Konu: Gustavo_Santiago - 06.12.2020 + 14:38 - ŞİKAYET.  (Okunma sayısı 328 defa)

#0 - 06.12.2020 14:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gustavo_Santiago - @Merdiven6

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.12.2020 - 03:25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:  SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ben IC olarak Polomino Creek kasabasında balık tutarken aklıma bir Rol Konspti geldi. Bu rol konspti ise silah kiralama rolüydü, /soru sisteminden sorularımı sordum ve OOC-IC silah dolandırıcılığı yasak olduğunu farkında vardım. IC olarak kendime gizli bir yerde ev aldım, kendime orada masa ve kamp ateşi kurarak bir ortam yaptım. Bazı şahıslar geldi, role girdiler. Şahıslara silah kiralama sistemini IC olarak anlattım, IC olarakda şikayet açtığım şahısa silahı kiraladım. Bunu IC olarak sözleşme imzalatıp /do komudumuzdan da belirterek rolümü yaptım. Bu Konsept IC-OOC olmadığı için güzel buldum ve yapmaya başladım fakat böyle oyuncu rolümü bozmak ile hüküm buldu. Silahı saat '03:25'de kiraladım, 04:25'te şahıs silahı getirmede, /id Gustavo yazdığım da şahıs oyunda yoktu. Bu saate kadar şahısa biraz OOC-IC zaman tanıdım fakat şahıs hala oyuna girmediği için şikayetimi açıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahısın ceza almasını talep ediyorum. - Shotgun marka silahım geri verilirse mutlu olurum. Teşekkürler, iyi roller.

#1 - 06.12.2020 15:48
Öncelikle Merhaba efendim, evet böyle bir rol gerçekleşti şahısların yanına gittiğimizde silah konusu konuşuyorlardı satılık mı diye sorduk
_Hayır satılık değil, kiralık.

Dedi Ve bende biraz düşünüp silahı almaya karar verdim her şey [İc] olarak ilerliyordu ve eve gittik silahı gördüm ve almayı karar verim, gerekli sözleşmeyi onay verdim ve ardından aşağı indik, adamlarım parayı verdi ve teslimat gerçekleşti.

Şimdi oyundan çıkma konusuna denk gelirsek sayın yetkili bey, yanımdaki arkadaşlarla ayrıldım ve tek kaldım silah bendeydi altımda küçük bir motor vardı  silah için daha uzun bir süre vardı ve çıkmam gerekiyordu gerçekten acil bir meseleden çıkmam gerekiyordu,bunu sizinle özelden paylaşa bilirim . Evet aklıma fikir geldi motora koymak aklıma geldi ve motora koymaya hata verdi "Bu aracın bagajı" yok diye bir hataydı ve aklıma bir fikir daha geldi silahı yerleşim yerinden uzak bir yere  koymak aklıma geldi uzak bir yere koydum ve zaten acele karar veriyorum hiç bir şeyi düşünmek aklımdan geçmedi, koydum ve çıktım o vakitten beri sunucuya ve oyuna giriş sağlamadım, efendim arkadaşımı aradım ve yerini tarif ettim ve dedi ki silah  burada yok kardeşim dedi ve iyice bakmasını söyledim bulamadı. Silahı kaybettim hiç bir şekilde dolandırma falan yapmadım silahı veren arkadaşım ve kendim silahın kaybolmasını ve değer olayları göze alacaktık belki bunları göze getirseydik belki bu ticaret olacaktı ve silah olacaktı. Sonuca bağlanmak istiyorum, Ben silahı kaçırmadım kaybettim, silahı alan arkadaşım silahın kaçırılma durumu dışında kaybetme veye polise yakalanma veya başka olayları göze alıp verdi yada öyle olayların yaşanacağını bilmiyordu ceza almak istemiyorum, bu olayın İC devam etmesini talep ediyorum, Arkadaşın bana CK hakkı var [İC] olarak ben İC Beni af etmek veya öldürmesi ona kalmış hakkı  var, Oyun maddi durumuma  göre para teklif edebilirim af için veya bir kaçak olarak yaşayıp ölmeyi bekliyeceğim.  Diyeceklerim bu kadar efendim,savunmamı okuduğunuz için Teşekkürlerimi sunuyorum, yazımda istemeden hatam oldu ise özür diliyorum , İyi görevler :)

