Konu: [13.11.2020] [Molly Bell + Sherry Nora] Çoklu İhlaller + Metagaming  (Okunma sayısı 829 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 14.11.2020 05:12
Hayatımda sana ilk kez şikayet açtım ve ilk kez seninle ofansif bir role girdim ama bunu bile OOC bir saldırı olarak gösterip işi farklı yere çekmeye çalışıyorsun. İhlallerini zaten net şekilde defalarca açıkladım. Admin kararı bundan sonrası.

#11 - 14.11.2020 05:32
Aynen ben bir yerlere çekiyorum, hayattaki bütün amacım laflarını bir yere çekerek OOC ceza alman. Admin kararına bırakıyorum dediğim gibi daha fazla uzatıp konuyu saptırmaya niyetim yok. 🤐

#12 - 14.11.2020 16:39
Ben gerekli açıklamayı yaptığıma inanıyorum. Senin ısrarın üzerine belinden silahını çekip beynini bir anda dağıtmaması için hiçbir sebep yok realistik olarak baktığında. Hele ki ıssızlığın ortasında, kameranın bile bulunmadığı bir noktada bunu yapması oldukça basit. CK iznini verseydin de bunu yapacaktı ancak CK izni diye sormamızın akabinde, olumsuz vermene rağmen bu ısrarını sonlandırmak yerine üstüne hala sık kafama diye bağırıyorsun. Ne diyebilirim ki?

Silahını çekip kafana sıkmasa bu defa da şikayetçi olup silahı için soruşturma başlatacaksın ve yine Chanis zararlı çıkacak. Senin o ve sevdikleri için tehdit olduğunu düşünebilir; bu işin peşini bırakmayıp polis ve diğer yolları kullanarak uzatacağını düşünebilir ki buna dün rolde şahit oldum (görüntüsünü de  aşağıya bırakıyorum) ve bunu Chanis'e anlattığımda onun başını (tabi dahilinde benim itibarımı da zedelemeye devam edeceğini düşünerek) daha fazla ağrıtacağını ve buna devam edeceğini düşünerek seni ortadan kaldırmak isteyebilir. Biz talepte bulunduk; Fear-RP ihlalini ve rolün devamını yaratan sizsiniz ve yönetimin vereceği karara saygı duyarım iki şekilde de.

Yine de CK'nın verilecek ya da verilmeyecek olması, senin ihlallerin hakkında yaptığım şikayetten vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Uzatmaya gerek yok. Sonuçlanana kadar rol içerisinde ne yapıldıysa ona istinaden devam ediyoruz zaten.

Spoiler: GösterGizle

#13 - 14.11.2020 17:15
..sürekli olarak karakterimin ck'sını istemenize de şaşırıyorum..

..ilk kez seninle ofansif bir role girdim..

Ben gerekli açıklamayı yaptığıma inanıyorum...  ...Uzatmaya gerek yok. Sonuçlanana kadar rol içerisinde ne yapıldıysa ona istinaden devam ediyoruz zaten...

Cidden daha fazla yazmaya gerek yok. Kendince haklısın, kendimce haklıyım. Ceza ve talep kararını sadece yönetime bırakmak düşüyor. 🤐

#14 - 20.11.2020 18:14
Merhaba, günlerce takip edilip okundu ve şikayet okuyan yetkililerin karar verme aşamasını art arda gelen yanıtlar ve konu dışı konuşmalar, ikili hesaplaşma tavırları oldukça uzattı, aslında taraflardan biri basit bir şey söylemiş, keşke de her şey öyle olsaymış.

Alıntı; "Cidden daha fazla yazmaya gerek yok. Kendince haklısın, kendimce haklıyım. Ceza ve talep kararını sadece yönetime bırakmak düşüyor. "

Beklediğinizin aksine kısa bir yazı olacak, sadece kanıtları ve işlemi kapsayan kısa bir yanıt.

