Konu: Vice Eyalet Kanunları - Polis Departmanı ve Yargı Revizesi  (Okunma sayısı 816 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.01.2021 15:37
Merhabalar, herkese
Uzun süredir bu server da rol yapıyorum, daha öncede birçok sunucu da rol geçmişim ve bu çevrede rol yapmışlığım var fakat bu konudan aşırı şikayetçiyim ve gelişitirilmesini düzeltilmesini ve insanların rol zevkinin ölmemesini sonuna kadar destekleyecek, sunucunun Police Pursuit - Cop Chase serverlarından ayrıştırılıp gerçekten bir Role Play serveri olarak düzenlemesi kanaatindeyim.

Öncelikle başlamak istediğim konu şu ki; Polis Departmanı üst rütbelileri ve memur III kadrosunun il-legal bir bireyi görüp onun il-legal olaylara karışıp direkt tutuklanacak bir adam olması düşüncesinden çıkması, nedeni ise gerçek hayatta evet suç dünyasında olan bir adamın suçlu olduğu bilinir fakat bu adamı direkt üstüne atlayıp "HOOOP! GEL BAKALIM SUÇLU YASLAN, ÜSTÜNÜ ARAYACAĞIM YAT TUTUKLAYACAĞIM" tavrında olmaması gerekir. Nedenleri ise Amerika Birleşik Devletirinde, Eyalet Kanunları çok kapsamlı ve çok yetkilidir. Birleşik devletler olarak adlandırılan bu devlet göçmenleri ve ticareti yürüten iş adamları olmadığı sürece bu ülke hiçbir şekilde ilerlemez o yüzden sivil insanların her zaman kişisel ve özgür irade hakları bulunmaktadır fakat bu server da ne yazık ki işlendiğini sanmıyorum.

Eyalet Kanunlarının her birisinin tek tek detaylı olarak gerçek kanunlarda olduğu gibi yazılmalı ve düzeltilmeli çünkü il-legal veyahut legal rol yapan insanlar eğer o an oradaysa ya da ufakta olsa bir suça karışmış/bulunmuş/bulunmamış olması fark etmiyor. Polis Departmanı üyeleri kişinin ismini ve ekran görüntüsünü almış olması yeterli oluyor. Ne gerekli kanıt sunuluyor, ne avukat tutulma hakkı sağlanıyor, ne gözaltı kurallarına uyuluyor hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. En basitinden geçende bir çevirmeden kaçtım, polisten kaçtın diye direkt 3 defa suçu işledin diye hapise atıldım. Bir keresinde gerçek hayatta aynı suçtan 3-4-5 ki bırakın 2 kez hüküm giymezsiniz evet farkındayım ben de burası roleplay serveri adam sürekli polisten kaçtığında ne yapalım arkadaşım diyorsunuz kulaklarımın içinde bu çınlıyor fakat burada yapılması gereken tek şey o adama rol hakkı tanımanız. Avukat hakkı tamamen şöyle işler ki bunun hakkında çok yardım edebilirm, avukatı talep eder, avukat gelir polisler odadan çıkar kayıt dışı bir şekilde şüpheli 5 dakika boyunca avukatıyla görüşme sağlar dosyasını anlatır vs. vs. daha sonrasında da o avukat ile birlikte avukat olmadan polisle istemezse konuşmaz aynen bu şekilde işler fakat Vice Roleplay serverinda aynı şöyle işliyor 3 kere bu suçtan hüküm giymiş /hapis 500 yallah arabistana şeklinde işliyor. Yani diyeceğim o ki o zaman avukat büro neden var? Miranda hakları neden okunuyor? Suçu işlediğini kanıtladığı anda polis departmanı playerları ssi alsın direkt oradan hapise atsın /cuff komutuyla bu mantık çerçevesi dışında.

