Konu: Silah Kurallarına Aykırı Hareket.  (Okunma sayısı 190 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.12.2020 13:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:    
Corbin Bronson @Millennium

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.12.2020/13:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Silah Kurallarına aykırı hareket

Alıntı
SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ben bir kadın karakteri fotoğrafını çekiyordum bir kişi kızı değil beni çek dedi ben de istediğimi çekerim diye bir söyleyişte bulundum ardından kaçma emotesi verdim kişiler bir grup oldular ve beni kovalamaya başladılar karakterim yorulduğu için durdum ve kişi bir anda /ame den silah çıkartma emotesi verdi ve beni vurdu "Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez." burada dediği gibi bu ihlali gerçekleştirdi ve üzerine üstlük beni vurduktan sonra yarım saat oyunda kalması gerekirken kişi oyundan çıktı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Buda Kişinin oyundan yarım saat geçmeden çıktığının kanıtı chatten ve vurduğu saatten anlaybilirsiniz :

Ek açıklamalar(varsa): Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 09.12.2020 15:29 ksmbsr »

#1 - 09.12.2020 16:15
Selamlar,
Savunmamı aşağıya sıra sıra yapacağım, umarım kendimi anlaşılır bir biçimde ifade edebilirim.

Hocam öncelikle rolün ilk başlangıcı GYM'in içerisinde oldu. Oyuncumuz GYM içinde iken arkadaşın sevgilisinin fotoğraflarını çekmeye başladı ve arkadaşım kızı çekme beni çek diye uyardı, sonrasında "Corbin gel" hitabinda bana hitaben beni çağırdı ve ben role dahil oldum. Sonrasında fear-rp yapıp kamerayı verip veyahut fotoğrafları silmek yerine "Kızın yerinde olsam sana çoktan vermiştim" tarzında bir cümle kullanıp, "Silmiyorum!" diyerek fotoğrafları silmedi ve kaçmaya başladı. Sonrasında iki dakika bir süre zarfında kovalayıp arkadaşı yakaladık ve  kaçarken ben /ame'den emotemi verdim. Orada /me veyahut /ame'den verilmesi gerektiğini bilmiyordum hocam. İkiside bana göre emote olarak geçiyor ve politikaları okumama rağmen bunu gözümden kaçırmış olmalıyım, hani rol arkadaşın kamerayı verip veyahut fotoğrafları silerek rolün sonlanmasıyla sonuçlanabilirdi ama arkadaşımız bunu seçti. Gerçekten arkadaşımızdan tekrar tekrar özür diliyorum. Umarım rol zevkini bozmamışımdır veyahut rolden soğutacak bir davranışta bulunmamışımdır. Şunuda söylemek istiyorum, politikaları okuyup biraz daha roleplay sunucusuna kendimi hazırlamak için her gün dahada çok çabalıyorum. Gözümden kaçmış olabilir bu politikanın kıssası. Emin olun ki politikayı tekrardan baştan sona okuyup kendi eksiklerimi tamamlamaya çalışacağıma gerçekten içten bir söz veriyorum. Oyundan çıkma mevzusunu da bilmiyordum. Hergün genellikle eğer uyku düzenim el verirse 06:30/ 07:20 saatlerinde sunucuya giriyorum ve 00:00 saatine kadar duruyorum. Sanırım o sırada oyunda çıkma sebebim /gym calis komutunu yazdıktan sonra gym sistemini icra ederken gym'in bir anda takılması ve ilerlememesi. Relog atmışımdır ve inanınki bu kuralıda bilmiyordum. Sonrasında şahısla geçen rolden sonra zaten gym'e doğru yürüyorum ve gym'i icraa ediyorum. Arkadaştan tekrar kusura bakmamasını istiyorum. Eğer herhangi bir rolden zevk almama veyahut rolden soğutma gibi bir durum olduysada tekrardan özür diliyorum. Umarım savunmamı kabul edersiniz, iyi forumlar.

Rolden bazı ekran görüntüleri : https://i.imgyukle.com/2020/12/09/YNXytI.png
https://i.imgyukle.com/2020/12/09/YNX5Ab.png
https://i.imgyukle.com/2020/12/09/YNXOte.png

#2 - 09.12.2020 16:21
İki taraf arasında uzlaştı şikayetimi geri çekiyorum.

#3 - 09.12.2020 16:23
Uzlaşmış durumdayız, politikanın bu kısmını tekrar okumam gerektiğini düşünüyorum, iyi forumlar.

#4 - 11.12.2020 01:32
Şikayet kapatıldı.