Konu: [02/10/2020] Stanley Reyes Meta gaming.  (Okunma sayısı 145 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.10.2020 00:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stanley_Reyes @Mounted

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Clarisa_Noch

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.10.2020 23:44:29 23:44:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Stanley karakterinin önceki soy adı Castila olarak geçiyordu fakat castila karakteriyle benim karakterime frank diye hitap ediyordu nc kullandıktan sonra ise beni balık iskelesin de gördüğü zaman suya atlayınca emote verek üzerinde bulunduğum tekneye dayandı ve bana chat üzerinden resimde rahat ca görülecek şekilde castila karakterini oynarken bildiği lakap olan Frank lakabı ile hitap etti burada açık bir meta gaming kural ihlali var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Eğer geriye dönük loglar incelenirse castila karakterini oynadığı zaman çerçevesi içerisin de bana frank lakabı ile hitap ettiğini görebilirsiniz.

« Son Düzenleme: 02.10.2020 00:44 Father »

#1 - 02.10.2020 00:51
Merhabalar, öncelikle kişinin önceki karakteri olan Stanley_Castila olması gerekli Jason_Castle ile IC olarak problemi olduğunu biliyorum. Sanırım kişi NC atmış, yeni bir sayfa açmak istemiş güzel bir şey sevindim adına. Fakat önceki karakterinde Jason_Castle karakteri ile problemli olduğunu OOC olarak bildiğini düşünüyorum. OOC  olarak kin besledi veya beslemedi tartışılabilir fakat gözlemlerim sonucu kişinin OOC kin beslediği çok açık ortadadır. Kişi önceki karakterinde Frank lakap olarak taktığını biliyorum. Reyes adlı soyad almış ve bu karakteri ile ilgisi yokken gelip Frank demesi meta gaming kapmasına girmektedir.

Şahitliğimi onaylıyorum.

İyi Forumlar.

#2 - 02.10.2020 00:55

Stanley Castilla karakterimde seninle role girdik fakat Frank lakabının rolde geçmediğine eminim, Frank karakterimin taktığı bir lakap, karakterlerimiz tanışmıyor o yüzden sana Jason demedim, eğer deseydim bu MG olurdu. Şikayete şahit eklemene anlam veremedim, zaten SS'te Frank dediğim gözüküyor, gereksiz olmuş. Dediğim gibi Jason diye seslenseydim bu MG olurdu fakat anlamı bile olmayan bir şeyle seslendim, bunu üstüne alınman hatta şikayete kadar taşıman anlamsız geldi. Her neyse, savunmam bu kadar.

#3 - 02.10.2020 00:58
Açık şekilde önceki karakterinle bana frank diye hitap ettiğini kendin kabul ediyorsun fakat yapılan rol ortamında ismimin geçtiğini az buz hatırlıyorum o yüzden geriye dönük logların bile incelenmesini istedim yetkili kararını bekleyebiliriz.

#4 - 03.10.2020 07:06
@Mounted daha önce Frank lakabıyla hitap ettiğin birinin teknesinin arkasına atlayıp taktığın lakapla seslenmen ve bunun anlamı olmayan bir şekilde seslenmek olarak adlandırman pek mantıklı gelmedi açıkçası ancak kin tutma durumuna bağlı bir saldırı veya rol ortamının huzurunu bozmaya yönelik bir durum yaşandığını da göremiyorum. Bu yüzden uyaracağım tekrarı halinde cezan artacaktır.