Konu: [26.10.2019 - Birden fazla kişi] DM ve Emotesiz silah/yumruk kullanımı  (Okunma sayısı 223 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.12.2020 23:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Abraham Tyrone @vroxy3  - Lucian Raghnall @Kreixz - Betty Taylor @crnozk

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25/12/2020 - 23:20 ile 23:25 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Garajın önünde durdum, mutfağa kola doldurmak için gittim. Oyuna döndüğümde yaralı olduğumu gördüm. hasarlardan baktığımda bu üç çocuk bana emote olmadan ve geçerli bir sebep olmadan sopa, yumruk ve SILAH ile saldırdılar. Kişilere özelden (PM) yazınca cevap verdiler saldırma sebebini sorduğumde hiç biri bana yanıt vermedi. Bu çocuklar ile bir alakam yok hiç rol yapmadık, varlıklarından bile haberim yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/Fq9IkA.png - Hasar kaydının olduğu / Yaralıya düşmeden önce emote vermediklerine dair kanıt -https://i.hizliresim.com/TNuVJI.png

Ek açıklamalar(varsa): Bu çocukların amacı insanları rahatsız edip oyundan soğutmak ve amaçları troll ve DM den başka bir şey değil.

#1 - 26.12.2020 07:06
BETTY TAYLOR ŞİKAYET SAVUNMASI
Öncelikle merhaba. Bunun bir bug olduğu kanaatindeyim. OCC saate baktığımız zamanda saatin 23.23 olduğunu görmekteyiz. O saatte bildiğiniz üzere yeni katılım gösteren akademi üyeleri için bir parti düzenleniyordu. Ben bu partiden en son çıkan kişiler arasında yer alıyordum. Bunu gösterecek herhangi bir delilim yok, ss vb. şeyler almak aklıma gelmedi çünkü zaten kendi rolümün içerisinde bulunmaktaydım. Lakin loglardan karakterimin baseball sopası alıp almadığını ya da aldıysa bile ne zaman süre önce aldığını ve kimlere vurduğumu görebilme şansımızın olduğunu umut ediyorum. Aynı zamanda illegal rol sergilemem, VCPD rollerimi yakmam ve aynı zamanda ceza almam anlamına gelmektedir. Şikayeti açan kişinin yazdığı üzere 3 adet çocuktan bahsetmekte idi. Bu çocuk diye adlandırdığı şahsiyetlerin erkek olduğunu var sayarsak eğer ki öyle, Betty Taylor bir kadın ismidir ve karakterim bir kadındır.
Savunmam bu şekildedir, iyi günler dilerim.

#2 - 26.12.2020 13:56
Böyle bir rolde bulunmadım. Zaten Grape Sokağındaki arkadaşlarım böyle birşey yapmıyacağımı bilir. Uzun süredir sizin sokağınıza gelmedim. Bu eski olabilir.

#3 - 26.12.2020 13:57
Dün ben saat 6 dan 12 ye kadar jaildeydim. Hatta beni hapise atan kişide çıkaran kişide @Scealten . Dün saat 18.07 de mekanıma baskın oldu ve gece 12.00 a kadar hapisteydim.

#4 - 26.12.2020 14:16
Lucian Raghnall Savunması: Merhabalar ben Lucian Raghnall bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yoktur, böyle bir rol'de yapmadım başarımlarımda silah aldığım bile yok sen diyorsunki Shotgun ile dm attı gerçekten inanılmaz büyük ihtimal /hasarlarda bir bug oluştu silahım yokken size nasıl saldırdım merak ettim.

#5 - 26.12.2020 14:20
/hasarlar'ın yeterli bir kanıt olduğunu sanmıyorum dostum. @Miami

#6 - 26.12.2020 15:49
Aldığım hasarlara adminlerde bakabilir, benim hasar kaydıma güvenmiyorsanız arkadaşın aldığı ss'i de atabilirim.

#7 - 26.12.2020 16:09
Merhaba,

Aynı durum bir başka şikayet konusunda da yaşanmıştı. Hasarlar sisteminde olası bir bug olmasıda ihtimaller arasında. Ya da siz sistemsel yaralı konuma düşmeden önce ilgili karakterler, sizin karakterinize istemeden farklı yerlerde mouse click atmışta olabilir. Yapılan savunmalar yeterli bulundu. Herhangi bir ceza-i işlem uygulanmayacak.

Şikayet kapatıldı.