Konu: Vurma ve Kavga Başlatma Rollerinde Emote Kullanılmaması (Tartışma Konusu)  (Okunma sayısı 203 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.07.2020 12:28
Selam herkese, başlıktanda gördüğünüz anlayacağınız gibi ikili ya da toplu brawl rollerinde emote kullanılmasına gerek olmadığının taraftarayım. Bunun sebebi nasıl; zıpladığımızda, yürüdüğümüzde ve koştuğumuzda Gta'nın animasyonlarında gözükmesi nedeniyle emote vermiyorsak bu rollerde de vermemize gerek yok diye düşünüyorum. Çok eskiden beri lsrp.io oynuyorum tabii ki orada öyle burda böyle olacak diye bir şey yok. Onun dışında bir çok yabancı sunucuda da bu tür rollerde emote/fiil belirtilmesine gerek olmuyor. Geçenlerde sunucumuzda böyle bir rol yaparken emote kullanmadım diye rol yoksunu, velet ve troll damgaları yedim. Bu konu hakkında bir  tartışma konusu açmak istiyorum, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
« Son Düzenleme: 29.07.2020 12:32 Critical »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 29.07.2020 12:49
Güzel fikir.

SAMP Bug'u nedeniyle ilk vuran kişi avantajlı oluyor her türlü. Emote versekte, vermesekte değişen bir şey yok bence. Brawl rollerini en çok yapan kişiyim, benimde pek fazla emote verdiğim söylenemez. Karşıdaki kişi çok istiyorsa veririm tabii.

Brawl rollerinde insanların genellikle yazdığı emoteler şunlar; "yumruklarını sıkar."   "adama girişmeye başlar."

Birde şöyle bir alıntı yapayım:
Alıntı
Sa-mp rp platformunun son zamanlardaki kuyruk acılarından biri de yanlış emote kullanımıdır. /me komutu; sistemsel olarak sunucuda var olmayan animasyonlar olduğu için, karakterinizle reel hayatta karşınızdaki kişinin görebileceği hareketleri yaptığınızda bunu anlatmak için kullanılan komuttur. Gta:Sa oyunu 2004 yılında piyasaya sürüldüğü için gerek grafik gerek gerçeklik bakımından çok profesyonel bir oyun değildir. Buna en bariz örnek yüz ifadelerinin olmamasıdır. Karakterinizi gülümsetmek istediğinizde bunu oyunda göstermek imkansız olduğu için /me /do komutu kullanılır. Bu komutlar ile ilgili yapılan en büyük hata ise reel hayatta karşınızdaki kişilerin göremeyeceği şeyleri belirtmektir. Buna örnek vermek gerekir ise "/me Xxxx_Xxxx'ten nefret eder, /do Xxxx_Xxxx'ten nefret ediyordur" gibi kullanımlardır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 29.07.2020 12:50
SAMP TR adına konuşuyorum, uzun yıllardır emote ile brawl rollerini başlattığımız/devamını sürdürdüğümüz için aniden değiştirmek biraz sancılı bir süreç olabilir. Ki bunun yanlışlıkla mause ya da touchpad tuşuna basma olayları vs. oluyor, şikayetlerde bize ekstra uğraş getirir diye düşünüyorum.

Flexman'ın yazdığına ithafen;

Emoteler genelde zaten klasik olarak verdiğin örnekler bazında yazılıyor, zaten amaç kavga başlattığını belirtmek. Bu konuda pek kasmaya gerek yok, bu da yine benim fikrim.
« Son Düzenleme: 29.07.2020 12:53 balvenie »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.08.2020 01:24
Konunu tekrardan yukarıya çıkması için bu mesajı yolluyorum. Tartışmamız gereken bir konu olduğunu düşünyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.08.2020 01:37
hiçbir şey yokken adama gidip rol ortasında dannn diye vurmaya başlarsan, kabul edilmez fakat kavganın başlayacağı belliyse /rolun gidişatına göre anlaşılıyor zaten/ emote vermene gerek yok, bam güm girersin
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 07.08.2020 04:52
en basit örnek olarak /me adama girişir gibi bir emote yazmak çok zor olmasa gerek, bunca yıldır bu böyle yapılmış. Balvenie'nin dediği gibi bunu tak diye değiştirmek sancılı bir süreç olabilir. Çoklu brawl rollerinde gerekmediği konusunda hak veriyorum, zaten orada amaç belli olan şey belli. Ama ikili bir tartışma esnasında eğer brawl başlayacaksa emote verilmesi taraftarıyım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 08.08.2020 16:18
lambur lumbur emotesiz onsuz bunsuz eskiden yaşanmış bir olaydan sonra o adamı dövmek için gidip vurursan bu sefer de şikayetler dm konularıyla dolacak emote kullanılmaması biraz saçma  :-\
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok