Konu: Lincoln_Wilson | OOC DOLANDIRICILIK  (Okunma sayısı 295 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.12.2020 16:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lincoln Wilson / @Silent0

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.12.2020 / 12:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi OOC yol aracılığıyla (TS3) bana ulaşıyor. Üstümde kaç $ oldugunu soruyor, bende üstüme para çekip cevap veriyorum. Sonra oldugum yere geliyor ve "ENTER" tuşuna spam atmamı söyliyor. Bunun sebebi ise kişinin buga girmesi ve ondan kurtulacağı. Tamamen yardım amaclı gidiyorum ve gittiğimde "ENTER" tuşuna spam atıyorum. Bu arkadaşla aynı zamanda TS3'den konustugumuz icin benim "ENTER" tuşu ile bir şey satın alındığını bilmiyordum ve o kişide bu sistemi bilmediğimi biliyordu. Bu yüzden açığımdan yararlandı ve enter tuşuna spam atarken bana 1Kokaini, 20.000$'a sattı.
Sonrasında TS3'den gülerek ve dalga geçerek çıktı. Ben de bunu discord üzerinden uyardım ve birlik kanalımda bunun suç olup/ olmadıgını sordum. Bu OOC dolandırıcılığa girdiğini söylediler. Bir arkadaşımdan da böyle bir şey görmek benim için üzücü bir durum. 20.000$'ın kişi tarafından geri verilmesini, kişinin de gerekli işlemi görmesini istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
&feature=youtu.be

Ek açıklamalar(varsa): Videoda gördüğünüz gibi hiç bir hızlandırma yok videoda ve 1.03'de görüldüğü üzere "ENTER" spam attığım cok belli oluyor ki süre geçmeden alıyorum. Tamamen kandırıldığımın bir kanıtıdır, gerekli işlem görmesini talep ediyorum. İyi forumlar.

#1 - 14.12.2020 16:27
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

OOC Olarak bir kanıt yok, onaylama isteği gidiyor. Onu tıklamak kendisinin elinde, OOC olarak tıkla yada herhangi birşey dememişim. Direk satmışım, oda kabul etmiş. /u'dan gerçekleşen bir durum. evet'e basmasa kabul olmaz.

#2 - 14.12.2020 16:29
Kendi rızasıyla gerçekleşmiş bir durum, ooc olarak birşey söylediğim gözükmüyor. Öyle birşeyde yok, iyi forumlar. İyi görevler.

#3 - 14.12.2020 16:30
Gel falan dediğim yerde, /ccmy atmış. Videonun kesildiği gözükmekte

#4 - 14.12.2020 16:44
Peki o halde chatlog kayıtlarıma bakılabilir. Senle daha önce hiç role girmemişken, kokainle alakam bile yokken, senin durduk yere yanına gelmem ve senin bana kokain satman?
Kardeşim açık ve net ortada, buga girdim diyorsun yanıma geliyorsun ve "ENTER" tuşuna spam at diyorsun. O sırada kokaini satıyorsun. Keşke senin gibi birine güvenmeseydim de TS3 seslerini de videoya alsaydım fakat arkadaşımın beni dolandırıcağını nerden bilebilirim. Bunu inkar etmemelisin.
Ayrıca ikimizin de ortak arkadaşı olan @Merter senin yakın arkadaşın ve benim de diğer serverlerden tanıdığım biri o TS3 adresine beni o çağırdı ve olayda vardı. Olaydan 15 dakika sonra ben arkadaşına yaptığınız ayıp falan dedim. Sonrasında videom olmadığını sanıyorlardı fakat videom oldugunu discordda özelden arayıp ekran paylasınca kanıtladım. Sonrasında  dediklerini görüyorsunuz. https://hizliresim.com/TtbhJJ    Peki OOC Dolandırıcılık yoksa en yakın arkadaşın bana neden parayı geri vericek vesayre diyor. Videonun isterseniz tamamen halini atabilirim, oralarda afk kaldıgın icin kestim. Şikayet içinde de tartışma yaratma, gerekli savunmanı yap.

#5 - 14.12.2020 18:30
Karşı tarafa para iadesini gün içerisinde sağlamalısınız. @Silent0

#6 - 14.12.2020 18:33
Sağlayacağım, 1 saat içerisinde.

#7 - 14.12.2020 18:42

#8 - 14.12.2020 18:44
Para geldi, umarım bir daha böyle bir şey yapmazsın. Şikayet kapatılabilir.

#9 - 15.12.2020 17:27
K&A