Konu: [18.07.2020 - Carlo Cassie] Türkçe Terim  (Okunma sayısı 86 defa)

#0 - 18.07.2020 14:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Carlo Cassie / @cemalettin31

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ekran görüntüsünde görünen oyuncular.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.07.2020 / 01.53

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türkçe terim.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şikayette bahsi geçen oyuncuyla ufak bir rol gerçekleştirdik bu rol sonrasında brawl gerçkleştirip onu yere serdim. Sonrasında ekran görüntüsünde gördüğünüz '' Y-yaradan rabbini siktim '' gibi bir cümle kullandı bunun gerekçesiyle bu şikayeti oluşturdum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Ekran görüntüsüne erişmek için tıklayın

Ek açıklamalar(varsa): -

Avo

*
v2 Oyuncusu
#1 - 18.07.2020 17:51
Öncelikle merhaba, gösterdiğiniz screenshot'da herhangi bir "Türkçe terim" bulunmamakta.

Şikayeti açma sebebiniz, bariz olarak belirgin durumda. Öncelike bu bir "Roleplay" ister şahıs Tanrıya söver, ister başka değerle hakaret eder. Sadece Tanrıya küfür ettiği için şikayet açmanız oldukça yanlış bir karar. Ayriyetten rab kelimesinin kökeni Arapça, Türkçe değil. Arapçada yasak diyorsanız o zaman hâlâ, nakit, kader ve be benzeri kelimeleride kullanmayalım.

İyi roller dilerim.

#2 - 18.07.2020 17:56
Öncelikle merhaba, gösterdiğiniz screenshot'da herhangi bir "Türkçe terim" bulunmamakta.

Şikayeti açma sebebiniz, bariz olarak belirgin durumda. Öncelike bu bir "Roleplay" ister şahıs Tanrıya söver, ister başka değerle hakaret eder. Sadece Tanrıya küfür ettiği için şikayet açmanız oldukça yanlış bir karar. Ayriyetten rab kelimesinin kökeni Arapça, Türkçe değil. Arapçada yasak diyorsanız o zaman hâlâ, nakit, kader ve be benzeri kelimeleride kullanmayalım.

İyi roller dilerim.

Şikayet başlığında [18.07.2020 - Frank Cassie] Türkçe Terim ya da '' Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Frank Cassie / @Avolion '' yazıları bulunmuyor. Muhtemelen arkadaşın savunmaya yapamayacağı için sen bu rolü üsteniyorsun ama kusura bakma burda işler böyle yürümüyor. Arkadaşın dün geceden itibaren 500 dakikadan fazla OOC ceza aldı ve almaya devam edecek gibi görünüyor. Senin yerinde olsam onu şikayetl edenlerle münkaşaya girmek yerine arkadaşıma yardımcı olup daha iyi öğrenmesini sağlarım. İyi forumlar.

Avo

*
v2 Oyuncusu
#3 - 18.07.2020 18:02
Tekrardan merhaba. Arkadaşımın işi olduğu için şikayetin "savunmasını" ben üstleniyorum. Öncelikle bir oyuncunun önceki cezalarından dolayı, ön yargılı yaklaşmak "çok yanlış" bir yaklaşım. Bu şikayeti önceki vukuatlerine bağlamanız yanlış bir gerekçe. Lütfen gerçek hayatta değer verdiğiniz değerleri role yansıtmayınız. Eğer bir şahıs tanrıya sövüyorsa, OOC olarak şikayet açmak yerine bunu role yansıtabilirsiniz.

İyi roller, iyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 18.07.2020 18:25 Avolion »

#4 - 18.07.2020 18:38
"Rab" kelimesi yerine "Tanrı" kelimesi kullanılmalıydı. @Avolion, söylediğin kelimelerde sorun yok. Bu kelimeler Türkçe değil diye "Rab" kelimesini kullanabileceği anlamına gelmiyor. Karakter cezalandırılacak.

Edit: Karakter yasaklı durumda. Yeni bir karakter açılması dahilinde ceza eklenecek.