Konu: 23.8.2020 Sikayet Fear Rp Role uymamak  (Okunma sayısı 115 defa)

#0 - 24.08.2020 12:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @lucien Lewandowski Cooper

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Leon_Lascaris Lawrence Roberts @JustStrider @Boreki

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.8.2020 17:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle kişi ic olarak dostumun garajında küfür etti ben de araçtan indirdim. GBİ olmadığı halde gbi dedi. O an bunun farkına varmadım ve dediğine inanarak pardon diyip emote'mu delledim. Kişi ss'im var devam et dedi. Sonrasında aramızdaki agresiflik arttı ve silahımı almaya karar verdim beni bekle burada diyip ayrıldım. Ardından kişinin beklemeyip kaçtığını dostlarım arayarak söyledi. Sonrasında şehirde onu aramaya koyulduk ve bulduk.(10 dakika sürdü) Little Italy yanındaki otoparkta bekliyormuş. Başında oyuna girmesi için bekledik. Oyuna girdi ve ardından kavga teklifinde bulundu. Kabul ettim şehir dışında olur dedim. Sonrasında telefonla arkadaşını aradı. O Alo der demez /me uzanır ve telefonu alır. emote'u verdim. Emote'a uymadı ve kavga var koş emaneti unutma diye birkaç kez tekrarladı. Telefonda DRE lakaplı kişiyle konuşuyordu. Hemen anında yanımıza Edgard Goldberg geldi ona söyledim ama umursamadı. Kafamı aracına vurdu ve beni yolladı. Admin arkadaşı var diye emote'lara uymayabileceğini zannediyor sanırım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişi Leon ve Lawrence'ın garajına gelip fear rp yapmadan üçümüze kafa tutuyor ve emote'lara uymuyor. Beklemesini söylüyorum onu bulacağımı söylüyorum ve o karakterini afk bırakıp gidiyor. Belki de o arada discord'dan birilerini çağırdı. İkinci ss'te uymamak için gbi yalanına sığındığı görülebilir(zaten kendisi amcık küfrünü ederek gbi yasağını çiğnemiş olacaktı eğer gbi olsaydı). Telefon alma emote'una da uymuyor.

#1 - 24.08.2020 19:28
Merhabalar, incelenme aşamasında.

Öncelikle bir konuya açıklık getirelim "admin arkadaşı var" "anında yanımıza edgard geldi" ve benzeri tutumları kenara bırakmanız için size bir konuda yardımcı olalım.

Orada siz roldeyken karşınızda bulunan ve sizinde gördüğünüz Jennifer Fox karakteri Edgard karakterini 'burada eşkiyalar var, Eddy buraya gelmelisin, Lewwy'i sıkıştırıyorlar'" dediği için Edgard karakteri oraya geliyor ve bunu çok iyi bilmenize rağmen ekran görüntülerinde alıp ekrana koymadığınız tek alan orası. Biriyle rol yapmak, admin arkadaşı olduğu anlamına gelmez, bende bir yetkili ekip üyesi olarak rol yaptığım kişilerin OOC arkadaşım olduğunun belirtilmesinden hoşlanmam, çünkü değil.

Burada bir art niyet ve yönetime karşı tutum aranır, aranmakla kalmadan bulunur. Fakat olay şahsımın üzerinden geçtiği için size karşı +1 insiyatif kullanarak işlem yapmayacağım. Buna ek olarak Marcus karakterinin kafası Stafford'a çarpmasına rağmen bunu sorgulamadan "sizi bulacağım" "yanında bu adam olmadan seni bulacağım" gibi kullanımlar gözardı edilip rol tarafımca akışına bırakıldı ve işlem yapılmadı. Anlaşılan size işlem yapılmaması ve sizin tolere edilmenize verdiğiniz karşılık bu, insanoğlu hakkında ne denildiğini bilirsiniz. Sizin kendi seçiminizdir.

Şikayete tekrar dönmek gerekirse, @lucien Lewandowski_Cooper, karakteri telefon elinden alınmasına rağmen bunu umursamadan telefonla konuşmaya devam ettiği için Refuse RP kapsamında işlem görecek.

İyi forumlar.