Burada bu AR-GE'yi desteklemeyip AFK bırakarak para kasmanın kötü bir şey ve roleplay'e aykırı bir şey olduğunu düşünen insanlar var görüyorum ki. Şimdi arkadaşlar şöyle bir durum var ki birincisi biz bir oyun oynuyoruz. Öncelikle buraya, gerçek hayatımızdan ayırabildiğimiz 3-4 saatlik boş vaktimizi kendimizi eğlendirmek ve rahatlamak için giriyoruz. Yani kusura bakmayın ama biz gerçek hayatta para kazandığımız, hayatta bir şeyler elde etmek için çabaladığımız gibi burada da çabalayamayız. Bu bir oyun, realite değil. Neden bu kadar zorlaşmasını istediğinizi bir türlü anlamıyorum. Tamam zor olması iyi ama bu payday/mevduat sistemi gelmeden önce zaten zordu. Zaten herkesin altında Turismo, Infernus, Bullet gibi araçlar yoktu ki. Bu araçları almak kolay olabilir ama sürekli tax ve benzine para yetiştirmek zorlayıcıydı. Ev almak desen, e zaten sunucuda herkeste lüks evler yoktu. Amerikanın kapitalist yapısı sunucuya gayet indirgenmişti bence. Hiçbir sorun yoktu benim gözümde, var mıydı? Yani artık şu oyunu gerçek hayata bire bir uyarlamaktan vazgeçin. Sunucuda para elde etmenin yolu herkes için belirliydi. 50 veya 100 bin dolara kadar kendi imkanlarımızla (balıkçılık, trucker etc.) kasıp sonrasında mevduattan gelir elde ederken sürekli olarak rol yapmaktı. Ama bu durum ortadan kaldırılınca siz sanıyormusunuz ki insanlar daha fazla rol yapacak? Hayır insanlar eski elde ettiği parayı elde etmek için rol ortamlarını terk edip Metin2 oynar gibi para kasacak yani bu mu sizin MÜKEMMEL ROLEPLAY idealiniz? Herkes istediği rolü yapmakta özgür. Şahsen benim karakterim olan Sawyer Boone önceden sistemsel olarak 500 bin doları vardı cebinde ama evsiz, karavanda kalan bir Hippi rolü yapıyordum. Yani bu ekonomiyi canlandırmak sizin elinizde. Bu payday/mevduat olayının kesinlikle kalkması ve insanların tekrar ROL YAPMASI gerekiyor.