek çok kurs yer alacaktır. Bilgi evi'nde ders kitapları, edebiyat, hikaye, roman kaynak kitaplar, kişisel gelişim kitapları, klasikler gibi pek çok kitap mevcut olacaktır. Kütüphane formatında olması sayesinde öğrenciler, Bilgi Evi'nde isterlerse ders çalışabilir, isterlerse de kütüphaneden kitap temininde bulunabilirler. Sanata ayrı bir önem vererek, eğitim ve sanatı birbirinden ayırmayarak ilerleyecek bir proje hedefliyoruz.

Belladonna Cattaneo: Girişimciler için konut kredilendirmesinden daha yeni bahsetmiştiniz, kredi verildikten daha sonrasında ise üstüne herhangi bir faiz konulması gibi bir durum var mı? Eğer var ise oranları nelerdir?

Cody Martin: Kredilendirme kapsamında çok ufak ta olsa faiz uygulaması bulunmaktadır. Bu faizler, vade süresine göre değişkenlik gösteriyor. Fakat bu uygulanacak olan faizler, vatandaşları herhangi bir sıkıntıya sokmayacaktır. Bu proje şimdilik valilikte karar aşamasında. Fakat, bu proje ile amaçlanan şey, tamamen dar gelirli vatandaşların konut veya işyeri sahibi olması amacı iledir. Suistimal edilmemesi adına, başvurular titizlikle incelenecek, sadece dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek. Diğer sorunuzu alabilirim.

Belladonna Cattaneo: Bu projenin valilikte konuşulduğundan bahsettiniz, faiz oranlarınında konuşulduğunu tahmin ediyorum. Biraz oranlardan bahsedebilir misiniz Bay Martin?

Cody Martin: Açıkçası, bu soruya cevap vermem pek doğru olmaz. Valilikten henüz bir karar çıkmadı. Kendilerine proje dosyasını ilettik, gerekli incelemeler yapılıp dönüş sağlanacaktır. Şu anda bu konu hakkında bizim de bir bilgimiz yok. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız, sıkıntılarını ve yararlanmak istediği sosyal destek projelerini bizlere İnternet Sitesi üzerinden bildirebilir. Ayrıca, site üzerinden başvuru formu doldurabilirler. Aktaracaklarım bu kadar.

Bizi ViceSocial' dan takip et!

EDITOR
Henry Dunkirk
HABER
Henry Dunkirk, Belladonna Cattaneo
KAMERA
Henry Dunkirk
Tüm Hakları Saklıdır ©️ Vice News, 2022
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#513 - 08.11.2022 03:10
Anasayfa                        Haberler                        İş Başvuruları                        Programlar                        Reklamlar

Sosyalist İşçi Partisi'nden Dar Gelirli Vatandaşlara Yardım Yemeği!
Yayımlanma: 07 Kasım 2022, Henry Dunkirk

Son dönemlerde meclisteki önergeleri ve polemikleriyle adından sıkça söz ettiren Sosyalist İşçi Partisi geçtiğimiz günlerde dar gelirli vatandaşlar için ücretsiz yemek organizasyonu düzenledi. Vice News'ten Henry Dunkirk'e önemli açıklamalarda bulunan Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Steve McWayne,  bu tarz yemek organizasyonlarının istikrarlı ve düzenli bir biçimde devam edeceğini belirtti. Sosyalist İşçi Partisi'nin önümüzdeki seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceğine, nasıl bir kampanya yürüteceğine ve seçimi kazanma durumunda imza atacağı reformlara değindi. Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Steve McWayne ile yaptığımız röportajı sizler için derledik.

Henry Dunkirk: Bay McWayne, öncelikle bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle nasılsınız?

Steve McWayne: Ben teşekkür ederim bu gece burada bulunduğunuz için, çok iyiyim teşekkürler. Sizler de iyisinizdir umarım?

Henry Dunkirk: Teşekkürler, yoğun bir haftadan geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sosyalist İşçi Partisi'ni resmi olarak duyurup hızlı bir şekilde seçim kampanyalarınıza başladınız.  Hatta şu sıralar mecliste ard arda sunduğunuz önergeler ile isminizden çokça söz ettiriyorsunuz. Partinizin mottosu nedir? İleriye yönelik nasıl bir kampanya yürütmeyi düşünüyorsunuz?

Steve McWayne: Sosyalist İşçi Partisi, insanların hayatlarını kendi kontrolleri altına veren radikal bir demokrasi kurmaya çalışarak insanların işte, evde ve toplumda işbirliği yaptığı, ırkçılık, cinsiyetçilik, homofobi veya transfobiden arınmış sınıfsız adaletli ve sosyalist bir toplum kurmayı hedefler. Bunlardan ilki bu gece gerçekleştirdiğimiz ücretsiz yemek organizasyonları. Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz mottosuyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona hız kesmeden devam edip vatandaşlarımıza en iyi ücretsiz yemek hizmetinde bulunmayı arzuluyoruz. Yeşili ve doğayı koruma kampanyamız da mevcut. Vice şehrini bir beton yığını haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Şehrin birçok noktasında, özellikle şu an kullanılmayan atıl vaziyetteki binaları yıkıp yerine ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Az önce yemekte yapmış olduğum kısa konuşmada da belirttiğim üzere ilk kez ev sahibi olmuş dar gelirli vatandaşlarımızın elektrik ve tesisat bağlatma masraflarını partimiz karşılayacak. Yeni eğitim öğretim döneminde Vice Üniversitesi öğrencilerine burs olanağı sağlayacağız.