Diğer bir konu, polislerin her şeye yargı - yürütme - yargı tek adam sistemiyle işlemesi gerektiğini düşünüyorlar bir adamı suçu yoksa aranması yoksa Felony Stop olarak adlandırılan konuda asla araçtan indirme hakkına sahip değildir, bu konuda Amerika Birleşik Devletleri, çok katıdır bu konudan bir sürü polis ihraç edilmiştir ki en basit olayını örnek verecek olursam bir Türk arkadaşımız Fenerbahçe formasıyla Felony'e tabii tutuluyor ve Bodycam'inde adam öyle bir ırkçılık yapılıyor ki yılların memuru ihraç ediliyor.

Polis Memuru Vazife Kanunu, polisler memuriyete başlarken vazife kanunu olarak kabul etmiş ve yemin etmiş sayılırlar fakat hiçbir memur da hiçbir oyuncu da bunu göremiyorum neden? Adam rol yapıyor zencinin yanına geliyor. "Kes sesini, yat aşşa kasımpaşa" tarzı argo vs. bir sürü şeyler söylüyor normal de Amerika Birleşik Devletlerinde bir memur bir sivile hakaret edecek ve hiçbir şey olmayacak üzgünüm ama arkadaşlar çok mantık çerçevesinde değil hatta bu oyunu bence roleplay kapsamıyla değil tamamen hırs ve cop-chase tarzında oynuyorsunuz çünkü aynı tavırları cop-chase serverlarında rol yapmayan arkadaşlar yapıyor ki buna ben de dahil çünkü orası onun serveri bir rol dahili vesaire yok.

İşin özüne gelmek gerekirse, bunların hepsi tamamen Eyalet Kanunlarından ve Vazife Kanundan geçiyor bunlar revize edilir düzeltilir ise gerçekten her iki taraf içinde zevkli roller çıkacağına eminim. Lütfen yazdığım hiçbir şey provokasyon olarak anlaşılmasın. Ülkece eleştiriye kapalı ve eleştirinin her zaman olumsuz bir şey olduğu kanaatindeyiz fakat eleştiriye açık olmak aslında çok büyük gelişimler sağlar.  Şimdilik ekleyeceklerim bu kadar eğer aklıma gelirse daha çok ekleyeceğim.

Saygı ve sevgiyle,
Chevalier
Like
14
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
santet, stepfatheryaveri, knoojew, Peaven, Umut_K1,
fenderist, zonWe, Thoros, leftyguns, Stoppersingle, ephedrine,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 26.01.2021 15:43
Kesinlikle katılıyorum. Artık bu sunucuda PD sadece ''WİN'' odaklı oynuyor. Karşıda kişiye rol imkanı sağlanmıyor.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 26.01.2021 16:01
Sonuna kadar destekliyorum. :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 26.01.2021 17:07
Destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 26.01.2021 17:20
Öncelikle merhabalar.

Yazılanların hepsini okudum, şu son zamanlarda yaşanan PD rollerinden dolayı yazılanların hepsine katılıyorum. PD'de rol yapan tüm arkadaşlarımız "ROBOT" rolü yapmakla kalmıyor, karşı tarafın söylediği hiçbir şeyi ciddiye almayıp, sadece kendi rütbesini arttırmak için o kişiyi direkt bitirmeye oynuyor. Tutuklanan kişi arabaya alınıyor, Miranda hakları okunuyor. Söylenen haklarda ise; "Avukat tutma hakkına sahip olduğumuz, söyleyeceklerimiz ise delil olarak kullanılacak diyor." Cidden mi? Karakterimin sicil geçmişine bakıldığında, hiçbir şekilde söylediklerimin delil olarak kullanılmadığı açıkça ortada. Bence savunma yapılmamasının nedeni, suç işleyen kişiyi polis görüyor ve "BOLO" kaydını açıyor, diğer memurlar tanısın/tanımasın direkt tutukluyor. "BOLO" kaydı dediğimiz şey şahısın canlı kanlı resmi değil. Sadece anlık görünen görüntüsü. Avukat talep ediyoruz, avukat geliyor. Güzel. Bu sefer ise sorgu odasında hala kayıt devam ediyor, bizim için yardıma gelen avukat bile departmana çalışıyor. "Bir anlaşma yapacağız, sen anlatacaksın ve biz de memurlar ile senin cezanı azaltacağız." Gelen avukat benim savunmamı yapmayacaksa, neden var? Bir olay yaşandı, senin aracın orada bulundu ve suç senin. Tüm rol gidişatı bu şekilde mi ilerleyecek? Hiç sanmıyorum. Sunucu kurallarında "İl-legal" bir karakterin, PD'ye sığınması tamamen yasak. Bir önceki konuya gelelim, aracımız çalınmış olabilir, aracın sahibi aracının o olaya karıştığını bilemez. Eğer bunu yaşayan kişi "Legal" bir karakterse, PD'ye ihbarda bulunabilir. Ancak "İl-legal" bir karakter, bunu yapamaz. İl-legal olduğu için ihbar veremiyor, aracın sahibi olduğu için; "Sen suçlusun, geçmişte suç işlemişsin." kafasıyla ilerleyip direkt hapse atılıyor.

