Konu: [27.9.2020] Gerard Mavraj @namludakimermi - Fear RP/Trolling  (Okunma sayısı 194 defa)

#0 - 01.10.2020 20:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gerard Mavraj @namludakimermi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Paul Williams, Richard Charles, James Palmer

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.10.2020 19:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
Fear RP
Alıntı
Trolling

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gerard Mavraj 120 sayfalık birliğin hood bölgesine hiçbir birliğin üyesi olmayarak tek başına geliyor. Shotgun model silahıyla araçtan inip kafasına göre birini vuruyor, kalanları tehdit edip geri arabasına biniyor. Karakterim hood'a geldiğinde gördüğü manzara yerde yatan 1 yaralı kişi, ve aracında bulunan Gerard Mavraj. Tehdit savururken karakterim gidip Gerard'ın kafasını direksiyona vuruyor, Gerard karakteriyse hiçbir tepki vermeden "/do" kanalı üzerinden elinde silah olduğunu belirtiyor. Karşılık olarak görmediğim silahı role dökemeyeceğimi belirtiyorum. Kendisi kafasının direksiyona vurulmasını pek takmadan aracını geriye çekip, hiçbir emote verilmeksizin silahı elinde araçtan iniyor. Normalde silahlı birine karşı Fear RP yapılır fakat bu durumda boğuşmanın başında elinde silah olmayan, yapılan rollere tepki vermeyen ya da silahı eline alırken emote bile vermeyen arkadaşa saldırmaya devam ediyorum. Kendisi beni silahıyla vurduktan sonra hood üzerinden rastgele bir araba çalıp kaçıyor. Birliğin kalanı bu olaya karşılık vermek istemiyor, çünkü Trolling yapıldığını düşünüyorlar. Kaldı ki tek başına birliklere kafa tutmak çokta mantıklı roller değil. Arkadaşın sunucuya gelme amacının DM olduğuna inanıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Birlik olarak daha senaryo odaklı bir rolde ilerlerken bu gibi oyuncuların sırf bazı şartlar yerine getirilene kadar silah kullanmama politikamız yüzünden rollerimizi baltalaması hoş değil.

#1 - 01.10.2020 21:17
Farkederseniz camım açık bile değil, arabam kilitli ve ek olarakta bende shotgun markalı silah var, arkadaşını vurmuşum sen gelip nasıl bana silahsız olarak saldırabiliyorsun? BENDE SİLAH VAR, S-İ-L-A-H, Arabamın camları açık değil, ben arabadan iniyorum size sıkıyorum siz bana yumruk ile karşılık veriyorsunuz, daha sonrasında kaçmaya çalışıyorum izin vermeyip hala yumrukluyorsunuz
SAVUNMA VİDEOSU:

Burayı geçiyorum, daha sonrasında Tom Blind isimli arkadaş ben kaçarken benim arabama binip beni araçtan atıyor.

Madem benim dm ci olduğumu düşünüyorsunuz, DM yaptığımı düşünüyorsunuz neden benim saldırıma karşıt yumruklarınızla saldırı yapıyorsunuz? Neden?
Ek olarak: Hooda baskın yapıyorsun diyorsun, birlik sayfası beni ilgilendirmez, birliğiniz 110 sayfa olmuş ama bir hood onayı alamamışsınız, hoodta rol yaptığınız bile belli olmuyor 7/24 afksınız, + olarak ben oranın hood bölgeniz olduğunu nereden bileyim? Hoodta 2-3 kişi vardı bende saldırdım.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=89838.0 Bu şikayet incelenirse zaten aramızdaki husumet başladığı görülebilir, savunmam bu kadardır. Size de tavsiye, silahlı adamlara yumruk atıp durmayın.

#2 - 01.10.2020 22:53
Silahla ilgili hiçbir emote vermeyip, verilen emoteyi reddettikten sonra elimde silah varken bana niye yumruk attın demen yanlış. Ne silahın emotesi var ortada, ne de camın kapalı olduğunun belirtisi var. Elinde sistemsel gözükmeyen silahı "silahlıdır" diye belirtip, /do kanalından belirtip sonra araçtan inince emotesiz silahı kullanman senin hatan. Araçtan indikten sonra şöyle bir emote görseydim eğer "kayışından çektiği tüfeği kişiye doğrultur" direkt olarak savunma tarafına geçerdim fakat benim gördüğüm şey ortada hiçbir emote olmaksızın boğuşmaya gireceğimiz yerde silahını kullanman. Yaptığın Refuse RP ile beraber rolün gidişatını bozdun. Normalde araçtan karakterinin kafasını direksiyona vurduğumda, buna uygun bir rol yapman gerekirdi. Hiçbir rol unsurunu masaya koymadan lütfen bana hata yaptığımı söyleme, biraz dönüp kendi yaptığın rolün seni tatmin edip etmediğine bak.

#3 - 02.10.2020 02:10
Silahla ilgili hiçbir emote vermeyip, verilen emoteyi reddettikten sonra elimde silah varken bana niye yumruk attın demen yanlış. Ne silahın emotesi var ortada, ne de camın kapalı olduğunun belirtisi var. Elinde sistemsel gözükmeyen silahı "silahlıdır" diye belirtip, /do kanalından belirtip sonra araçtan inince emotesiz silahı kullanman senin hatan. Araçtan indikten sonra şöyle bir emote görseydim eğer "kayışından çektiği tüfeği kişiye doğrultur" direkt olarak savunma tarafına geçerdim fakat benim gördüğüm şey ortada hiçbir emote olmaksızın boğuşmaya gireceğimiz yerde silahını kullanman. Yaptığın Refuse RP ile beraber rolün gidişatını bozdun. Normalde araçtan karakterinin kafasını direksiyona vurduğumda, buna uygun bir rol yapman gerekirdi. Hiçbir rol unsurunu masaya koymadan lütfen bana hata yaptığımı söyleme, biraz dönüp kendi yaptığın rolün seni tatmin edip etmediğine bak.
Mahalleye girdiğim an emoteyi verip zaten sizin adamınızı indiriyorum, ondan sonrada silahı kayışa asar diye bir emote vermemişim? Bu demek oluyor ki silah halen elimde, zaten mevzu şu "Sen silahlı olan bir kişiye nasıl silahsız yaklaşıp kabadayılık yapabiliyorsun? Silahım olduğunu bile bile kaçmayıp yumrukla dalıyorsun, videoda herşey gözüküyor."
Verdiğim emotun kanıtı :

#4 - 02.10.2020 03:04
Şikayetin başında yazdığım gibi ben silahların çekildiği sırada orada değildim. Oraya geldiğimde olay bitmişti, bizim birlikte olan adam yerde yatıyordu, sen ise arabanın içinde küfür ediyordun. Chatloguma yansıyan/yansımayan gözüküyor şikayetin başında.

#5 - 08.10.2020 10:11
Yasaklanmış durumda, K&A