#2 - 06.12.2020 15:55
Ek olarak eklemek istiyorum, silah üstümdeydi  ve gözüküyordu çok dikkat çekiyordum araçta değildim motordaydım geri vermek istedim ama  tab bakmak istedim 300 kişi içinde Jimy aradım bulamadım ve sonra anlattığım şekilde şehir dışına çıktım efendim  ve bunları acil bir işim içerisinde yapıyorum efendim hem hazırlanmakla uğraşıyorum ve hem işi hal etmeye çalışıyorum kusura bakmayın eksisiz savunma vermek istiyorum,kusura bakmayın tekrardan iyi görevler :=)
« Son Düzenleme: 06.12.2020 15:59 Merdiven6 »

#3 - 06.12.2020 16:00
Merhaba dostum, ben oyundaydım ve /id Gustavo yazdığımda saat 04:00 civarında oyunda gözükmüyordun. Çıkmam gerekti diyorsun, o halde silah üstünde bir şekilde oyundan çıkabilirdin, silahı yere bırakıp çıkman biraz saçma bi' rol dostum. Teşekkürler.

Şahısın ceza almasını taleb ediyorum, silah iadesinin yapılmasını taleb ediyorum. İyi roller.

#4 - 06.12.2020 16:03
Zaten ismi geçen şahıs Gustavo adlı kişi silah ateşlemek için leveli yetmiyor ortada düpedüz bir dolandırıcılık var.Jimmy'nin bu konu hakkında haklı olduğunu düşünüyorum.

#5 - 06.12.2020 16:28
Dolandırma yok olaya dahil olmayan konuşmasın şimdi kardeşim benim  benim buradan cevap verme şansım bile  Olamaya bilirdi  silahı bırakıp alınabileceğini düşündüm, seviye sıkma falan bilmiyorum o konudan hata yaptıysam İllegal Rol kural ihlaliden jail yiyebilirim. Ben bir iki hafta giremiyeceğim oyun falan umrumda değil ama elbet geleceğim geldiğimde suçsuz yere ceza almak istemiyorum adalet topaldır er yada geç bulur yerini kardeşim ben savunmam bu . :)

#6 - 06.12.2020 17:54
Oyunu bırakmadan önce silahı vermen gerekirdi. Burada haksız olan taraf sizsiniz. Teşekkürler.

Shotugun marka silahımın geri verilmesini taleb ediyorum. İyi forumlar.

#7 - 09.12.2020 03:09
Merhaba iyi forumlar.

Şikayeti açtım ve aradan 3 gün geçti, yetkililerden şikayete bakılmasını taleb ediyorum.

İyi roller.

#8 - 11.12.2020 02:19
Merhaba,

@vroxy3 alakanız olmayan konulara yazı yazmayın.

> Şikayette adı geçmeyen bir kullanıcı yorumda bulunamaz. Aksi halde forum üzerinden ceza uygulanır.

@Dola Silahınız ruhsatlı bir silah değil, ruhsatlı olmayan silahla gidip kiralama sözleşmesi yapıyorsunuz ve bunu /do'dan resmileştiriyorsunuz. Bu mantığa aykırı, burada bir NONRP söz konusu.

Bu bağlamda; silahı birine vermek, vermemek tamamen sizin sorumluluğunuzda olan bir konuydu. Silahınızı birine verirken (özellikle de tanımadığınız karakterlere) bu durumun tekrarında yönetim sorumluluk kabul etmeyecek. @Merdiven6 adlı karakterin silahı kime verdiği takip edilip silahın izi sürülüp silinecek.

@Dola Silahınızın iadesi için sunucunun açılmasıyla birlikte forum PM ya da /rapor üzerinden @Thorin'e ulaşın.

Buna ek; CK iznini almışsınız, evet Gustavo karakterini oyunda görürseniz CK edebilirsiniz.

K&A.