Toggle navigation
VICE
Forum
Forum
Okunmamış Mesajlar
Cevaplar
Sunucu Kuralları
Harita
Oluşum Tanıtımları
Karakter Tanıtımları
Genel Sohbet
Ara
Üyeler
Yönetim Ekibi
Kurulum
İlanlar
VCP
Market
Market
Bakiye Yükle
Market Geçmişi
 Karakter Başvurusu
Ticket
Ticket
Yeni Ticket Gönder
Açık Ticketler
Kapalı Ticketler
Giriş Yap
Kayıt Ol
Vice Roleplay
»
Sunucu Bilgileri
»
Yardım, Döküman ve Rehberler
»
Rehberler
»
Doğru Bilinen Yanlışlar / Nasıl Doğru Komut Kullanırım?
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Konu: Doğru Bilinen Yanlışlar / Nasıl Doğru Komut Kullanırım? (Okunma sayısı 486 defa)
UGURBEY
Popülerlik
Yetenek
Sicil
Robert Jenkins
Sivil
Uyruk:
Amerika
Doğum Tarihi:
16.05.1985
ViceSocial:
@
26
- 28.11.2020 00:34
Herkese Selam!
Bir çok sunucuda yaşanan ve gayet normal bir olaymış gibi karşılanan bir sürü durum var. Komutları amacı dışında kullanmak en büyük sorun gibi. Çok fazla uzatmadan yanlışlardan bahsedeceğim ve doğrusu nedir ona değineceğim.
/b dell - /b , dell add . - /b son cümle add m
Sunucuda her gün yüzlerce defa yapıldığına şahit olduğum bir durum, hatalı /b kullanımı.
/b nasıl kullanılmalı?:
Arkadaşlar /b komutu OOC konuştuğumuz bir alan. Şuan ki karakterim A karakteri ise /b den yazınca rol dışı bir meseleyi ifade etmem gerek. Peki /b nasıl kullanılmalı? Birlik etkinliklerinde bir bilardo oynanacaktır, o oyunun nasıl oynanacağını /b komutunu kullanarak anlatırsınız veya bir admin gelir onunla iletişim kurmak için kullanırsınız.
/b nasıl kullanılmaz?:
- Bir cümlede yanlışlık yaptığınızda harf eklemek çıkartmak için. ( /b c dell ç add vb. )
- İstemeden ./pm 170 naber len yazdınız. /b dell ile yazıyı iptal etmek ( Arkadaşlar böyle bir şey yok. Zaten orada yanlış yazdığını anlıyoruz. /b dell yazınca beynimden o görüntü silinmiyor. Zaten o yazının rolünü yapmayacağız. )
- Toplu rolün döndüğü alanlarda /b ile konuşmak. ( Kişisel bir meseleniz varsa bunu /pm yolu ile çözmelisiniz. Toplu bir rolde değilseniz veya bir kişiyle probleminiz varsa /b ile çözmek yerine /pm veya /rapor komutunu kullanmanız, sizi ortak nezaket kurallarına uyan bilinçli bir oyuncu yapar. )
/do komutunun OOC iletişim olarak kullanılması
Sunucuda çoğumuzun karşılaştığı ve bunu bir sorun gibi görmediğimiz en nacizane olay ama aslında çok büyük bir bilgi eksikliği. Hep birlikte /do komutunun nasıl kullanıldığını gözden geçirelim.
/do nasıl kullanılır?
/do Ortamda bulunan nesneleri diğer oyunculara belirttiğimiz komut. Örneğin ben PUB'da bira içiyorsam ve barmen benim önüme bira bıraktığında bir süre geçtikten sonra o birayı bitirmem beklenir fakat bunu emote ile dile getirmediğim zaman /do komutu ile barmen bana sorar, /do Henry Tsang'ın önündeki bira şişesi boş mudur? Bu emoteyi oyunun grafik motorunun desteklememesinden kaynaklı olarak şişenin içindeki birayı göremediği için bana sorar ve benim cevabıma göre role devam eder. Ben bu emoteyi şöyle verirsem
hatalı olur.
/do boş kardeşim alabilirsin. Bu kesinlikle yanlış bir komut. Vermem gereken en doğru komut /do Şişe boştur / Şişe yarıya kadar dolu / Şişe ağzına kadar doludur.
- Kendinizi tanıtmak için kullanılır. ( Sunucuda /incele komutu bulunduğu için pek gerek yok ama yine de /do komutu ile Henry_Tsang'in belirgin bir yarası var mı diye sorabilirsiniz. )
/do komutu nasıl kullanılmaz?:
- Hatalı bir rol yapıldığı zaman kullanılmaz. ( /do hop kardeşim nabıosun? - /do yasaklı rol - /do şikayet açılacaktır. Bu tarz yasaklı rollerin yapılması durumunda gerekli kanıtlar alınıp şikayet açılır. Eğer şikayet açmak istemiyorsanız ve oyuncuya belirtmek istiyorsanız etrafınızda çok fazla oyuncu yoksa, rollerini baltalamayacaksanız /b komutu, eğer kalabalık bir rol ortamında iseniz /pm komutunu kullanmanız çok çok önemlidir. )
/do komutu için birden fazla örnek verebilirim ama işin özü mantığını anlamak. /do komutu oyunun desteklemediği şeyleri öğrenmek adına kullanılır. /do Henry vuruldu mu? Vurulduysa nerden? Cevap olarak /do vuruldu. göğsünden, kan kaybediyor. Oyunda göremeyeceğimiz şeyleri /do komutu ile karşımızdaki oyuncuya belirtirsek hem onun rolünü keyifli kılarken hem de yaptığımız rol doğru olur.
Zamanla rehberi güncelleyeceğim. Herkese sevgiler saygılar
İşlemler
0
0
0
3
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Tepki Ekle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100
tepkisini veren kullanıcı(lar):
GoldenHorn,
zebercet,
Flexman,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
zebercet
Popülerlik
Yetenek
Sicil
Khaldoun Najm
Sivil
Uyruk:
Amerika
Doğum Tarihi:
09.09.1979
ViceSocial:
@
51
Popülerlik
Yetenek
Sicil
Umberto Galvez
Sivil
Uyruk:
Ispanya
Doğum Tarihi:
03.05.1972
ViceSocial:
@
6
Popülerlik
Yetenek
Sicil
Eugenie Boudier
Sivil
Uyruk:
Fransa
Doğum Tarihi:
16.11.1986
ViceSocial:
@
1
- 28.11.2020 01:24
Keyifli bir rehber, emeğine sağlık.
İşlemler
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Tepki Ekle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vestri
Popülerlik
Yetenek
Sicil
Raphael Mathios
Sivil
Uyruk:
Yunanistan
Doğum Tarihi:
21.11.1995
ViceSocial:
@
21
- 18.12.2020 16:52
Alıntı yapılan: zebercet - 28.11.2020 01:24
Keyifli bir rehber, emeğine sağlık.
İşlemler
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Tepki Ekle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Vice Roleplay
»
Sunucu Bilgileri
»
Yardım, Döküman ve Rehberler
»
Rehberler
»
Doğru Bilinen Yanlışlar / Nasıl Doğru Komut Kullanırım?