Konu: [20/7/20 - Çoklu Şikayet] Çoklu Kural İhlali  (Okunma sayısı 289 defa)

#0 - 20.07.2020 23:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bobby Cassano @DragonBorn - Jorge Neal @Baaakiii - Achiyahu Mason @Thedora - Charles Vaccarelli @Incryz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Lavinia - Dominique Webster

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20/7/20 - 22:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
36-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Alıntı
Non-RP, ihlali kurallar bölümünde açıklamasını bulamadım.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Market bölgesinde çatışma çıktığına dair ihbar alıp hızlıca bölgeye yöneldik. Zaten yakın olduğu için direkt olarak olayı görüp ihbarı onayladık ve kaçmaya çalışan kişiyi(aslında kişileri, birisi olay sırasında bağlantısı koptu/kopardı/çıktı) kovalamaya başladık. Yaklaşık 6-7 dakikalık bir kovalamaca sonrasında şehre tekrardan giriş yapıp(tek başına verdiği bilgilere dayanarak, aracı sürerken nasıl bilgi verdiği meçhul, bilinmiyor) arkadaşlarıyla buluşmuş, iskele tarafında aracını suya fırlatmış, aracı yaklaşık 50-70 km/h ile giderken araçtan atlayıp direkt yanındaki arkadaşı Jorge'un yanına binip kaçmaya çalışıyor, diğer kişiler takibi engellemeye çalışıyor.

Anlamadığımız olay şu:
1- Şahıs nasıl tek başına aracı sürerken haber verebiliyor?
2- Haber verebiliyorsa kovalamaca sırasında neden hiç yavaşlamıyor ya da aksamıyor?
3- 50-70 km/h ile giderken aracından nasıl atlayabiliyor ve atladıktan sonra rahatlıkla kalkıp araca biniyor?
4- Kişiler eğer haber alamadıysa buraya gelebileceğini nasıl biliyor?
5- Takla atan araç nasıl hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyor?

Saygılarımla, iyi görevler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 20.07.2020 23:11 idcwur »

#1 - 20.07.2020 23:12
Kasti olarak engelleme teşebbüsüne girişmedim. Hippie Ladys(nasıl yazılıyor emin değilim) adlı mekana bir saldırıda bulunduk. Sonrasında bazı durumlar yaşandı iş uzadı. Polisler bölgeye geldi. Ee, doğal olarak bende bölgeden uzaklaşma gereksinimi duydum. Ardından ortalıkta tur atmaya başladım. Durum kontrolü yapıyorum çünkü. Sizi takibe almaya başladığım yer Ammunation. Ammunation'dan başlayıp taa oralara kadar takip ettim. Sadece tesadüf, herhangi bir telefon görüşmesi v.s mixing/metagaming söz konusu değil. Çarpışmaya gelecek olursak  Jorge Neal ve A. Mason karakteri aynı araca geçti. Doğal olarak ayrılmamız gerekir. İki tarafta birden fazla ekibin arkasından gelmesini istemiyor çünkü. Ayrıca üstümde "Deagle" silah var. Ben bunu kasti yapacak kadar aptal değilim arkadaşlar, kimse kusura bakmasın. Zamanında bunun gibi bir durumu yaptım evet. Lawrence Basciano adlı karakterimde polisi bildiğiniz önüne kırarak engellemeye çalıştım. Engelledim ancak polisler beni yardım ve yataklıktan aldı. Bunun bilincinde bir insanım, kasti olarak yaptığım bir şey yok. Mixing/metagaming yok. Üstümde deagle gibi nadir bulunan bir silah varken böyle bir yol izlemem. Daha fazla bir şey yazmayacağım.

#2 - 20.07.2020 23:23
Merhabalar. Mixing gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Jorge Neal karakteri beni aradı, çağrıyı kabul ederek gitmekte olduğum istikameti söyledim. Video'daki saat aralığında olan loglarım kontrol edilebilir, o anki rolün akışından dolayı ekran görüntüsü alamadım.

Araçtan atlama konusuna gelecek olursak. İskelenin sonuna yaklaştığımda hızımı çok fazla düşürdüm, duracak seviyeye geldim. Laglı olduğum video'da da görünüyor. Araçtan atlamak zorunda kaldım. Üzerimde silah var ve bu şekilde yakalanmak istemiyorum, polis ekliplerine ateş açılmış, polisler vurulmuş, mekan basılmış, bu suçlar yüzünden yakalanmamak için karakterim atlamayı göze aldı. Atladıktan hemen sonra kolum kırılmış gibi rol yaptım, bunun log kontrolü de yapılabilir.
« Son Düzenleme: 20.07.2020 23:26 Thedora »

#3 - 20.07.2020 23:42
Uzunca konuşup olayı büyütmek istemiyorum chatteki loglar kontrol edilebiliyorsa aynı saatteki loglar kontrol edilebilir şayet dediklerim ile karşılaşacaksınız, telefon ile kendisinin iskeleye gitmesini ve aracı atmasını söyledim bende o sırada onu alacaktım iskeleye giderken zaten onu kovalarken sizinle karşılaştık, o ise araçtan atladı ve benim aracıma geçti.
« Son Düzenleme: 20.07.2020 23:48 Baaakiii »

#4 - 21.07.2020 15:49
Aracın önünü kesmeler, kazadan sonra hiç bir şey olmamış gibi devam etmeler, araçtan atlayıp diğer araca atlamalar, her şey Jason Statham filmlerini andırıyor. Bu durumlara dahil olan arkadaşların support ekibimizden olması hata yaptıkları gerçeğini değiştirmez.

Bobby_Cassano Achiyahu_Mason karakterleri Retarded-RP kapsamında ceza alacak.

VCPD karşı kurallar: GösterGizle

K&A