Konu: araba muhabbeti genel  (Okunma sayısı 278 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 02.08.2020 16:30
Spoiler: GösterGizle
Yaklaşık 3 ay önce 1995 model Doğan L aldım.Arabanın altında taban yok şase,direkler çürümüş.Kendim kaportacı olduğum için bana çok koymaz ama dışarıdan birisi toplamaya kalkarsa belki 10 bin belki 15 bin lirasını yiyebilir.Ayrıca can güvenliği kısmına falan girersek bu arabalar ne yazık ki yarım şase olarak adlandırılıyor.Yani sürücü kapısında arabanın şasesi bitiyor.O yüzden kazalarda ortadan ikiye bölünüyor arabalarda ağır metal yorgunluğu var.

Yeniden topladığın arabaya da bu konuda güvenmemen lazım çünkü kaynak yiyen yer oksitlenme yapar ve kaza anında tekrar kopar.Zevk işi olsun, hastasıyım diyorsan bu işe girebilirsin.Özel olarak bükümcülerde 2mm baskı yaptırdım marşpiyel, direkler ve şaseleri kendim güçlendirip toplamayı düşünüyorum.Gerçekten pahalı bir iş aklında olsun.Bu arada 1.4 1998 Şahin'im de var.Bakım işi ucuz diye asla sevinme balatadan giriyorsun gaz beyninden çıkıyorsun tek seferde bin liralık oluyorsun.Yine de toplamak istiyorsan bana ulaş, destek sağlarım parça ve işçilik konusunda.

Tofaşçı konuya el koydu.

1998 1.4 Şahin
[spoiler]

Projede olan 1995 1.6 Doğan L p*ç motorlu.
[spoiler]

@Allen bu arada arabanın ölüsüne 15 bin lira veriyorlar haberin olsun ilana koyduktan 1 saat sonra bile satılır.

@leftyguns

Edit:Arabayı 10.000 liraya aldım, daha 2 bin lira masraf ettim ve 20 bin liraya alıcısı var.Bittiği zaman satmayı düşünürsem en az 50 bin lira :)
[/quote]

[/spoiler][/spoiler]
Affet reis biz senin gibi Honda Civic EG ile Kartal Maltepe sahilde takla atıp ters durduramıyoruz @Platoon
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 02.08.2020 22:16
bu tofaş araba mı? 

eşşek al ona bin daha iyi (şahsıma ait kartal var)

içinde ölücem die korkuyorum plakasını bile değiştirmedim araba birşeye yaramıyor çünkü, samsunluyum
« Son Düzenleme: 02.08.2020 22:23 altınkaplamakeleş »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#12 - 10.08.2020 18:40
Konuyu geç gördüm fakat şu var, dedem (65) 2001 model Kartal sahibi. Covid 19 dan dolayı arabayı abimle dönüşümlü olarak kullanırız işlerimizde vs.

Altındaki arabanın her ne kadar Doğan L de olsa Doğan Slx te olsa p*ç motor Şahin de olsa Tofaş olduğunu bilerek yolda gidersen gaza ona göre basarsan acemiliği atmak için kullanılabilir bir araba. Ama 1 sene sonra yada 2 sene sonra da alsan 131 veya 124 yerine Doğan L veya SL bakmanı öneririm.

Site ismi vermek olmasın hepiniz bilirsiniz siteleri az çok, araç satışı vb sitelerde ki uygulamalarda ki araç ilanları "hmm şu arabaya 55.000 yazmışlar benimkide 70.000 eder" gibi düşünüp araç fiyatını yükselten kişiler/ilanlarla dolu, bunu da göz ardı etmemeni öneririm.

Tofaş grubundan ziyade aynı fiyat bandında yada biraz daha üst miktarında keşfedilmemiş fakat zevkli arabalar bulunuyor parça sıkıntısı çekmeyeceğin çoğu tamircinin anlayabileceği türde araçlar olan.
Örnek vermek gerekirse; çocukluk arkadaşımın kullandığı 1.6 Suzuki Swift'ler bulunuyor eski model 90 91 92 model civarında ve gayet ucuz hem de gayet güzel bir araba. Dış görünüşünü bir kenara bırakıp düşündüğün zaman bana mantıklı gelen araçlardan biridir. Bir miktar daha birikmişim olsa 1.3 Gti modelini alacağım ama Covid sağolsun işsizken daha da işsiz oldum. Hayırlısı olsun :)

20 25 liraya aldığın arabanın sevgili @Platoon un dediği gibi masraf etmeme gibi durumun yok hele birde çürüğü varsa. Birazcık şans işi mi demeliyim bilmiyorum ama iyi bakmak gerekiyor. Ayağımı yerden kessin acemiliği atayım diyosun ama sanayiden çıkmama durumu olursa emin ol bıkacaksın arabadan soğuyacaksın bunları da göz önünde bulundurmanı isterim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok