Konu: [25.12.2020 - Theo_Lorento] Non-RP & Fear-RP  (Okunma sayısı 347 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.12.2020 00:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Theo_Lorento @TheoLorento

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Azul_Munoz, Evan_Fernandez, Engracia_Hierro, Vincent_Boston

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.12.2020 23:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Azul_Munoz karakteri Theo_Lorento'yu araçtan indirip, yumruklama emotesi veriyor ardından kişi /b den sen bizi elma zannettin herhalde diyip araçtan inip direkt hiç bir emote vermeden Azul_Munoz karakterine saldırmaya başlıyor.
1) Karakter sivil ve etrafında 6 oluşum üyesi aracın etrafına dağılmış durumda, fear-rp yapması gerekiyor. (Yanımda arkadaşlarım var diye savunma yapacağını düşündüğüm için şunu da belirtmekte fayda var, arkadaşları yeni dayak yemiş, araca binmiş, hp değerlerinden anlaşılabilir)
2) Azul_Munoz'un verdiği emoteye yani role uymayıp refuse-rp yaparak bir emote vermeden sistemsel düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Karşılıklı illegal rol izinleri alınmıştır, /do kanalı üzerinden.

« Son Düzenleme: 29.12.2020 01:52 Magnentius »

#1 - 26.12.2020 01:55
Selam, direk konuya gireceğim; Evet, Azul karakteri beni arabadan indiriyor ve yumrukluyor, bu durumda ona karşılık vermem için emote vermem gerekmiyor bu yüzden bu konuda tartışmayacağım, kuralları inceleyebilirsin 45 levelsin, bilmen gerekiyor. Sırf orada 2 kişi üstünsünüz diye arabadan indirilip dayak yemeyi beklemeyecektim bu IC olarak gerçekçi olmazdı. Diğer karakterler uzaktayken Azul karakterine karşılık verip onu dövdüm . Ardından zaten arabaya binip kaçtım. Attığın " Arabadan atma " rollerinin bulunduğu ekran görüntülerinde zaten üç kişisiniz, ve sen yaralısın. Diğer birlik üyeleriniz uzakta olduğu için Azul'a karşılık veriyorum ve onlar gelmeden dövüyorum. Ardından diğer karakterler bana doğru koşmaya başladığında arabaya binip kaçıyorum. Zaten ortada Fear-RP gerektiren olağanüstü bir üstünlüğünüz yok, siz altı kişisiniz, biz dört. Toplu Brawl'a tutuşsak kazanabilme ihtimalimiz var. Lakin ona rağmen size Fear-RP sergiliyorum ve karşı kaldırımdaki birlik üyelerin bana doğru saldırmaya başladığında araca binip arkadaşlarımla kaçıyorum. Savunmam bu kadar, iyi roller. Daha fazla yazmayacağım, ekran görüntülerinde de savunmamda da her şey bariz şekilde ortada.

#2 - 26.12.2020 02:05
Ekran görüntülerinde gözüktüğü gibi Azul seni araçtan yere atıp yumruklamaya başladığına dair emote veriyor sen role uymayıp araçtan inip direkt saldırıyorsun, bunu yapamazsın. Ha emote verirsin olur. Hatanı kabul etseydin ceza verilmesine gerek yok diyip konuyu kapatacaktım ama şikayeti yetkilinin incelemesini istiyorum çünkü kendine çok güveniyorsun.
« Son Düzenleme: 29.12.2020 01:54 Magnentius »

#3 - 26.12.2020 02:13
Lütfen benimle konuşurken tavrını takın. Azul beni araçtan alıp yerin dibine sokmuyor, indirip yumrukluyor ve ben de role uyup karşılık vererek karakterimin tepkisini sergiliyorum ve brawl başlangıcında karşı taraf emote verince karşılık vermek için emote vermeme gerek yok. Levelin benden daha yüksek fakat sana kuralları anlatıyorum. Her neyse. Şikayeti kapatmama gerek yok, suçumu kabullenmiyorum çünkü ortada bir ihlal yok.

#4 - 26.12.2020 02:20
Alıntı
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.

Bu fear-rp yapmanı gerektirecek kural sivilsin.

Diğer dediğin emote kuralı ise ateşli silahlar için geçerli. Senin üzerine yatmış yumruklama emotesi veren bir karakter var sen önce bundan kurtulma emotesi verde sonra saldırıya geç istersen.

#5 - 26.12.2020 10:16
Şahitliğimi onaylıyorum. Fear RP yapmamı gerektirecek bir durum yok diyorsun güzel kardeşim, ama Fear RP yapmamak için kullandığın isimlerden Valerio ve Rodrique RK'lı. Xavier Carvallo karakteri ise benim birliğimde. Toplamda olduğun 4 kişiden 3 kişisi zaten zorunlu olarak Fear RP yapmak durumunda. Güvendiğin bir diğer isim olarak Rodrique karakteri birliğimden çıkmış, CK hakkı elimde olan bir isim.

Diğer birlik üyeleriniz uzakta olduğu için Azul'a karşılık veriyorum ve onlar gelmeden dövüyorum.

