Konu: [06.08.2020] Fernando Gaviria  (Okunma sayısı 369 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.08.2020 19:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fernando Gaviria @ @Anarşik 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Vincent Gigante @viekens  - Martin Facchiano @TTLas - Logan Buffalino @BayWick

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.08.2020 - 03.57

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendileri ile gece saatlerinde bir çatışma yaşamıştık apartmanlarındaki evlerine kadar kovaladık Adalberto ve Fernando karakteri apartmandaki evlerine saklandılar çıkmalarını bekledik, kapı açıldı Fernando karakteri çıktı 5 sn bekledik kapı kilitlenmedi kendisi vurulur vurulmaz kapı kilitlendi, kendisini merdivenin ucuna sürükledik aşşağıda birisi var denildi aşşağıya indik tekrar yukarı çıktığımda Fernando karakteri yoktu ama chatlogum da hiç bir şekilde Fernando yu taşır emotesi görmedim yada Fernando SMS atar emotesi tekrar yukarı çıktığımda adamı içeri almışlardı kapıyı kilitlemişlerdi burada MİX olduğu bariz belli arkadaşa PM den neden böyle bir şey yaptın diye sorduğumda bana kışkırtıcı laflar kullandı. Ertesi gün kendisini vurmaya gittiğimizde bağlantısını kopardı, 7-8 dakika sonra oyuna girdi kendisini vurduğumuzda afk taklidi yaptı head movie de kafası oynuyordu ve vurduğumuzda canı gidiyordu admin çağırdığımızda kendisi ne hikmetse afk dan çıktı ve ne oluyor burada lan? kelimesini kullandı IC den de bırakın beni sikikler diyip koşmaya başladı, vurulmasına rağmen.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Buda ertesi gün ki kanıtlar.

Ek açıklamalar(varsa): - Açıklamam yok.

« Son Düzenleme: 07.08.2020 19:45 Atilla »

#1 - 07.08.2020 19:39
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 07.08.2020 19:40
Şahitliğimi onaylıyorum

#3 - 07.08.2020 20:03
Şahitliğimi onaylıyorum

#4 - 07.08.2020 23:41
Fernando Gaviria fazla role girmeyen birisidir. Kendisi OOC abim olur, forum şifresini unuttuğundan dolayı savunmasını yazıp bana gönderdi.
Abim alt katta yaşıyor, kendisi işe gidip gelen birisidir. Sabahları oyuna girerken afk bırakıyor akşam biraz gelip takılıyor ve yine afk bırakıyor.
Yine işe giderken olay yaşanmış, savunmasını şu şekilde yapıyor; "İşe gideceğim saatte mekana birileri geldi, bunları daha öncesinde tanımıyordum bile üstümü giyiyordum, gitmeden önce oyuna bakmaya geldim crash yemiş mi diye, geldiğim zamanda etrafımda insanlar vardı haliyle şaşırdım ve /b den Noluyor lan burda yazdım. Zaten o esnada admin /b bölüyordu. PG falan demişsiniz, siz beni vurduğunuzda Adalberto kilidi açıyor, o esnada siz gidiyorsunuz ve içeri beni alıyor siz alt katta olduğunuz için emote size gelmiyor olabilir. Loglardan bakılır.

#5 - 08.08.2020 17:57
Fernando Gaviria fazla role girmeyen birisidir. Kendisi OOC abim olur, forum şifresini unuttuğundan dolayı savunmasını yazıp bana gönderdi.
Abim alt katta yaşıyor, kendisi işe gidip gelen birisidir. Sabahları oyuna girerken afk bırakıyor akşam biraz gelip takılıyor ve yine afk bırakıyor.
Yine işe giderken olay yaşanmış, savunmasını şu şekilde yapıyor; "İşe gideceğim saatte mekana birileri geldi, bunları daha öncesinde tanımıyordum bile üstümü giyiyordum, gitmeden önce oyuna bakmaya geldim crash yemiş mi diye, geldiğim zamanda etrafımda insanlar vardı haliyle şaşırdım ve /b den Noluyor lan burda yazdım. Zaten o esnada admin /b bölüyordu. PG falan demişsiniz, siz beni vurduğunuzda Adalberto kilidi açıyor, o esnada siz gidiyorsunuz ve içeri beni alıyor siz alt katta olduğunuz için emote size gelmiyor olabilir. Loglardan bakılır.

