Konu: [31.07.2020 - Keddrick Wallen] Fear RP, Non RP, Yaralı Kural İhlali  (Okunma sayısı 433 defa)

#0 - 31.07.2020 16:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Keddrick Wallen @tombalacı

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Ekran görüntülerinde mevcut.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29-31.07.2020

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Yaralı Kural İhlali, Fear RP, Non RP.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Keddrick karakteriyle ilk karşılaşmamızı 29.07.2020'de yaşadık, hoodumuzun karşısında bir gece kulübü açmışlar ve kapısında yaklaşık 10 kişi takılıyorlardı, mahelleye açılan her işyerinde olduğu gibi tek başıma gidip konuşup tanışmak istedim, çetem karşı kaldırımda durmasına rağmen itilip kakıldım. Giderken arabanın aynasına vurup arabanın aynasını tekmeyle kırdım, Keddrick aynayı alıp sırtıma fırlattı, büyük konuşup gider yapmaya devam etti. Bu olaylay yaşanırken hoodumuzun içerisindeyiz. Bu olayın ardından Keddrick silah ile vuruldu, olayın videosunu aşağı ekleyeceğim. Olayın üzerinden 2 saat geçmeden Keddrick San Fierro Crime Family'nin düzenlediği bir dövüş kulübüne geldi, Keddrick yaralı rolü yapmama konusunda ısrarcı gibi duruyordu, zira kavgada da yenmeme rağmen (bunun da videosu aşağıda) yine Fear RP yapmadan mahalleye kadar geldi, gider yapmaya ileri geri konuşmaya devam etti. Keddrick kendini öldürtmeye mi çalışıyordu? Sanmıyorum. Gasp rolünün de ardından iki gün geçti, bu bizi dün gece son yaşadığımız role getiriyor. Keddrick yine bizim mahallemizde korkusuzca 3vs1 dövüşmeye çalışıp koşa koşa aramızdan birine vurarak öldürüyor. Bunun da videosu aşağıda. Normalde bu şikayeti açmayacaktım, bire bir iletişim kurarak çözüme ulaşmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum, ama kişiden aldığım PM bu şikayeti açmama sebebiyet verdi. Herkes hak ettiği değeri görür.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Burada, ilk yaşadığımız roller yer alıyor.
Spoiler: GösterGizle

Keddrick'in vuruluşundan sonra krallar gibi gelip dövüş kulübünde dövüştüğü video, orada da kazanıyorum fakat Fear RP yapılmayacağını bir sonra ki SS'de göreceksiniz.

Hiçbir şey yetmezmiş gibi yine mahallemizde, gasp ediliyor.

Bütün bu olayların ardından, dün gece Keddrick 3vs1 hoodumuzda bizi dövebileceğini düşünürken.
Olayın Chatlog'unu da koyuyorum.
Alıntı
[02:42:55] Qasim Bishop (kısık ses): Hallederiz yo'.
[02:43:07] Qasim Bishop (kısık ses): Çağırsana zenciyi.
[02:43:08] * Keddrick Wallen başını onaylarcasına sallar.
[02:43:51] Keddrick Wallen (kısık ses): Onu böyle ayak işleri için çağıracak değilim. Onu bulduğunda rica edersin. Keyfi izin verir ...
[02:43:51] se yardım eder.
[02:44:08] Qasim Bishop (kısık ses): Zenci kibarca sordum.
[02:44:18] Qasim Bishop (kısık ses): İkincisi kibar olmayacak, çağır zenciyi gelsin.
[02:44:20] Keddrick Wallen (kısık ses): Ben de kabaca bir cevap vermedim zaten.
[02:44:29] Keddrick Wallen: Emir mi veriyorsun?
[02:44:39] Qasim Bishop: Veriyorum amına koyayım nolucak.
[02:44:45] * Keddrick Wallen etrafına bakınır.
[02:44:47] Qasim Bishop: Emir verdim, yerine getir.
[02:44:56] * Keddrick Wallen adama yakınlaşıp onun sol omzuna elini bastırır ve geri iter.
[02:45:01] Keddrick Wallen: Emri yerine getirmemi mi istiyorsun?
[02:45:25] * Qasim Bishop Keddrick'i geri iter, {FFFFFF}"Zenci, yanlış sulardasın."{C2A2DA}
[02:45:27] * Keddrick Wallen yumruklarını sıkarak adama saldırır.
[02:45:43] Layton Adams: YO!

Bu da arkadaşın anlaşılamaz biri olduğunun kanıtı.

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş ile hiç bir OOC husumetim yok, tek ricam rollerde yaptığı şeylerin yanlış olduğunu ve kendisine çeki düzen vermesi gerektiğinin bir yönetici tarafından caydırıcı bir ceza ile hatırlatılması.