Seni oyun mekanikleri hakkında bilgilendirmek için oyuncu desteği platformuna davet ediyorum. Bu arada şu sözünden sonra oyun içerisinde adminlerin bazı kuralları değiştirmesi gerekecek. Karşı kaldırımda 2 saniyelik yürüme mesafesinde olan arkadaşlar oradayken sen beni dövüp kaçabiliyorsun. Eğer ki arkadaş Fear RP kural ihlalinden ceza almayacaksa cidden Fear RP kurallarının gözden geçirilmesi gerekecek diye düşünüyorum. Hele ki şu yaptığı açıklamadan, savunmadan sonra.

OOC tavırlarında ortak nezaket kurallarını çiğniyor, sürekli /do /dene /do /dene yazmanızda bir nebze rolü baltalayıp insan zevkini kaçırıyor. Kapılar kilitli emotesi verdiğinizden camı kırarak kapıyı içeriden açtım, seni dışarıya araçtan attım. Elma olduğunu söylemiyorum güzel kardeşim ama oyun içi kas seviyelerimizi karşılıklı olarak incelediğimizde seni bir elma gibi kaldırabilirim demek oluyor. SS'lerde kişinin rolü ne kadar baltalamak istediği açık, yaptığı savunmalarında hiç bir geçerliliği yok gibi gözüküyor. Forumda yanlış yazılar yazdığı için yönetime kandırmaya çalışmaktan da işlem görmesini talep ediyorum. Ayrıca en güzel rolü sergilediği için bu arkadaşı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

#6 - 26.12.2020 12:09
Şahitliğimi onaylıyorum. Karşı kaldırımda olmamıza rağmen Azul karakterini indirip dövüyor. Azul'un camı kırıp araçtan attığı yerde sistemsel adamı düşürüyor. Kişinin fear-rp kuralından ceza almasını talep ediyorum. İyi çalışmalar.

#7 - 26.12.2020 12:25
Ben de seni realistiğe davet ediyorum dostum. Bir çete üyesi tarafından arabadan indiriliyorum. Tamam. Fear-RP yapmam gerek(mi)yor bu da tamam. Sen beni indirdikten sonra beni yumruklamanı izlemem realistik olmazdı. Zaten araçtan inip anında tekrar binsem tekrar olayı şikayete dökecektin, ben de kurtulmak için en etkili yöntemi denedim ve seni yaralıya düşürüp öyle kaçtım. Senin de OOC tavırlarında benden eksik kalır bir yanın yok. /dene'n başarılı çıkınca /b'den alaycı bir tavırla " Alalım aşağı " diyorsun. Elma zannettin herhalde derken demek istediğim karakterim /dene yapmadan kafana göre indiremeyeceğindi. Yazdığın savunma da ve oyun içi OOC tavırlarında sürekli alaycı bir tavrın var, lütfen bu tavrını en yakın zamanda değiştir, ben senin askerlik arkadaşın değilim. Bir samimiyetimiz yok, kardeşin falan da değilim. /do'dan /dene yazmak yerine senin gibi saniyesinde /b bölebilirdik, yazdığın bu uzun ve saçma sapan yazıda her şeyi abartarak ve üstüne koyarak yazmışsın, savunma yapıyorum, dediklerimin hiç birisi yalan değil, arkadaşının attığı ekran görüntüsünde bu bariz ortada zaten. Fakat sen savunma yapmama " Yönetimi kandırmak " adına bakıyorsun, lütfen kininizi sadece IC'de bırakın, OOC'ye taşıyıp bize ceza aldırmak için oynamayın bu oyunu. Fear-RP'lik bir durum yok desemde (Çünkü sizdende RK'lılar vardı ve Xavier bizdendi) zaten Fear-RP yaptım ve SS'lerde GÖZÜKTÜĞÜ gibi diğer birlik üyeleri gelmeden seni dövüp kaçtım. Sen arabadan indirir indirmez yumruklarına maruz kalırken arabaya binmem pek realistik olmazdı ve bu sefer haksız durumuna düşerdim lakin verebileceğim en doğal tepkiyi verdim ve seni yere serip oradan kaçtım. SS'lerde de gözüküyor ki senin gözüaçık eli tetikte bekleyen  ve dibimizde olan birlik üyelerin ben seni yere serdikten sonra geliyor ve karakterim de kafasında kurduğu planı gerçekleştiriyor ve oradan kurtuluyor.
Lütfen OOC kininden arın itznigga, bu arada rolüme yaptığın iltifattan dolayı teşekkür ederim.

#8 - 30.12.2020 09:46
Merhaba, incelendi.

Rol esnasında sürekli olarak /b bölmeniz hoş bir görüntü sergilemiyor. Ortak nezaketi korumanız gerektiğini sürekli söylüyoruz, bu konuda iki tarafı da uyarıyorum. Non-RP konusuna gelecek olursak Azul karakteri kişiyi indiriyor, hemen ardından yumrukluyor. Kişi yere sermiyor, kişinin üstüne oturmuyor, kişiye yerde baskı uygulamıyor ki böyle bir şey yaptıysa da kanıtlarda, emotelerde  gözükmüyor. Azul karakteri emote vererek yumruk atmaya başladığı andan itibaren Theo karakteri emote vermeden saldırabilir. Bunu silahlı/silahsız yapabilir. Savunan kişinin emote verme zorunluluğu bulunmuyor. Fear RP konusunda Theo Lorento karakteri ceza alacak.

Şikayet kapatıldı.