Konu: [05.12.2020 - Isabella_Madison] NON-RP  (Okunma sayısı 160 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.12.2020 20:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Isabella_Madison

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.12.2020 20:17

Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracımla yolda ilerlerken bayan bir karakter gördüm ve kendisine laf attım. Sonra bölgeden uzaklaştım 1 dakika falan geçti. Kişi nasıl olduysa beni buldu ve aracımın üstüne çıktı ve aşırı derece hasar verdi. Resimlerde de görüldü. Amacı rolsel olarak fotoğraf çekmekmiş chatlogda görüldüğü üzere. Herhalde abilerine öldürtecek beni. Sorun o değil tabi ki, bunları yaparken gerçekleştirdiği mantıksız hareketler. Cezalandırılmasını talep ediyorum. Ayrıca hile kullandığını düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/G8ro9M https://hizliresim.com/diVb74 (Toplam 2 kanıt)

Ek açıklamalar(varsa): Yok

#1 - 05.12.2020 20:36

#2 - 05.12.2020 23:41
Öncelikle merhabalar, konuya direkt olarak girersem, kişinin bana laf atması üzerine peşine takıldım, maddi durumu iyi olmayan bir insanım, yakın arkadaşım olan @AXU forum ismine sahip arkadaşım ile bir çok rolüm döndü, manitörümde ulaşan bir problem sebebiyle aracın hızlı olmasından dolayı kişinin aracının üzerine çıktım, bir çok kişide manitorum bozuk olduğunu biliyor, ayrıca kişiye pmden yazmış bulunmaktayım, aracını ezmek istemedim diye, üstüne birde aracı benim yüzümden bozulduğu için yüz dolar verdim aracını yaptırması için, ancak kişinin olayı benim gözümden görmemesi sebebiyle bu şikayeti oluşturduğunu dile getiriyorum, kişiyi rahatsız ettiysem özür diliyorum ancak dediğim gibi manitörümdeki bir sorun yüzünden saatlerce jail yemekte asla istemem, Vice severek oynadığım bir sunucu, tekrardan kişiyi rahatsız ettiysem özür diliyorum, sevgilerle...

AXU

*
v2 Oyuncusu Kış Dönemi Rekorunda Oyundaydı
#3 - 06.12.2020 00:04
Ben şöyle bir şey eklemek istiyorum...
Arkadaşla şuan rolsel her hangi bir bağlantım yok fakat eski karakteriyle bir aylık bir rolüm oldu.
Arkadaşın monitöründe sıkıntı vardı ve gidip gidip geliyordu sürekli bu sıkıntıları yaşıyor.
Bu konuda bilgilendirme yapmak istedim.

#4 - 06.12.2020 04:26
Merhaba,

Savunma yeterli bulundu, zaten size aracın tamir ücretinide vermiş. Bu durumda herhangi bir ceza-i işlem uygulanmayacak. Hem yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi adına, hem de sizin açınızdan en kısa sürede sorunu düzeltmek iyi olur. @lordalove Bir de şöyle bir şey ekleyeceğim, taciz/tecavüz gibi roller için karşı taraftan izin almanız gerekmektedir. Eklediğiniz ekran görüntüsünde görüldüğü üzere sözlü tacizde bulunuyorsunuz. Tekrarı halinde cezalandırılabilirsiniz, lütfen daha dikkatli olun. @bangbang

Şikayet kapatıldı.