#1 - 31.07.2020 17:41
Yaralı kural ihlali var konusunda cezası uygulanabilir.

Fear konusuna gelince sürekli karakterin üzerine yürüdünüz. Yaptığınız rollere karşılık verdim. Oraya öylesine gelmiyor karakter. Orada bir işletmesi var. Gasp rolüne uyuldu. Paranız verildi.
Bu gasp rolünün görüntüsü (sizin şikayetçi olduğunuz 29.07 tarihli rol)

29.07 Tarihli roller ile alakalı
[03:34:09] (( << YONETICI (XX): dövüş rolü konusunda haklısın ))

[03:34:15] (( << YONETICI (XX): o bir yaralı kural ihlali ))

Zaten yaralı kuralına uygun davranılmadığı konusunda hak verdim. Onun dışında bir rol eksiği yok. Yaralı rolü de yapıldı fakat kısa süreliydi.

Zaman yönünde doğru davranılmamış olması da yaralı kuralından ceza uygulanması için yeterli. Sonuçta kural dışı. Doğru olmayan savunulmaz elbette.
Zamanlar açık. O saatlerde başka emoteler ile de yaralı rolü sağlandı. Gerek görülürse bakılabilir.

Görüleceği üzere fear yapıldı. (31.07 tarihli rol)
Bu da uyarıyı takiben yapılan rol. Herhangi bir fear eksiği yok. (Yönetici adı uygun olmayabilir diye gizlendi. İstenirse açılır. Kendisi biliyordur zaten.) 

Karakter işletmesini kapatıp gitti. Daha nasıl bir rol yapılabilirdi?
« Son Düzenleme: 31.07.2020 18:09 tombalacı »

#2 - 31.07.2020 17:51
Orada yapılan rollerde amaç kavga ya da savaş çıkarmak değil karşılıklı atışıp rol çıkarmak. Farklı bir amaç olsa o kadar adam orada onlardan biri ya da Keddrick karakteri de sizin yaptığınızı yapıp saldırabilirdi. Her zaman ilk saldıran hakaret savuşturan zorluk çıkaran taraf size ait karakterler oldu. Yapılan sadece bunlara karşılık vermek. Karakterin ağzından tek bir kez hakaret bile çıkmıyor. Sizin karakterleriniz ise sürekli aşağılama girişiminde. Herhangi bir karakterin vereceği tepki daha az olur muydu sizce?

Ayrıca samimi değilsiniz. Pmden çözmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. Çözülmediği için şikayet açtığınızı söylüyorsunuz ancak bunu olayın gerçekleştiği 29.07 tarihinde değil de adınızın bir şekilde geçirilmek için çabalandığı spoiler içerisindeki 31.07 tarihli şikayetin sonuçlanmasını takiben yapıyorsunuz.

« Son Düzenleme: 31.07.2020 17:53 tombalacı »

#3 - 31.07.2020 18:11
Olay 29.07 tarihinde değil, raporda belirttiğim gibi 29-31 Temmuz tarihleri arasına yayılarak gerçekleşmiştir. 3 VS 1 saldırarak üyelerimizden birini dövdüğün gün(dün gece) üzerine rapor atarak yönetici @ballantine 'a bildirerek Fear RP yapmanızı sağlayan PM'in atılmasına sebep veren de bendim zaten. Başka birinin ceza alması benim açtığım konuyla alakalı değil zaten video yüklenme tarihlerine bakarsanız sizin şikayetinizden önce yüklenmiş videolar. Zira ben sadece ceza alması gereken kişileri yönetime bildirerek oyunculuk görevimi yapıyorum. Yönetici uyarmasından sonra rolünüzü değiştirmeniz geçmişte yaptığınız rolleri düzeltmiyor maalesef, bize böyle yaptıysanız başka oyuncuların da keyfini kaçırıyor olabilirsiniz. Konuyu daha fazla bulanıklaştırıp yönetici kararının verilmesini zorlaştırmak için daha fazla yorum yapmayacağım. İyi roller.

#4 - 31.07.2020 18:14
Geçmişte yapılan rollerden dem vuruyorsunuz fakat o rolün öncesinde de yapılan rollerde de yaralı kural ihlali dışında bir eksiklik yok. Bu da sadece yapılan kafes dövüş rolünü kapsıyor. (29.07)

Gasp rolünde yumruklar ile vurduğunuzda Keddrick karakteri hiçbir şekilde karşılık vermedi yaralı durumundan dolayı ve role uydu chatlogda görülüyor. Para verildi ve bu olay saldırdığınız gün ile aynı gün. (29.07)

Sonraki 3v1 brawl olayında ise 1v1'di sonradan diğerleri toplandı ve o rol 31.07 tarihinde. Tarihleri doğru şekilde belirtmeliydiniz.

Başlığa yazdığınız 3 şikayet konusundan ikisi söz konusu değil.

