Konu: [04.11.2020] Bernardo_Logan DOLANDIRICILIK  (Okunma sayısı 152 defa)

#0 - 04.11.2020 01:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bernardo_Logan @VladEmir

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ekran görüntüleri mevcut.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31.10.2020 Saat  22:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle konuşup Elegy model aracımı 80.000$'a satmam konusunda anlaştık,bütçesinde eksik olduğu için yarın akşam ödeyeceğini belirtti,bende araç sınırım olduğundan ve yeni araç alıcağım için "IC ve OOC sözleşme yaparak" bu durumu kabul ettim. Aracı 73.500$'a sattım ve kalan 6.500$'ı ise yarın(01.11.2020) vereceğine dair sözleşme yapıldı. Kişiye 01.11.2020 tarihinden beri gerek forum,gerek oyundan pm ve ileti atmama rağmen bana dönüş yapmadı(forumda ve oyunda aktif günlerdir). Belirtilen banka hesabına da parayı yollamıyor. Nasıl olsa aracı aldım geri alamaz hiçbirşey olmaz diye düşünüyor sanırım. Tüm ekran görüntülerini aşağıda paylaşıyorum en ağır cezayı almasını talep ediyorum. İyi forumlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):
1-Bernardo karakterinin seviyesi normal dolandırıcılığa bile yetmemekte (6 seviye)
2-Olayın yaşandığı zaman sırasında /karakter komutu kullandığımdan dolayı karakter özelliklerimin bazılarını hesap çalınmasının önüne geçmek adına karartmış bulunuyorum.

#1 - 04.11.2020 22:34
Öncelikle ben dolandırmaya kalkmadım samp ortamına yeni yeni alışmaya çalışıyorum ve okulum başladığı içinde oyunda fazla aktif olamıyorum girdiğim zamanda bi yarım saat oynayıp çıkıyorum ben pazar günü akşam 11 de parayı atmaya çalıştığımda yanlış banka no diye bi hata almıştım ama ss almadım çünkü arkadaşın beni anlayışla karşılayacak birisi olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım kaç gündür bende oyundan arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum ama saatlerimiz uymadı dün bir kez yakaladım oyunda ama afk dı sanırım cevap yazmadı pm den şimdi diceksiniz forumdan neden mesaj atmadın forumdan mesaj atıldığını dahi bilmiyodum dediğim gibi yeni yeni alışmaya çalışıyorum ben az önce parasını arkadaşa yolladım şikayet açılmaya gerek varmıydı bence yoktu çünkü bende biliyorum ooc dolandırmanın suç olduğunu ve ıc dolandırıcılık içinde levelimin yetmediğini diyeceklerim bu kadar.

#2 - 04.11.2020 23:10
4 gündür hem forumdan,hem  oyun içerisinden sana ileti ve /pm atıyorum. 4 Gündür hem forumda hem de oyunda aktifsin,şikayet açana kadar tek bir mesajıma cevap vermedin. Şikayet açıldıktan sonra ne hikmetse bir anda forumdan ileti atıcağın tuttu bana  ;D Ben sana banka hesap numaramı doğru verdim,bu ekran görüntülerinde de mevcut. Bunun haricinde ki sorumluluklar sana aitti. Kişinin platformda yeni olmasından dolayı uyarıcı ceza alma tarafındayım. İyi forumlar.

#3 - 04.11.2020 23:22
4 gündür ulaşmaya çalışıyorum diyosunda sen bana dün forumdan mesaj atmışsın ve ben oyundaykende hiç bana pm gelmedi ben dün sana pm attım sen bana cevap vermedin 10dk bekledim hala cevap vermedin bende oyundan çıktım 4 gündür nerden ulaşmaya çalıştın merak ediyorum doğrusu

#4 - 05.11.2020 00:04
Forumdan mesaj kutunu kontrol edebilirsin. Ayrıca bu konuyu tartışmamıza gerek yok. "Sözleşme saatine kadar ücreti zaten teslim etmedin,ben senin peşinden koşmak zorunda değilim. Sözleşme süresi bittikten 4 gün sonra ben şikayet konusu açınca parayı teslim ettin. Yaptığın şey suç,benim sana ulaşmaya çalışmamın önemi yok. İyi forumlar,daha fazla cevap atmıycam.

#5 - 05.11.2020 00:09
Tamam bende bilerek atmamazlık yapmadım diyorum zaten yanlış banka no diye hata aldım kaç kere denememe rağmen ayrıca forum mesajlarımıda kontrol ettim ilk mesajını 3 kasım saat gece 1 de yazmışsın ve bende bugün gördüm yani keşke forumdan mesaj atmayı daha önce keşfetseydimde olay bu kadar uzamasaydı bende daha birşey yazmicam iyi forumlar.

#6 - 14.11.2020 04:33
@VladEmir Paranın iadesini yapınız, iki gün içerisinde iadeyi yapıp kanıtını @Thorin adlı kullanıcıya özel mesaj olarak göndermezseniz hesabınızdaki miktar silinip karakteriniz Dolandırıcılık kural ihlali kapsamında ceza alacak, K&A.

@spykanks durumun takibinde olunuz, iadeyi iki gün içerisinde almazsanız özel mesaj yoluyla bildirin.