Henry Dunkirk: Tamda bununla alâkalı bir soru yöneltmek istiyordum.

Steve McWayne: Tabii ki buyrun.

Henry Dunkirk: Seçimleri kazandığınız takdirde eyaletimizdeki şuan en güncel sorunlar olan eğitim ve ulaşım ile alâkalı reformlarınız olacak mı?

Steve McWayne: Sürdürülebilir bir eğitim sistemi düşünüyorum. Öğrencileri sadece dört tarafı duvarlarla kaplı bir sınıfa sokup onlara bir şeyler öğretmeye çalışmak zannediyorum ki yaşadığımız bu çağda biraz demode kalıyor. Bu sebeple eğitimde mutlaka "yaparak ve yaşayarak" metoduyla bir şeylerin öğretilmesi gerekir. Öğrencilerin üniversite dışında alanlarıyla ilgili tecrübe ve deneyim kazanmaları için Vice Üniversitesi yönetimiyle görüşüp gerekli imkanları sağlayacağız, bunun yanında öğrenciler için festivaller, konserler, geziler ücretsiz olarak bizler tarafından sağlanacaktır.

Henry Dunkirk: Peki, bu çalışmalar sadece lisans seviyesindeki öğrenciler için mi yoksa tümünü mü kapsıyor?

Steve McWayne: Önceliği Vice Üniversitesine tanıyacağız. Kademe kademe şehrimizdeki tüm okulları dahil edeceğiz bu çalışmalara. Üniversitede öğrenim gören tüm öğrenciler yararlanabilecek, ayrım yapmayacağız.

Henry Dunkirk: Peki biraz ulaşım konusuna da değinebilir misiniz?

Steve McWayne: Ulaşım konusunda sizlere şunları söyleyebilirim ki, şehirde birçok vatandaşın kendisine ait araçları var.

Steve McWayne:Bu araçlardan dolayı da oldukça trafik kirliliği ve aynı zamanda kazalar meydana geliyor. Bir adet bisiklet alıp sokağa çıktığınızda şehrin kötü trafiğinden dolayı kullanmak oldukça zor oluyor. Nasıl ki araçlar için asfalt yollarımız var, aynı şekilde bisiklet kullanan vatandaşlarımız için de bisiklet yolları yapacağız. Taksi sürücülerimizin benzin masrafları için nakit yardımlarda bulunacağız. Toplu taşımaya gelecek olursak bence Vice Şehri için gerek yok. Her kesimin alacağı fiyatlarda arabalar satılmakta. Ancak çok uzun zamandır düşündüğüm bir konu var ki bunu da sizinle paylaşmak isterim.

Biliyorsunuz Elegy model araçlar var ve bu aracı kullanan çoğu vatandaşımız ne yazık ki tehlikeli sürüşlerde bulunuyor. Ben aynı zamanda öncü avukat olarak uzun yıllardır bu şehirde görev yapıyorum. Gittiğim adli yardımlarda 1.26 vakalarında yani kolluk kuvvetlerine direnme olaylarında çoğu araç modeli Elegy oluyor. Bu sebeple Elegy model araç satışlarında valilik yönetimiyle de görüşüp bir sınırlandırma getirilmesini düşünüyorum.

Henry Dunkirk: Bay McWayne, eğer böldüysem üzgünüm şuan şehirdeki en büyük eksiklerden birisi ücretsiz toplu taşıma araçları bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Steve McWayne: Çok haklısınız Bay Dunkirk, size şöyle örnek vereyim o halde. Şu an iktidarda bulunan Adalet Partisi hatırlarsanız tramvay hattı yaptırmıştı ve bu hat Ocean'dan Market Caddesine kadar uzanıyordu, sonrasında ne oldu? Hiçkimse bu hizmetten faydalanmak istemedi ve sonu hüsranla bitti. Tramvay hattı kaldırıldı. Demek istediğim yaşadığımız bu küçük ve güzel şehirde toplu taşımaya halkımız olumlu bakmıyor. Toplu taşımayı eğer ki bize çok sayıda talep gelirse o şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Şu an vaatlerimiz arasında bulunmuyor bunu açıkça söyleyebilirim. Çünkü sizlerin parasını kullanılmayacak bir hizmete harcamak istemem. Belediye bütçesinden harcanılan her cent paranın hesabını sizlere vereceğim.

Henry Dunkirk: Anlıyorum... Sormak istediğim son bir soru daha var. Sizce sosyalizm nedir?