Sherry Nora karakteri hakkında bir cezai işlem uygulanması taraftarı değiliz. Molly Bell karakterinin depresyonu ve içsel çatışmaları sebebiyle "SIK KAFAMA KURTULAYIM" vb. yazdığı konusunda hemfikir olabiliriz, fakat bu beraberinde FearRP ihlalini getiriyor. CK vermek zorunda değilsiniz, fakat CK vermek zorunda olmadığınızı bildiğiniz rahatlığıyla hareket edemezsiniz, burada o olmuş. Karşınızdaki iki insan sizin karakterinize bilenmiş ve size zarar vermeye oraya gelmişler, sık kafama diyorsunuz haliyle adamlar dünden hazır, elbette ki CK izni soracaklar. Sormalılar da, soruyorlar da, aldıkları yanıt "hayır" fakat hemen arkasından direkt "SIK KAFAMA" bu çok tilt bir durum, FearRP ihlali söz konusu ve cezalandırılacak fakat cezai işlemde indirim uygulanacak.

Ek olarak, yaşanan rolde Chanis ve Ruslan ikilisi /rapor komutuyla AFK kalındığını ve buna ek olarak CK izni istediklerini bildirdiği için yetkili ekip olarak raporları kabul edip birden çok yetkili ekip üyesiyle birlikte izleme moduna geçtik. Dakikalarca Molly'n altta kaldığına, role geç cevap verdiğine ve karşı tarafın rollerini geciktirdiğine şahit olduk ki ekran görüntülerinde de görünmüş. Fakat rolün akışının bozulmaması adına ceza işlemi uygulamadık. Molly Bell, rolde AFK kalma gerekçesiyle de cezai işlem alacak, bu iki konu da net kanıtlar üzerinden gittiği için "hayır öyle değil" "hayır öyle yapmadım" söylemlerini gerçekleştirmeden önce tekrar düşünün. Gözümüzle şahit olduğumuz durumlar için itiraz kabul etmiyoruz.

Ek yaptırımlar;

Chanis Mozard için; Birkaç gün önce masumiyetinizi belirterek "Tamamen legal olduğunuzu fakat illegal birlikte bulunduğunuz için sürekli vurulduğunuzu, rollerde zarar gördüğünüzü, buna bir çözüm bulunması gerektiğini." bildirdiniz. Evet bildirdiğiniz şey tam olarak buydu, fakat görüyorum ki kafaya sıkmak istiyorsunuz. Chanis Mozard karakteri bundan sonra %100 oranda illegal bir karakter olarak kabul edilecek, herhangi bir legal haktan yararlanamaz, illegal birlik üyelerinden bir ayrımı yok.

Ruslan Hetmanov için; Ruslan karakteri müzik zevkleri olan, toplulukları eğlendirmeyi hedefleyen bir karakter, illegal bir birlikte de değil. Dışarıdan bakıldığında aslında legal bir karakter imajı var lakin illegal bir birlikte olmadan illegal roller yapıp cinayete işi götürmek isteyen bir karakter haline dönüşmüş olsa gerek. Ruslan Hetmanov karakteri artık legal bir karakter değil, polise ihbarlar verme ve benzeri legal faaliyetlerden yararlanamaz. Bir illegal birlik üyesi gibi hareket ediyorsanız bu yolu seçmişsiniz demektir, Ruslan karakteri illegal bir birlik üyesinin karakterinin muammelesini görecek.

Ruslan ve Chanis karakterlerinin ihbar edilme ve Molly'n darp kaydı alma rolleri geçerli ve öyle devam edecek, detaylarına girerek uzun uzun anlatıp zaman çalmayacağım, karar bu ve altında yatan geçerli sebepler gözle görülebilir.

Ek olarak iki taraf için de geçerli bir uyarımız mevcut. Bu konu resmen ikili tartışmaya dönmüş, iki tarafta gerçekten kendini kaptırmış ve bunun bir oyun olduğunu unutmuş, bu tehlikeli bir durum. İki taraf da böyle husumetlerinin ve takıntılı tavırlarının (hem birbirlerine hem de genel sunucu oyuncularına karşı - VC:RP kapsamındaki alanlarda forum-oyun-diiscord) devamı niteliğinde bir olayın yaşanmasıyla platformdan süresiz olarak uzaklaştırılabilir, bu konuda yönetim ekibi yakınen takipte olacak.

Devamı için takipteyiz, böyle bir yargıya kapılmadığınızı umuyorum lakin yine de bildirmeliyim; hiç kimse seviyesinden, sunucuda geçirdiği süreden ve harcadığı emekten dolayı ceza almayacağını düşünmemeli. Emek verip güzel bir sicil çiziyorsanız bunu bozmamanız da sizin sorumluluğunuzda, bundan yönetimi sorumlu tutamazsınız.
« Son Düzenleme: 20.11.2020 18:16 Thorin »