Daha öncesinde ilk SS de onu vurduğumuzda bizi tanıyor, abin mi artık bilemem arkadaşın deme taraftarıyım, arkadaşın oyuna tekrar girer girmez vuruyoruz /do dan soru sorduğumuzda cevap bile vermiyor size sadece şunu demek istiyorum, oyuna girer girmez vurulan biri bunu farkedebilir. Alt kattayken emote ve ses gelmiyor demişsiniz biz en alt kattan bize seslenen adam üzerine gittik buda yazının gidip geldiğinin kanıtı

Saatlere bakarsanız aynı anda çekilmiş bir SS, oynama olmadığı net bir şekilde belli oluyor isteyen olursa şu yazıların solunda saati gösteren şekli ilede atarım buda aynı anda yazdığımızın chatlog u.

[17:51:52] [VC] {C8C8C8}Chatbox başarıyla temizlendi.

[17:51:56] (( << Ronald Polizzi (83): olayın yaşandığı kapıya geç ))

[17:52:08] (( << Ronald Polizzi (83): ben buradan yazıcam yazar yazmaz ikimizde aynı anda ss alacağız ))

[17:52:12] (( << Ronald Polizzi (83): hazır olduğunda söyle ))

[17:52:36] (( >> Ronald Polizzi (83): Hazırım. ))

[17:52:38] Luca Remini: .

[17:52:41] Screenshot Taken - sa-mp-053.png

[17:52:41] Ronald Polizzi: .

[17:52:44] Screenshot Taken - sa-mp-054.png

[17:52:46] (( << Ronald Polizzi (83): tamamdır ))

[17:52:58] (( << Ronald Polizzi (83): ss i at bana ))

[17:53:00] (( << Ronald Polizzi (83): dc den ))

#6 - 08.08.2020 18:02
Buda emote'nin geldiğine dair kanıt. (baştaki küfür için kusura bakmayın SS de oynama olmasın diye silmedim)

[17:51:52] [VC] {C8C8C8}Chatbox başarıyla temizlendi.

[17:51:56] (( << Ronald Polizzi (83): olayın yaşandığı kapıya geç ))

[17:52:08] (( << Ronald Polizzi (83): ben buradan yazıcam yazar yazmaz ikimizde aynı anda ss alacağız ))

[17:52:12] (( << Ronald Polizzi (83): hazır olduğunda söyle ))

[17:52:36] (( >> Ronald Polizzi (83): Hazırım. ))

[17:52:38] Luca Remini: .

[17:52:41] Screenshot Taken - sa-mp-053.png

[17:52:41] Ronald Polizzi: .

[17:52:44] Screenshot Taken - sa-mp-054.png

[17:52:46] (( << Ronald Polizzi (83): tamamdır ))

[17:52:58] (( << Ronald Polizzi (83): ss i at bana ))

[17:53:00] (( << Ronald Polizzi (83): dc den ))

[17:57:51] (( << Ronald Polizzi (83): emoteyi deniyelim ))

[17:57:54] [VC]{C8C8C8} Sunucuda böyle bir komut bulunmamaktadır.

[17:58:08] (( << Ronald Polizzi (83): bir komut vardı yazının solunda saat ve dakikası gözüküyordu neydi o ))

[17:59:11] (( >> Ronald Polizzi (83): bilmiyorum ))

[17:59:13] (( << Ronald Polizzi (83): siktir et yada ))

[17:59:16] (( >> Ronald Polizzi (83): deniyelim gel ))

[17:59:16] (( << Ronald Polizzi (83): gidek ))

[17:59:19] (( << Ronald Polizzi (83): tamam ))

[17:59:30] (( << Ronald Polizzi (83): ben emoteyi verir vermez ))

[17:59:35] (( >> Ronald Polizzi (83): go. ))

[17:59:39] * Luca Remini .

[17:59:40] Screenshot Taken - sa-mp-055.png

[17:59:42] * Ronald Polizzi .

[17:59:45] Screenshot Taken - sa-mp-056.png

#7 - 12.08.2020 14:46
Arkadaşların o gece MİX yaptığına dair bir ss daha sol üste bakarsanız discord da canlı yayında oldukları gözüküyor, büyük ihtimal birlikçe de seslideler Fernando isimli arkadaş vurulduktan sonra sesliden kapıyı açın aşşağıya indiler tarzında bir şeyler söylemiştir diye düşünüyorum.

#8 - 16.08.2020 08:03
Gün içerisinde sonuçlandırılacak.

#9 - 16.08.2020 14:30
Merhabalar, öncelikle Sürekli Roleplay kuralını unutmayalım. İlgili kurala buradan ulaşabilirsiniz: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0#post_q

Gerekli kanıtlar doğrultusunda Fernando Gaviria karakteri Refuse RP ve Ortak Nezaket sebebiyle cezalandırılacak. Buna ek olarak @Atilla  /b kanalından aynı tutumu sergilemeyelim, sizi bu seferlik uyarıyorum.