Konu: [16.12.2020] Luis_Lancer - Vlad_Lancer - Dwayne_Lancer - Fredrick_Wilson  (Okunma sayısı 139 defa)

#0 - 16.12.2020 10:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luis_Lancer@wolkey Vlad_Lancer@12312300pk Dwayne_Lancer@swindler1925 Fredrick_Wilson@Merter

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Shaquille_Carrington @Sulozzy666- Edwin_Fredricks @Demir

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.12.2020 08:10 Civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
    1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
    Alıntı
    6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
    Alıntı
    — Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
    — Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
    — Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
    — DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
    — Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Alıntı
    7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
    7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
    7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
    7.4) Havaalanı
    7.5) Rodeo Park
    7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
    7.7) Verona Mall
    7.8.) Malibu Club
    7.9) Vice News
    7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
    7.11)Vice Bank
    7.12)Vice Port
    7.13)Stadium
    7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
    — Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

Alıntı
    12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
     Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
    Müslüman rolleri
    Türk rolleri
    Tetikçi rolleri
    Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
    Yüksek seviyeli hacker rolleri
    Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
    AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
    Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
    Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
    Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
    Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
      [li$i]Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.) [/li][/list]

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Lancer soyadlı karakterler Verona Beach'de ki GYM'e gelip boş salonda oyunculara "Hadi lan sizimi beklicez" gibi saçma cümleler kurmaya başladı,devamında ise etrafta ki oyunculara DM atmaya başladılar,ekran görüntüsü aldım fakat şikayet açmayı düşünmüyordum açıkçası,olaydan yaklaşık 10 dakika sonra İdlewood'da ki kalabalığı görüp orada durdum,kişiler burada da diğer oyunculara DM atıp,üstüne /b kanalından hakaret ve ağır küfürler etmeye başladılar. Ekran görüntülerinde kanıtlar mevcut,hangi karakterin ne ihlalde bulunduğunu ek açıklamada da belirttim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
      Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):
      Luis_Lancer : DM,GB İhlali,Türkçe terim,OOC Hakaret ve OOC  "AĞIR KÜFÜR"
      Vlad_Lancer : DM,GB İhlali,OOC Uslub(Koçum)
      Dwayne_Lancer: DM,GB İhlali,Bmx Bunny
      Fredrick_Wilson: DM       
      Suçlarından ceza almalarını talep ediyorum. Devamında ise rol destek ekibiyle iletişime geçip,sunucuya öyle giriş yapmalarını rica ediyorum.
      [/list]

#1 - 16.12.2020 10:59
      Ek olarak; Luis_Lancer karakterinin daha öncede OOC KÜFÜR sebebiyle 400 dakikalık cezalandırması olmuş.Fakat ders olmamış ki hala OOC ağır küfürler etmeye devam ediyor. Konuyla ilgilenicek yöneticinin bilgisine..

#2 - 16.12.2020 11:42
      Bölgede arkadaşlarımı dövüyorlar bende onları dövüyorum ortak bir Brawl dönüyor burada bir kural ihlali yoktur.

#3 - 16.12.2020 11:49
      Bölgede arkadaşlarımı dövüyorlar bende onları dövüyorum ortak bir Brawl dönüyor burada bir kural ihlali yoktur.
      Emote vermeden,yaralıya düşüp,sürekli kalkıp sopalarla birbirinize vurmanız kural ihlali değil... Anlıyorum. Emote verdiğinize ve arkadaşınıza vurdukları için onlara vurduğunuzun kanıtları varsa,savunmanıza ekleyebilirsiniz. İyi forumlar.

#4 - 16.12.2020 16:55
      Merhaba,

Ekran görüntülerinin birçoğu Luis Lancer'in yaptığı ihlalleri kapsıyor, diğerleri için net bir kanıt bulunmamakta. Güvenli bölgede karşılıklı izin alarak etraftaki oyunculara zarar vermedikleri sürece brawl gibi roller yapabilirler. Size saldırmamalarına rağmen olağan rolü /b kanalını kullanarak bölüp, şikayet açacağınızı belirtiyorsunuz. Bu yanlış bir davranış. Size karşı kasten ihlal yapılan bir durum yok.

Luis_Lancer karakteri, önceden sizin de belirttiğiniz gibi OOC Küfür sebebiyle ceza almıştı, benzeri hareketlerine devam ettiği için yasaklandı.
      Diğer karakterleri ise /b kullanımı ve üslubu konusunda ilk ve son olmak şartıyla uyarıyorum, tekrarı halinde tolerans gösterilmeyecektir. Rolü bölüp oyuncuları Discord sunucusuna çağırmayın.

Şikayet kapatıldı.