Başka oyuncuları söz konusu edip suyu bulanıklaştırıp sonra bunu yapmak istemediğinizi söyleyip köşeye çekilmeyin. İhtimallerle karalama çabası doğru mu sizce? Öyle bir durum söz konusu değil. Varsa biri buyursun paylaşsın burada.
« Son Düzenleme: 31.07.2020 18:26 tombalacı »

#5 - 31.07.2020 18:40
@echo  birlik üyelerinizin 8 saat geçmeden tekrar aynı karaktere saldırdığı konusunda da bir şeyler söylemek ister misiniz?

ganton sınırından harmony oaks'ın sınırına kadar oldukça geniş bir yerde rol yapma imkanı sunulmuş size ve orada herhangi bir işletme yok farkındaysanız. niye acaba? Idlewood olması gereken aktifliği sağlayamıyor, niye acaba? çünkü sistemsel olarak oyuncular tarafından satın alınmış her işletmeye bize yaptığınızın aynısını yaptığınız için olabilir. çünkü o köşede birisini gördüğünüz anda onu oradan kovmaya gideceksiniz, bu size eğlence sağlayacak ama karşı tarafı kısıtlayacak. bunu farkında değilsiniz hiçbir rolünüzde. benim karakterim sunucuya ilk başladığında da birliğinizden bir karakter bana saldırgan davrandı, gereken fear'ı yapmama rağmen.  bloods rolü yapmaya ve kültürüne yorum yapmışsınız, saldırganlık olarak fazlasıyla abartılmış bir yorum bu. aynı orklar gibisiniz roleplayde. size karşı bir siyahi çetesi göremiyorum, bokunu çıkartacağınızı az çok anladıkları için olabilir. çünkü sadece bir club açıp alttan alttan dövüş rolünü yürütecek 2 karaktere tavrınız bu olduysa, açılacak çetenin ilk 15 günde kapanacağı ortada.

dün tanıtımınıza bu ss'i atmışsınız, chatlogdaki konuşmalar size mantıklı geldi mi? karakterlerinizin bizim karakterleri dövmek için uydurduğu bir yalan, Ic olarak savunmaya dahi izin vermiyorsunuz, savunmaya kalktığımda önceden sorduğunuz sorunun tekrarı ve karşının cevabı beklenmeden kavga rolüne giriş. zaten üstün olacağınızı biliyorsunuz ve bunu yapmak mı zevk veriyor size? bu sizinle role girdiğimiz 4 gün boyunca yaptığımız 10 rolden sadece 1 tanesi. haraç istiyorsunuz rolde ve kabul ediyoruz, fakat sonradan yaptığınız aptalca rol yüzünden rol yapmayı bırakıyoruz o bölgede.

kat ve kat sizden tecrübeliyim bunu rollerinize bakarak ve sizden senelerce fazla oynadığımı bilerek söyleyebilirim, bazı şeylerin IC de uygulanması için OOC de mantıklı düşünülüp empati yapılması gerekir, çevrenizdeki her oyuncunun rollerini bu şekilde kısıtlamanız sizin sonunuzu getirir, arka bahçede birbirinizin ağzını yüzünü kırıp durursunuz. dün olan rolde yanlışlıkla sistemsel olarak iki adım fazla attım ve üç tane emote yedim, karakteri ittirdiler kaktırdılar. küfrettiler, geri çıkmamı söylediler. biraz sakin olun, emotelarınız ve kendi aranızdaki rolleriniz güzel ama işi yanlış anlamışsınız. klavye başına oturduğunuzda kırmızı tişörtler giymiyorsanız hala şansınız var bu rolü yapmada. oluşum şikayeti açardım ama emin olun ne ile karşılacağımı çok iyi biliyorum. şikayette adım yok, susturulabilirim.

#6 - 31.07.2020 19:03
@echo  birlik üyelerinizin 8 saat geçmeden tekrar aynı karaktere saldırdığı konusunda da bir şeyler söylemek ister misiniz?

ganton sınırından harmony oaks'ın sınırına kadar oldukça geniş bir yerde rol yapma imkanı sunulmuş size ve orada herhangi bir işletme yok farkındaysanız. niye acaba? Idlewood olması gereken aktifliği sağlayamıyor, niye acaba? çünkü sistemsel olarak oyuncular tarafından satın alınmış her işletmeye bize yaptığınızın aynısını yaptığınız için olabilir. çünkü o köşede birisini gördüğünüz anda onu oradan kovmaya gideceksiniz, bu size eğlence sağlayacak ama karşı tarafı kısıtlayacak. bunu farkında değilsiniz hiçbir rolünüzde. benim karakterim sunucuya ilk başladığında da birliğinizden bir karakter bana saldırgan davrandı, gereken fear'ı yapmama rağmen.  bloods rolü yapmaya ve kültürüne yorum yapmışsınız, saldırganlık olarak fazlasıyla abartılmış bir yorum bu. aynı orklar gibisiniz roleplayde. size karşı bir siyahi çetesi göremiyorum, bokunu çıkartacağınızı az çok anladıkları için olabilir. çünkü sadece bir club açıp alttan alttan dövüş rolünü yürütecek 2 karaktere tavrınız bu olduysa, açılacak çetenin ilk 15 günde kapanacağı ortada.

