Konu: OOC DOLANDIRILICIK - @Mılıtan  (Okunma sayısı 538 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.11.2020 20:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Mılıtan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: -

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
"Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez."

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar. Bu arkadaş bir hafta öncesine kadar bizim birliğimizdeydi. Aramızda sürtüşmeler oldu, birlik liderleri onu atma kararı aldı. Atıldıktan sonra birlik tanıtımındaki 10 sayfalık iletisini sildi, bizi geri düşürdü. Bu atılma olaylarından önce bilgisayarım arıza yaptığı için oyuna ara vermek zorunda kaldım. Böyle olduğundan üstümdeki parayı ben gelene kadar tutsun diye rollü bir şekilde ona verdim. Heh, bunları gerçekleştirirken her şeyi discorddan konuşmuştuk zaten, discord görüntülerinin geçersiz olduğunu biliyorum fakat bu durum farklı. Her neyse, bugün ondan parayı istediğimde ise parayı vermeyeceğini söyleyip engelledi. Arkadaşımıza sordurttuğumuzda ise aşağıdaki "para mara vermediniz" cümlesini yazdığı sse bakabilirsiniz. Onunla discordda konuştuğumda alaycı bir biçimde "sen o parayı bana ic verdin, neden vereyim?" diye bir şey söyledi. Sonuç olarak paramı alamıyorum, bu adam bundan dolayı ceza almazsa daha çok kişiye böyle yapacak, eminim. SS'de paramın kendisinde olduğunu itiraf ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ceza almasını ve paramın geri iade edilmesini istiyorum.

« Son Düzenleme: 20.11.2020 01:17 brookside »

#1 - 15.11.2020 21:42
Parayı vermeyince arkadaşlarına bana sövdürmen hiç hoş bir davranış değil ki bu da ayrı bir mevzu.

Anlaşmalı bir rol döndürdük, bu paranın ic olarak bana verileceğini, geri verme gibi bir koşulumun olmadığını sende biliyordun. Discord yazışmalarında biraz daha yukarı gittiğimiz zaman, ban yiyeceğim şu parayı rolle sana veriyim gibisinden şeyler de görülüyor. Parayı ic olarak aldım, ooc istedin diye verme zorunluluğum yok. Dolandırıcılık gibi bir olay da yok. OOC yalan diye bir kural ilk defa duydum. Şunu da eklemek istiyorum ki, orada her şey IC Bir rol olarak dönüyor. Forum şikayetleri alanına biraz göz atsan daha iyi öğrenebilirsin. Burada attığın discord sslerinden tek hatalı olan sen çıkarsın. Ben hiç bir zaman dolandırıcılık sağlamadım ve sağlamamda. Discord üzerinden anneme ve babama küfür edip sonra pişkin pişkin burada benim adıma şikayet açman çok kötü bir şey. Senin ile çok yakından bile arkadaş değiliz, bu sunucuda büyük bir kitle kurduk ve onu sürdürmeye çalışıyoruz bunu bozmana veya bozmanıza izin vermem. Savunmam bu kadar, şikayeti kalabalıklaştıracak başka şeylere gerek yok. Ek spam atmazsan hızlı cevaplanır.  :o :o :) :)

IC dolandırıcılık gibi bir durum yok, karakteri IC yollarla gördüğü zaman, verdiği parayı isteyebilir. Bende parayı veririm.

.
« Son Düzenleme: 15.11.2020 21:50 Mılıtan »

#2 - 15.11.2020 21:51
yani bu şikayete cevap vermeyecektim normalde ama araya adminlerin gözünü boyamak için attığın ooc yazışmalar araya giriyorsa ben de buradan birkaç şey eklemek isterim. ooc kininden dolayı çocuğun parasını vermiyorsun, ileti silecek ne yaşadın bilmiyorum, buffalodan da aynı şekilde atılmışsın zamanında, onların iletilerini de silmişsin.

#3 - 15.11.2020 22:02
Karakteri gördüğü zaman isteyebilir mi?  :D
Parayı alt karakterden üst karakterine aktardın, o karakterini görsem ne olucak birader ne saçmalıyorsun ayrıca o yaptığında ihlal.

#4 - 15.11.2020 23:25
yani bu şikayete cevap vermeyecektim normalde ama araya adminlerin gözünü boyamak için attığın ooc yazışmalar araya giriyorsa ben de buradan birkaç şey eklemek isterim. ooc kininden dolayı çocuğun parasını vermiyorsun, ileti silecek ne yaşadın bilmiyorum, buffalodan da aynı şekilde atılmışsın zamanında, onların iletilerini de silmişsin.

bak ya Zaharous denilen Ban evader arkadaşın ile sil diye baskı yapan favella dostum benim, banlanan hesabına un ban açtıgın zaman ilgin olan konulara yorum atarsın dc ss leri ile bir şey çıkmayacağını biz de biliyoruz, arkadaşın attıgı için atıyorum konu nereye geldi diye

#5 - 16.11.2020 01:52

bak ya Zaharous denilen Ban evader arkadaşın ile sil diye baskı yapan favella dostum benim, banlanan hesabına un ban açtıgın zaman ilgin olan konulara yorum atarsın dc ss leri ile bir şey çıkmayacağını biz de biliyoruz, arkadaşın attıgı için atıyorum konu nereye geldi diye
sana ne zaman baskı yaptık? haha, gülünç. gerçekten son çırpınışlarını yalan yanlış şeyler anlatarak yapıyorsun, yazık yazık

#6 - 16.11.2020 02:08

sana ne zaman baskı yaptık? haha, gülünç. gerçekten son çırpınışlarını yalan yanlış şeyler anlatarak yapıyorsun, yazık yazık
merhaba arkadaşlarımdan ve bende  oyunu kısa süre oynamayınca silahlarını ve paralarını evlerini istedin ve kanıtı burada
« Son Düzenleme: 16.11.2020 02:13 Dollary »

#7 - 16.11.2020 02:23
ne gemi mi istemiş? yok artık

#8 - 01.12.2020 04:02
Parayı rolsel olarak kendi isteğinizle gönül rahatlığıyla vermişsiniz, OOC olarak aranız bozulmuş ve paranız onda kalmış, lakin burada birden çok durum var;

-Sizinde bilginiz dahilinde olduğu üzere bir istisna olmadıkça discord kayıtları şikayette geçerli değil. Burada istisnai bir durum yok.
-Parayı siz vermişsiniz, karşılıksız olarak, bir dolandırıcılık durumu yok.
-Arkadaşlık ettiğiniz kişilerle aranızın bozulması dolayısıyla kendi isteğinizle ona verdiğiniz eşyalar, para miktarı, araçlar ve benzeri durumların takibini biz yapmıyoruz, bu sizin kişisel olarak dikkat etmeniz ve sorumluluk almanız gereken bir konu.
-Rolsel olarak isteyin, kendisinin karakteri rolsel olarak vermeyi uygun görüyorsa verir.

K&A.