Konu: [17.10.2020 - Davros_Grigoryan] KARAKTER ÖLÜMÜ - CK  (Okunma sayısı 270 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.10.2020 01:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Davros_Grigoryan @bakhtiyaryaveri

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gereği yok.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.10.2020 - 01:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
18-) KARAKTER ÖLÜMÜ - CK

Karakter ölümü için iki tarafında onayı olması gerekmekte ve geçerli sebepler olması gerekmektedir. Gereksiz ve saçma sebeplerden ötürü birisini öldüremezsiniz, bir küfür için gibi sebepler geçersizdir. Bu tarz durumlarda ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir. Kişiyi CK rollerine zorunlu kılmaya çalışmak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için Adminlere kesinlikle PM atmayınız.
CK rolünu kabul eden kişi CK için izin verdikten sonra ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünun iptalini isteyemez. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear-RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear-RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe CK yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Silahlı yaralanmış karakterim bir köprüye götürüldü. Orada denize atılacağı söylendi. 100 metreden denize atılacak silahlı yaralanmış bir karakterin yaşaması mümkün değil. Karakterim bir tür SAT komandosu olmadığı için bu rolün CK rolü olduğunu belirterek OOC yapmamaları konusunda ricada bulundum. Kendileri yazdıklarımı yanlış anladığını belirtip karakterimin kafasına ateş edip denize attı. CK iznim olup olmadığını sormuştum, var olarak belirtmişlerdi. Atıldıktan sonra karakterimin CK iznini nereden aldıklarını sorunca CK iznimin olmadığını belirttiler ve benim onlara verdiğimi sandıklarını söylediler. 100 metreden denize atılmış şekilde devam edebileceğimi belirttiler. Ben de rolü iptal etmeleri gerektiğini, karakterime ateş açılsın/açılmasın fark etmeksizin 100 metreden bu halde denize atıldığında CK rolü olacağını belirttim. Kendileri zorla bu rolü yapmak konusunda ısrarcı oldular. Bana mantıklı gelmiyor yaptıkları. Bir karakterin rolde kafasına ateş edip OOC hayatta kalabilirsin, CK etmedik demenin bir mantığı yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Mümkünse kaçırma rolünün sadece denize atılma kısmının iptal edilmesini rica ediyorum. Ek olarak belirtmekte fayda var kendileriyle PM yolundan uzlaşmak için tam 10 dakika efor sarf ettim fakat bir sonuç alamadım. Şikayet açmam konusunda ısrarcı oldular ve buradayız.

#1 - 17.10.2020 12:02
Merhaba. Öncelikle belirtmek isterim, sizin orada kendi cknızı verdiğinizi sandım "+" bir durum belirttim, sonrasına ona göre emot verip "kafasına sıkar" gibi bir emote verdim. Orada bir yanlış anlaşılma oldu, o kısmı iptal ettik zaten. Sonradan neden bir şikayet açma amacınız oldu anlamadım.

#2 - 17.10.2020 17:11
@bakhtiyaryaveri  belirtmek isterim ki kişinin CK izni yoksa ve o mesafeden denize atılırsa %95 karakter ölümü gerçekleşecektir. Realistik düşünmeliyiz. Lionel'in /do emoteu yanlış anlaşılmış görünüşe göre. Silah ile vurulma durumu iptal edilmiş ama denize atılma durumunu da iptal etmemiz gerekiyor. İsterseniz rolü birinci ekran görüntüsündeki gibi yere bırakıp gitti olarak değiştirebilirsiniz. Başka alternatifleriniz varsa belirtebilirsiniz, yoksa dediğim gibi değiştirebilirsiniz. Cevabınızı bekliyorum.

@bakhtiyar
@bakhtiyaryaveri

#3 - 17.10.2020 17:28
CK izni konusu biraz farklı. Davros karakteri yanlış okumuş ve karşı tarafın CK iznini verdiğini düşünmüş. PM'den onun ile konuştuk ve Davros'un yanlış okuduğunu, CK rolünün iptal olduğunu izah ettim. Yine de şikayet açarken bunu belirtmiş. Yaralı konusunda ise bu geniş bir kapsama girer. Yüksekten denize atıldığı için ölebilir diye bir şey diyemeyiz ki. Belki bu adam, kolundan veya bacağından vuruldu. Çırpına çırpına yine de bir karaya ulaşabilir, biraz geniş düşünmeliyiz bence.

Rolün devamı konusunda nasıl ilerleyeceğimiz size kalmış, bırakıp gitti de diyebiliriz. Problem yok. @Heavenly

#4 - 17.10.2020 18:00
Bacağından, kolundan yaralı farzedebiliriz, bunda sorun yok. Demeye çalıştığım şey yüksekten düşen birinin suya çarpma etkisidir. Bu da mermi yarasının üstüne ölümcül olabilir. Bırakıp gitti olarak değiştirildi, teşekkürler.