Steve McWayne: Benim için sosyalizm bütün insanlara sınıf ayrımı gözetmeksizin eşit hakları sunmak ve emeklerinin karşılığını sömürmeden teslim etmektir. Biz de Sosyalist İşçi Partisi olarak bütün vatandaşlarımıza hak ettiği değeri en iyi şekilde temin edeceğiz.

FOTOGALERİ

EDITOR
Henry Dunkirk
HABER
Henry Dunkirk
KAMERA
Henry Dunkirk
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#514 - 09.11.2022 01:43
Jackie Valachi ve askerleri...
Valachi Malikanesi, 08.11.2022, 23:25

100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Hydro,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#515 - 09.11.2022 01:53
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#516 - 09.11.2022 20:55
Yeni düzen için ateşi yakıyoruz...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#517 - 10.11.2022 19:49

SpaceX Vice Şehrinde! 10 Kasım'da Büyük Roket Fırlatılıyor! Neler Yaşanacak?
Yayımlanma: 9 KASIM 2022, LARA CLARKSON TARAFINDAN

Gezegenimiz Dünya, gün geçtikçe uzay teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Son 10 yılın uzay teknolojilerindeki en büyük markası olan SpaceX, gözünü Florida eyaletine çevirmiş gibi görünüyor. SpaceX, 10 Kasım tarihinde saatler 22.00'ı gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri (USSF)'e ait olan iki adet uyduyu Vice Şehrinde bulunan Amerikan Uzay Hava Üssü'ne ait olan Area 59'da yapılacak fırlatma operasyonu ile uzaya gönderecek!

USSF Uzaya Neden Uydu Bırakıyor? Uyduların İçeriği Ne?
SpaceX'in en büyük ve en güçlü roketi olan Falcon Heavy roketi ile gönderilecek olan uyduların içeriği bilinmiyor. Askeri tür olarak belirlenen bu uyduların içeriği prosedür gereği üçüncü şahıslarla paylaşılamıyor. Fakat Vice News, içinde bulunan bir uydunun hakkında bilgi sahibi oldu. TETRA-1 adı verilen bu uydu, bir küp uydudur. Küp uydular, küçük ölçekte olup büyük roketlerle fırlatmayı gerektirmez ancak bu büyük bir yük ile fırlatılıyorsa mecburen büyük bir rokete ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda TETRA-1, dünya yörüngesinde bulunma ve çevresinde çeşitli prototip görevleri gerçekleştirme amaçlarıyla oluşturulmuş bir askeri mikro uydudur. TETRA-1, Millennium Uzay Sistemlerinin Altair sınıfı küçük uydu ürün serisine dayanmaktadır.

SpaceX Neden Vice Şehrinde? Falcon Heavy'nin Önemi
Bu uçuşla beraber Falcon Heavy, 4. uçuşunu gerçekleştirmiş ve 3 yılın ardından ilk kez uçmuş olacak. Bu uçuşta Falcon Heavy'nin ana aşaması indirilmeyecek ancak yan taraflarda bulunan 2 adet Booster, dünyaya tekrardan geri dönecek. Falcon Heavy adlı roket, operasyonel anlamda dünyadaki en büyük ve en güçlü roket. Bundan daha güçlü olan son roket, 1973'te fırlatılan Satürn-5 roketiydi. O günden bu yana neredeyse yarım yüz yıl geçti ve bu roket en son 6 Şubat 2018 tarihinde fırlatılmıştı. Bu olay, 21. yüzyılın en büyük roket fırlatmalarından birisi olarak lanse edilmişti. Aynı zamanda bu roketin taşıdığı yük, şu an dünyanın en zengin insanı ve aynı zamanda SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk'ın Tesla Roadster markalı aracıydı. Yani bu roket, Tesla Roadster gibi bir arabayı uzayın derinliklerine gönderdi.

Falcon Heavy, üç roketin birleşiminden oluşmakta. Roketin sağında ve solunda bulunan roketler kalkıştan bir süre sonra ayrılıp dünyaya iniş yaptılar. Ancak merkezi roket bir süre daha yükseldikten sonra geri dönmek zorunda olduğu için Atlantik okyanusundaki bir platforma inecekti. SpaceX'in "yeniden kullanılabilir roketler" üretmek için yaptığı çabaların bir testti bu. 6 Şubat 2018'de yapılan fırlatmada yan roketler başarıyla belirlenen yere gelmişti. Herkes üçüncü roketin inişini beklerken canlı yayında bir sıkıntı meydana gelmiş ve ardından o roketin 500 kilometre hızla okyanusa çarptığını öğrenmiştik.

Fırlatmadan sonra yapılan basın toplantısında SpaceX'in kurucusu Elon Musk'a sorulan "Falcon Heavy sana ne öğretti?" sorusuna "Çılgın şeyler gerçek olabilir..." demişti. Ve belki de 10 Kasım 2022 tarihinde yapılacak Amerikan Uzay Hava Üssü'ne ait olan Area 59'da o çılgın şeylerin gerçekliğine şahit olacağız...

FOTOGALERİ

EDITOR
Lara Clarkson
HABER
Lara Clarkson
KAMERA
Lara Clarkson
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok