Konu: [14.12.2020 Dhuzumir_Ascension] PG  (Okunma sayısı 127 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.12.2020 20:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dhuzumir_Ascension @Dhuzumir

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: -

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Türkçe Terim, PG, Retarted RP, Rol baltalama, Trolling

Alıntı
    4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
          Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
          Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
          Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
          Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.

Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
          CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
          Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
          Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
         Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
         Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
     Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
    Müslüman rolleri
    Türk rolleri
    Tetikçi rolleri
    Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
    Yüksek seviyeli hacker rolleri
    Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
    AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
    Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
    Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
    Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
    Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
      [li$i]Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.) [/li][/list]

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kovalama rolü sergileniyordu bir yere saklandım diğer taraf uçurum olduğu için devam etmedim, bir yerde sabit kaldım ve önümden 4x4 arabayla kanalizasyon'a atladı ters dönmesine rağmen yoluna devam etti. Onun daha çok fotoğrafını almak için onun yanına doğru ilerledim, İC olarak karakterim düştüğü için hiç bir şekilde haraket sağlamadım olduğum yerde sabit bir şekilde durdum sadece onun videolarını çektim. Normalde böyle durumlarda şikayet açmam arkadaş PM üzerinden sürekli tehtidler ettiği için şikayet açmak istedim. Artı olarak geldi bir de kullandığım motoru aldı ve devam etti. Hiç bir şekilde rollerine uymadı, rolleri baltaladı. Motora bindikten sonra türkçe terim kullandı. Eğer türkçe terimin /b üzerinden dellediğini söylerse videonun devamıda var bir dakika beklememe rağmen hiç bir şekilde /b üzerinden dell göremedim. Türkçe terimi, LAN.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

&feature=youtu.be

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 14.12.2020 20:27
      1. Aracım tamamen ters dönmedi. Tamamen ters dönmüş olsa düzelmezdi zaten.
      2. Yere düştüğünde yaralı rolü yapmadın. Yaralı emotesi yazabilirdin ama yazmadın. Çünkü yaralı rolü yapmıyordun Huntley ile motorun arasına sıkışmıştın o yüzden kalkamıyordun. Rol falan yapmadın.
      3. Ben ic olarak sana seslendim bağırdım hiçbir şekilde karşılık vermedin gelip yanıma konuşmadın kaçtın gittin. Bu halde rolden kaçan sen oluyorsun role uymayan.
      4. Araç zaten benimdi motor. CJ yapıp aracımı alıp kaçtın. Ben de aracın gps inden aracımın yerini gördüm ve yerini buldum. Kendi motorumu BİR HIRSIZDAN ya da bir CJ yapan kişiden aldım.
      4. VE SON OLARAK ''İBNE'' YAZDIM İC ŞEKİLDE OOCDEN KESİNLİKLE HAKARET ETMEDİM. İBNE KELİMESİ TÜRKÇE TERİM DEĞİLDİR. HER DİLDE KARŞILIĞINI YAZABİLİRİM BURAYA.

#2 - 14.12.2020 20:44
      1. Aracım tamamen ters dönmedi. Tamamen ters dönmüş olsa düzelmezdi zaten.
      2. Yere düştüğünde yaralı rolü yapmadın. Yaralı emotesi yazabilirdin ama yazmadın. Çünkü yaralı rolü yapmıyordun Huntley ile motorun arasına sıkışmıştın o yüzden kalkamıyordun. Rol falan yapmadın.
      3. Ben ic olarak sana seslendim bağırdım hiçbir şekilde karşılık vermedin gelip yanıma konuşmadın kaçtın gittin. Bu halde rolden kaçan sen oluyorsun role uymayan.
      4. Araç zaten benimdi motor. CJ yapıp aracımı alıp kaçtın. Ben de aracın gps inden aracımın yerini gördüm ve yerini buldum. Kendi motorumu BİR HIRSIZDAN ya da bir CJ yapan kişiden aldım.
      4. VE SON OLARAK ''İBNE'' YAZDIM İC ŞEKİLDE OOCDEN KESİNLİKLE HAKARET ETMEDİM. İBNE KELİMESİ TÜRKÇE TERİM DEĞİLDİR. HER DİLDE KARŞILIĞINI YAZABİLİRİM BURAYA.
      Hiç bir şey yazmadım, dediğin türkçe terim İBNE değil, türkçe terim LAN Araç ters düşüyor ardından hiç bir şey olmadan devam ediyorsun ve bu yaptığın PG'ye girer. Huntley arasına sıkışmamıştım motordan düştüğüm gibi hiç bir şekilde hareket etmedim olduğum yerde sabit bekleyip seni çektim. Videoda her şey belli, bana PM üzerinden özür dileseydin çekecektim fakat böyle konuyu üstlemen saçma olmuş. Zaten buraya bakan adminin gerekli işlemi yapar. İyi forumlar.

#3 - 14.12.2020 20:50
      Bana CJ yapıp motorumu kaçıracaksın ben senden özür dileyeceğim? :D

#4 - 15.12.2020 13:43
      Merhaba,

Atılan kanıtlar incelendi.Aracınız ters dönmüş sonrasında her ne kadar çaba gösterip düzeltmiş olsanızda onun gerçekleşmediğini savunamazsınız. Öyle bir şey olduğu zaman öyle bir rolün gerçekleştiğini, olayın şokunda olduğunuzu bilmeniz gerekir. Bunun sonucunda Dhuzumir karakteri Powergaming ve Türkçe Terim kapsamında cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.