Nerede yasa? Nerede adalet?

21.yy'da yaşıyoruz, realistik olarak dünyanın en güçlü ülkesinde yaşıyor rolü yapıyoruz. Yaşadığımız ülkede ise sistem değil, direkt olarak "HALK" üstündür. Artık bu kafadan çıkılmasını, kimsenin rolünün baltalanmamasını ve daha güzel roller yaşamamız dileğiyle.

Tutuklanan birisi İl-legal olduğunda, çok zor elde edilen "ARAMA EMRİ" direkt çıkartılıyor. Gerçek hayatta bu emri çıkartmak (Senatör tarzı kişilerden) izin alınıyor, verilmediği takdirde PD kendi imkanlarıyla kanıt bulmaya çalışıyor. Tutuklanan kişi arama emrinin çıkacağını bildiği için aracını şehirden uzaklaştırmış, saklamış, plakasını sökmüş, rengini değiştirmiş rolü yapıyor. Bu süre zarfında ise "Gözaltında" çaresizce bekliyor. Arama emrini çıkartmış departman, suçlunun hiçbir türlü suçunu kanıtlayamıyor. Bu sefer ise tekrar aramaya başlıyorlar, bu sefer arabası bulunuyor. Çünkü o arabayı istediği yere saklasın her türlü bulunuyor. Tüm söyleyeceklerim bu kadar, umarım yazdıklarımız ciddiye alınır ve bir kaç şey düzeltilir.

Sevgilerle SANTET.
« Son Düzenleme: 26.01.2021 17:25 santet »
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
ba2handro, Umut_K1, egemenltnlmz, Vectra, Stoppersingle,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 26.01.2021 17:26
Miranda hakların okutulduysa ve yaptığın suçta avukat talep etme hakkın varsa elbette avukat isteyebilirsiniz? Polis memuru avukat talebinde bulunmazsa memura dava bile açabilirsin,  bir polis memurunun prosedürün dışına çıktığını düşünüyorsanız çevrim içi işlemlerden görev suistmali şikayeti açabilirsin? Bir kaç aylığına ben de pd oluşumunda bulundum. Kendi bakış açımdan konuşarak şunu söyleyebilirim ki, hiç bir zaman şu suçludur kesin deyip peşine düşmedim. Bir suç işlersen tutuklanırsın, bazı arkadaşların "Polis memurları "WİN" peşinde." düşüncesini de desteklemiyorum. Bir kovalamaca başlattıysan polislerin amaçları tabi ki de seni yakalamak olacak, başka ne bekliyorsunuz ki?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 26.01.2021 17:59
Polisler sonuçta işini yapıyor, illegal birlikte bulunduğum için onları kötülediğim anlamına gelmez ama polislerin robot rolü yaptıkları konusuna kesinlikle katılıyorum. Gerek çevirmeler olsun, gerek kovalamacalar olsun; cidden bir yerde sınırı aştıklarını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 26.01.2021 18:03
Kesinlikle haklısın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 26.01.2021 18:09
Yazıya sonuna kadar katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 26.01.2021 18:40
Katılıyorum yazıdaki bir olay başıma gelmişti avukat istediğimi belirtmeme rağmen isteğim yapılmamıştı ve hapise atıldım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok