Öncelikle merhabalar.
Yazılanların hepsini okudum, şu son zamanlarda yaşanan PD rollerinden dolayı yazılanların hepsine katılıyorum. PD'de rol yapan tüm arkadaşlarımız
"ROBOT" rolü yapmakla kalmıyor, karşı tarafın söylediği hiçbir şeyi ciddiye almayıp, sadece kendi rütbesini arttırmak için o kişiyi direkt bitirmeye oynuyor. Tutuklanan kişi arabaya alınıyor, Miranda hakları okunuyor. Söylenen haklarda ise;
"Avukat tutma hakkına sahip olduğumuz, söyleyeceklerimiz ise delil olarak kullanılacak diyor." Cidden mi? Karakterimin sicil geçmişine bakıldığında, hiçbir şekilde söylediklerimin delil olarak kullanılmadığı açıkça ortada. Bence savunma yapılmamasının nedeni, suç işleyen kişiyi polis görüyor ve
"BOLO" kaydını açıyor, diğer memurlar tanısın/tanımasın direkt tutukluyor. "BOLO" kaydı dediğimiz şey şahısın canlı kanlı resmi değil. Sadece anlık görünen görüntüsü. Avukat talep ediyoruz, avukat geliyor. Güzel. Bu sefer ise sorgu odasında hala kayıt devam ediyor, bizim için yardıma gelen avukat bile departmana çalışıyor.
"Bir anlaşma yapacağız, sen anlatacaksın ve biz de memurlar ile senin cezanı azaltacağız." Gelen avukat benim savunmamı yapmayacaksa, neden var? Bir olay yaşandı, senin aracın orada bulundu ve suç senin. Tüm rol gidişatı bu şekilde mi ilerleyecek? Hiç sanmıyorum.
Sunucu kurallarında "İl-legal" bir karakterin, PD'ye sığınması tamamen yasak. Bir önceki konuya gelelim, aracımız çalınmış olabilir, aracın sahibi aracının o olaya karıştığını bilemez. Eğer bunu yaşayan kişi "Legal" bir karakterse, PD'ye ihbarda bulunabilir. Ancak "İl-legal" bir karakter, bunu yapamaz. İl-legal olduğu için ihbar veremiyor, aracın sahibi olduğu için;
"Sen suçlusun, geçmişte suç işlemişsin." kafasıyla ilerleyip direkt hapse atılıyor.
Nerede yasa? Nerede adalet?21.yy'da yaşıyoruz, realistik olarak dünyanın en güçlü ülkesinde yaşıyor rolü yapıyoruz. Yaşadığımız ülkede ise sistem değil, direkt olarak
"HALK" üstündür. Artık bu kafadan çıkılmasını, kimsenin rolünün baltalanmamasını ve daha güzel roller yaşamamız dileğiyle.
Tutuklanan birisi İl-legal olduğunda, çok zor elde edilen
"ARAMA EMRİ" direkt çıkartılıyor. Gerçek hayatta bu emri çıkartmak (Senatör tarzı kişilerden) izin alınıyor, verilmediği takdirde PD kendi imkanlarıyla kanıt bulmaya çalışıyor. Tutuklanan kişi arama emrinin çıkacağını bildiği için aracını şehirden uzaklaştırmış, saklamış, plakasını sökmüş, rengini değiştirmiş rolü yapıyor. Bu süre zarfında ise
"Gözaltında" çaresizce bekliyor. Arama emrini çıkartmış departman, suçlunun hiçbir türlü suçunu kanıtlayamıyor. Bu sefer ise tekrar aramaya başlıyorlar, bu sefer arabası bulunuyor. Çünkü o arabayı istediği yere saklasın her türlü bulunuyor. Tüm söyleyeceklerim bu kadar, umarım yazdıklarımız ciddiye alınır ve bir kaç şey düzeltilir.
Sevgilerle SANTET.