Senin onların yaşlarını sistemden görüp "24 yaşında çavuş olmuş." demen absürt olur. Her şey de sistemden işlemiyor. Rol konusuna gelirsek sistemden çok rol üstünlüğü bulunan bir sunucuda oynuyorsun. Sisteme değil de role göre haraket etmen daha iyi. PD içi rolleri görmeden ön yargı ile açılmış bir AR-GE.
Personel dosyasında da o doğum tarihi yazıyor, yani sistemsel değil IC'de aynı yaştalar, gidip kişiyi veri tabanında sorgulatsan 24 yaşında olduğunu göreceksin. Kimliğinde de 24 yaşında olduğu gözüküyor zaten. Sistemsel görmem bir şeyi değiştirmiyor. Kişilerle tanışmadım diye belirttim zaten. ARGE'in amacı zaten yaşlarının sistemsel değiştirilmesi. Ön yargı falan yok ortada. Kişi IC 24 yaşında rolü yapamaz. Teğmen rütbesindeki biri.
Kişi sistemsel 24 yaşında gözüküp 30 yaşında rolü yaparsa lafım yok zaten. Ama sisteminde desteklemesi gerekiyor, bu tarz durumların çünkü çirkin görüntü ortaya çıkıyor. ARGE'in amacı da bu zaten, sistemsel olarakta desteklenmesi. Daha yakın bir örnek vereyim 24 yaşında rektör gördünüz mü hiç? Hayır. Mümkün değil çünkü öyle bir şey. Aynı şey devletin tüm kurumları için geçerli, her ülke de geçerli olan bir şey. 3-5 yıllık tecrübesi olan kişiler ne yazık ki aşırı yüksek mevkilere gelemez. Ki polislik mesleği teoriden ziyade pratik gerektiren bir şey yani tecrübe isteyen bir şey 3-5 yılda edinilen tecrübe teğmen için oldukça yetersiz.
Ek not; Şehirde tanınmış kişilerin tanımış rolü yapabilirsin çünkü tanınmış kişiler. VCPD'in Teğmen'i herkes tanımış olarak rol yapabilir ve hakkında açılan kesinlikle bir wikipedia sayfası bulunur burada da 24 yaşında gözükür. Yani IC olarakta bu bilgilere erişebilirsin. Yani şekilde VCPD başı içinde geçerli.
https://www.lapdonline.org/lapd_command_staff buyrun LAPD'in yüksek yöneticilerinin isimlerini görebiliyorsun bunların isimlerini de Google'de aratman ile kişiler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsin. Sunucu Amerika evreninde geçtiği için VCPD içinde aynı şekilde bilgilendirici yazıyı koymak zorunda.
Yönetimle iletişime geçtim, teğmenlerin aktif rolleri yokmuş öylesine duruyormuş, normal departmanda rol yapmıyormuş. IC yok gibi bir şeyler ondan. Konu kilitlenebilir.