Konu: [04.07.2020 - Kenwonte_Wiggins] Fear RP- Powergaming  (Okunma sayısı 125 defa)

#0 - 04.07.2020 17:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kenwonte Wiggins @ @Jacker 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Carl Walter @GoldUser 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma..

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş bir kaç gündür hood alanımızda dolaşıyor, uyuşturucu ticareti yaptığımız sırada bizi polise ihbar edip ortalıktan kaçtı. O günden beri karakteri sokaktan uzak tutmaya çalışıyoruz fakat bugün sokağa tekrardan geldi. Carl Walter karakteri ile adam yaralama rolünün içerisindeyken Kenwonte motorluyla bizi izlemeye başladı, karakterim onu fark ettiği sırada yanına giderek gitmesi gerektiğini söyledi fakat arkadaşımız hood alanında olmasına rağmen beni terslemeye ve direnmeye devam etti. Hood alanının içinde ''kafanı uçururum.'' tarzında tehditler savurdu. Bu durumunda sonra karakteri motorundan atıp saldırmaya başladım, düşeceğini anladığında ayağa kalktığı gibi emote vermeden silahını çıkardı ve ateş açmaya başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş sivil bir karakteri canlandırıyor, sivil rolü yaparak bizi polise ihbar ediyor. Sonraki gün ise silah çekerek ateş açıyor...

#1 - 04.07.2020 17:30
Merhaba, Kenwonte karakteri, Shevon'u düşürdükten sonra yanıma geldi. Ardından kışkırtıcı laflar etti ve bende motorun yanına giderek /me adamı aşağı çekiştirir emotesi verip zar attım zarda 3 geldi yani başarılıyım. Adam saçma bir şekilde /do kanalından "Mesafe var, adam kilolu" yazdı, ne alaka? (Burda role uymadı.)
Aradan bir kaç dakika geçtikten sonra Kenwonte karakteri yine geldi ve devam etti. Sonrasında adam yanımdayken "/me motora tekme atar" emotesi verdim Kenwonte karakteri hiç bir şey yokmuş gibi devam etti. (Aynı şekilde burdada role uymadı)

#2 - 04.07.2020 17:48

Kişi hala çete üyelerinin bulunduğu hood alanına gelerek tehditler savurmaya, dalgalar geçmeye devam ediyor.

#3 - 04.07.2020 18:04
KINGPIN oluşumunun onay alanı dışında bir hood bölgesindesim ve silahlıyım ne için Fear RP yapmamı bekliyorsun,orada emotede verdim.
Verdiğim emote şuydu:
Alıntı
Jaelen Shakur motorun çantasındaki Remington pompalısını alır.
Kışkırtıcı roller yapıyorsunuz sonra vurulunca şikayet açıyorsunuz arkadaşlar, durumunuz oldukça gülünç

#4 - 04.07.2020 18:11
KINGPIN oluşumunun onay alanı dışında bir hood bölgesindesim ve silahlıyım ne için Fear RP yapmamı bekliyorsun,orada emotede verdim.
Verdiğim emote şuydu:
Alıntı
Jaelen Shakur motorun çantasındaki Remington pompalısını alır.
Kışkırtıcı roller yapıyorsunuz sonra vurulunca şikayet açıyorsunuz arkadaşlar, durumunuz oldukça gülünç
Hood alanımızın içindesin bir iki adım uzak durduğunda dışında olmuyorsun, silahın olması da bir şeyi değiştirmez birliğin aktif olarak rol yaptığı bir sokaktasın ve bir birlik üyesini vuruyorsun, sonrasında yanımıza gelip gülerek sokakta dolaşmaya devam ediyorsun. Ne demek neden Fear RP yapayım?

Verdiğin emoteda hiçbir şekilde ekran görüntüsünde gözükmüyor gördüğün gibi.

#5 - 04.07.2020 18:11
İki veyahut üç gün önce, mahalleye gelip, gasptan ihbar verip kaçtın, karakterin ile mahalle sakinleri arasında bir rol geçmişi var. Durduk yere kışkırtıcı hareketlerde bulunmuşuz gibi yazman tamamiyle yanlış. Ayriyeten bulunduğun alan Idlewood noktasını ele alıyor, yani Kingpin oluşumunun hakimiyetinde olan bir nokta.

#6 - 04.07.2020 18:13
SS'lerde görüldüğü üzre bir emote vermemişsin, eğer ki verdiğini iddia ediyorsan bile kurallar açıkça der ki silah çeken kişinin vereceği emote karşı tarafın chatloguna düşecek yakınlıkta olmalıdır. Eğer ki vermiş olsaydın bile kural ihlali yapmış olurdun. Ek olarak nasıl bir karakter gelişiminde karakterin, onu çözmedim, bir siyahi olarak bizle bağlantın yok, bağlantın olmayan başka bir adamı gasp ediyoruz, telefon ile ihbar ediyor, üç gün sonra ise gasp kaçakçılık, satıcılık gibi faaliyetlerde bulunan bir illegal birliğe yanaşarak dost oluyor, bir üye oluyorsun. Rol bir doğaçlamadır, fakat mantıklı sebepler üstüne kurulmalıdır. Her hareketimizi karakterimizin bir davranışına göre şekillendirmeliyiz, o anki isteğimiz kabul görmüyor.
« Son Düzenleme: 04.07.2020 18:17 Suljack »

#7 - 04.07.2020 18:32
Merhabalar, incelendi.

Kenwonte Wiggins karakteri FearRP ihlalinden cezalandırılacak. Hood bölgelerinde yaptığınız rollere dikkat etmeniz ve bu durumu tekrarlamamanız önerilir. Oluşum ve oyun kurallarımızı lütfen tekrar okuyun.