Konu: [3.01.2021 - Cames_Juses] Refuse RP  (Okunma sayısı 239 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.01.2021 15:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cames_Juses/https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=15787

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Brienna_Fisher

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.01.2021 - 14:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Refuse RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bayan arkadaşım ile balık tutmaya gittim. Arkadaşım önüme geçti ve bana yaslanma animasyonu gerçekleştirdi, balık tutmaya öyle devam ediyorum. Sonradan bu erkek arkadaş yanımıza yanaştı ve direkt Lezbiyensiniz damgasını vurarak ağır sözler içerisinde rolü sürdürdü. Emote vermeden kalçaya dokunma-vurma tarzında bir anim gerçekleştirdi, bende bunu aktif rolde yaptığı için rolün devamını sürdürdüm ve bunu bir tık aşağıya itekledim. Kendisini uyarmama rağmen dene çekmem gerektiğini belirtti. Onun arkasındayım, bunu yapabilmem için hiç bir engel olmamasına rağmen role uyum sağlamadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 03.01.2021 15:37 gLy »

#1 - 03.01.2021 19:28
@CamesJuses savunma bekleniyor.

#2 - 04.01.2021 10:46
Bir bayanın erkeğe karşı fiziksel gücü daha az olduğu için fizyolojik olarak ve şahısın yetenekleri benimkinden düşük, bende bu GBİ'de yapmış olduğu saldırgan role uymak istemedim, keza bu benim hakkım. GBİ bölgelerde bu tarz rp'lere uyulmak zorunda değildir, bana bir admin söylemişti. Şahısın böyle basit bir sebeple bana şikayet açması OOC olarak bir kin/nefret eylemidir. Bu arada görseller ss alınmak için pozisyon alınarak çekilmiş görsellerdir. Ek olarak şahıs, /dene yapmamıştır. Teşekkürler, iyi roleplay'ler.  :)

#3 - 04.01.2021 13:08
Merhabalar, arkadaşın savunması üzerinden yola çıkarak şikayetimi daha da kuvvetlendireceğim. Orası güvenli bölge olduğu için role uyum sağlamadığını beyan ediyor. Peki o zaman güvenli bölge de neden beni kışkırtıyor? Bariz her şey orta da. Önce attığım ekran görüntüsünün en alt chat kısımın baktığımız zaman bana karşı büyük bir hakaret/küfür içeren bir söz kullanıyor. Eğer bunu söylemiş ise orada olabilecek bir rolü göze almış bulunması gerek. Eğer onu itmeme gelecek olur isek orada ona zarar verebilecek bir şey yapmıyorum, sadece itekliyorum. Role uyum sağladığı zaman sadece suya düşmüş olacak, ona bir şey olmadan. Role uyum sağlamasını bekledim fakat arkadaş /dene kullanmamı bekledi. Bunu düşünmesi biraz garibime gitti açıkcası. Dene komutu her yerde kullanılamaz, yapılamayacak ve beklentisi düşük olabilecek toleler olur o anlar da kullanılabilir. Ben onun arkasında oluyorum, itmem için hiç bir engel bulunmuyor ve rolümü gerçekleştiriyorum. Gerekli açıklamamı yaptığımı düşünüyorum, teşekkürler, iyi roller.

Not; "Bir bayanın erkeğe karşı fiziksel gücü daha az olduğu için fizyolojik olarak ve şahısın yetenekleri benimkinden düşük" kadın seni duvardan duvara vurmak için bir hamle yapmadı, iskele ucundasın ve sadece öne itti. Burada bir güç aşımı göremiyorum. Realistik olarak düşünecek isek öne doğru düşmen daha kolay.  Neden mi? Olta tutuyorsun ve öne ağırlık veriyor.
« Son Düzenleme: 04.01.2021 15:38 gLy »

#4 - 04.01.2021 15:47
Merhabalar, yaşanan bu rolde iki tarafın düşüncelerini anlayışla karşılıyoruz.

Bir taraf, bir çeşit kışkırtma rolü yapıyor lakin orada ittirilmiş ve buna uymuyor /bölge güvenli bölge olduğu için/
Bir taraf ise kışkırtılmış ve 'madem kışkırtıldım, o halde böyle bir rol izlersem sakıncası olmaz' düşüncesiyle kişiyi ittiriyor ve karşı taraf role uymayınca haliyle şikayet açıyor.

Burada sürekli roleplay kuralı devreye girmeli. Bu bağlamda Cames_Juses karakterinin iki falsosu var, birincisi 'NEDEN?' neden durduk yere gidip böyle bir kışkırtıcı role girildi, belirsiz. İkincisi ise güvenli bölge olsa dahi, rolde hata olsa dahi yapılan bir role o aşamada uymanız ve buna rol bağlamında karşılık vermeniz gerekir. Sürekli roleplay kuralı bu sebeple yazılmış bir kural.

Cames_Juses karakteri REFUSE RP kapsamında cezalandırılacak, iyi roller&forumlar.