Bu kısma katılıyorum. 3-4 farklı oluşuma ve çeşitli işletmelere ev sahipliği yapabilecek koca bir alanı hood olarak belirlemişsiniz. Mekanın bir önceki sahibi olan kişi 300.000 kadar harcamış mekan için 135.000'e satma sebebini anlamak zor değil. Orada sadece kendiniz rol yapmak istiyorsanız bunu açıkça belirtin sisteme gitsin işletme. Çünkü yaptığınız vurmak ateş etmek küfür etmek haraç kesmeye çalışmak saldırmak. Hiçbir role olanak sağlanmıyor.
Ilımlı bir rol yaptığınızda normal cevaplar alacağınızı görmek için bir kez bunu deneyin isterseniz.
Onaylı oluşum demek kuralları kendi eğlenceniz uğruna kullanıp başkalarının rollerini darlamak zora sokmak mı demek yoksa bunu olumlu yönde kullanıp başkalarına da rol yapacak alanlar oluşturmak mı?

Farkettiyseniz haritada işaretli olan bölgede sizden başka kimse rol yapmıyor bir işletme açılmıyor buraya yakın noktalarda ve buraların çevresinde hiç kimse yeni bir oluşum denemiyor. Nedenini merak ettiniz mi? Cevabı bu konuda bulabilirsiniz.

Fear rp diyorsunuz gasp rolünde vurmanıza karşılık verilmemiş paranız verilmiş. Vurduktan sonra konuşmuşsunuz ters yapılmamış. Mekan için para istemişsiniz verilmiş. Mekan kapatılıp gidilmiş.
Bu olayların hangisinde fear kural ihlali hangisinde non rp var? Söz konusu bile değil. Konuyu farklı ve doğruluk payı olmayan ithamlarla dallanıp budaklandırmanız doğru değil.
« Son Düzenleme: 31.07.2020 19:19 tombalacı »

#7 - 31.07.2020 19:11
eleştiri yapıyoruz, eleştiri düzgün anlaşılırsa yararlıdır. konunun amacından sapmasına gerek yok. son yorumum, bu konuda etiketli değilim zaten yorum yapmam başlı başına bir hata, hatamı ve gelecek cezayı kabul ettiğimi diğer mesajımda da belirttim. Örnek vererek kapatayım; IC kız karakter yöneten bir arkadaşımız sizin yanınıza bizim yanımızdan ayrılıp rol yapmaya geldi ve tek bir karakterle bile tüm köşeyi dağıttı. Role açsınız, rol yapmak istiyorsunuz fakat yaptığınız rollerin bu rol açlığını giderek arttırdığını farkında değilsiniz. Lütfen düşünün bundan sonra, birisi neden ceza almayı göz önünde bulundurup şikayetteki arkadaşına gram yardımcı olmadan bizim sorunlarımıza odaklanır? Emin olun roleplay için yazdım ne varsa.
« Son Düzenleme: 31.07.2020 19:16 Emrann »

#8 - 16.08.2020 06:31
Öncelikle Fear RP konusuna değineyim. Keddrick'in dediği: "Fear konusuna gelince sürekli karakterin üzerine yürüdünüz. Yaptığınız rollere karşılık verdim.", "Her zaman ilk saldıran hakaret savuşturan zorluk çıkaran taraf size ait karakterler oldu. Yapılan sadece bunlara karşılık vermek."

Layton'un dediği: "3 VS 1 saldırarak üyelerimizden birini dövdüğün gün(dün gece) üzerine rapor atarak yönetici @ballantine 'a bildirerek Fear RP yapmanızı sağlayan PM'in atılmasına sebep veren de bendim zaten."

Burada tam olarak hanginiz doğru söylüyor kestiremiyorum, videoda da kavga ettiğinizi görüyorum. Bir anda sizin karakterleriniz üstüne koşunca saldırıya geçmiş olabilir. Aksi bir durum varsa kanıt göremedim. Bunun dışında Keddrick size üç kişiyken, üstelik hoodunuzun yanında saldırsaydı Fear RP ihlaline girerdi.

Keddrick Wallen karakterine Yaralı Kural İhlali kuralı kapsamında ceza eklenecek. Bu konuda açık konuştuğunuz için teşekkürler.

@Emrann, bu seferlik uyarı puanı eklemeyeceğim, bunlar için karşı şikayet oluşturabilirsiniz.