Konu: Buffalo Soldiers MC  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.04.2020 18:23
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: The Buffalo Soul üyeleri - @Chevalier  ...
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: -
Forum linki : https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=7291.0

İhlal edilen kural: Ünlü çete isminin yasak olmasına rağmen bu isimde birlik açmaları.
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Bunu yazmanın sebebi hiçbir şekilde ooc kin vs değildir. Arkadaşlarla rolede girdim ve rolleride gayet başarılı,fakat sunucu kurallarını ihlal ettiklerini düşünüyorum. Herkesin kendi ismini kendisi bulmasını tercih ediyorum ve yönetimde böyle düşünüyorki bu kuralı yazmışlar.
« Son Düzenleme: 06.04.2020 18:35 Babaringo »

#1 - 06.04.2020 20:54
Herkese iyi roller ve forumlar diliyorum,

Buffalo Soul MC olarak bir birliğimiz var ve kendilerinin takdirleri için ayrıyetten de teşekkür ediyorum fakat bu şikayetin altına eklemek istediklerim elbette olacak,
Açılan şikayetin bizim birliğimiz ile uyuşan tek noktası Buffalo isimlerinin benzerliği ve başka benzerliğin ne hikaye olarak ne de onların alt kolu rolü yaparak gerçekleştirmemekteyiz.
Bahsi geçen Buffalo Soldiers MC, tamamen bir siyahi kültürüyle bürünmüş ve amerikanın yerlisini temsil etmekle gibi durumlar bensimekteler ve bizim birliğimiz motor kültürleri dolayısıyla aramızda pek siyahi karakterin bulunmaması dolayısıyla bu biçimde rollerimizi sürdürmekteyiz.
Buffalo Soldiers MC isimiyle Buffalo Soul MC arasında benzerliğin olduğu aşikâr bunu inkar etmeyeceğim fakat bakıldığında gerçekten baştan yaratılmış bir MC - Rocker - Top Rocker gibi benzerliğin bulunmaması ve gerçekten birliğimizi kurarken birçok kişi tarafından uğraşılmıştır.
Konuyu fazla uzatmak istemiyorum çünkü gerçekten ne konusu, ne olay çerçevesi, ne birlik kurulum aşamasında bir durum sergilemesi mümkün değil
(Gerçekten incelendiğinde yapılan rollerin bir yerlerden uyarlama olmadığını anlayabilirsiniz, SoA,Ganglandundercover gibi dizileri izleyip yada Waffen-SS rolleri sergileyen kollarında svastika dövmeleriyle gezen bir ekip rolleri de olmadığımızı anlayacağınızı bildirmek isterim)
Kısacası, incelendiğinde genelde bir hayvana benzetilme ya da benimsenmesi mümkün çünkü birçok motor kültürü bu durumu fazlaca görülmektedir.

Ek olarak bu konuyuda buraya eklemek istiyorum çünkü @Babaringo adlı şahısın OOC kinin olduğunu da bildirmek yada OOC hırs konusu da söz konusu olabilir. Rollerimizin chatlogları kontrol edildiğinde Dillimore kasabasında bulunan oluşumlarının kapanmasıyla birlikte, tanıtım konusu olmaması da yanında bulunarak takası istenmişti ama OOC-IC red ettiğimiz için kişiler satışını gerçekleştiremeyeceği mekan için gerçekten şevk kırıcı şeyler sergilese de gerçekten biz rolümüzü yaparak bir şeylere OOC kin bürümeyerek rollerimizi ilerlettiğimizi bildirmek isterim, Vice Yönetimi ve Yetkililerinin de gerçekten samimiyetine ve ilgi alakasına çok inanıyorum açıklamam için başka bir şey yazmayacağımı bildirmekteyim herkese tekrardan iyi forumlar dilerim, rolünüz zengin kalbiniz temiz olsun.  :) :o

#2 - 06.04.2020 21:05
@Babaringo Öncelikle iyi forumlar dileriz.
Şahsi görüşünüz bu şekilde olabilir,fakat ıc olarak bizle rol yaptınız-ooc olarak da mutlaka gözünüze Buffalo Soldiers Mc ile alakalı bir rol,bir benzetme
yapılmadığını görmüşsünüzdür,bahsi geçen konuyu yani ihlali yaptığımızı düşünürken emin olup,o şekilde durumu gözetseydiniz hem bu şekilde uğraşmamış olurduk,hem de kimse sıkıntıya girmemiş olurdu,bu tip rollere girerken açılan oluşumun adını elbette ki birebir çalıntı veya benzetme yapmayı hiçbirimiz kabul edemeyiz,birliğin kapatılma riskini göze alıp böyle birşeye kalkışamayız ve ek olarak samimi bir şekilde belirtmek isterim ki ihlal yaptığımız MC'nin adını bu gün ilk kez sizden duyuyorum,OOC kininiz olmayabilir veya öyle söylüyor olabilirsiniz fakat hakkımız da şikayet açmak için bu kadar zahmete girmeniz ve kesinliğinden emin olmadığınız halde tüm üyeleri suçlamanız bende söylediğiniz şeylerin (OOC kin) tam tersi olduğunu düşündürdü,bundan sonra ki şikayetlerinizi emin ve kesin şekilde açmanız dileği ile tekrar iyi forumlar...

#3 - 06.04.2020 22:14
Arkadaşlar hikaye,rol ve bunun gibi şeyleri çaldınız vs demiyorum. Kurallarda görüldüğü gibi "ünlü isimli çete veya mafya" kurallarına aykırı olduğu için açtık sadece size değil başka factionlarada bu konuda şikayet açıldı. Size şurdan çaldınız burdan böyle yaptınız demiyoruz,sadece kurallar dahilinde yaptığınızın kuralları okuyarak yanlış olduğunu düşünüp şikayetimizi oluşturduk. Karar zaten yönetime ve moderatörlere bağlı,iyi forumlar dilerim.
İsim direk aynen kopyalanmış zaten attığım şeylerde görünüyor.Diğer şeyleri değiştirmişsiniz fakat ismi çalıntı ustam,iyi forumlar dilerim.

#4 - 12.04.2020 05:42
Oluşum ismi olayı şöyle işliyor, gerçek hayattan bir kişi veya önemli bir film/dizi karakterini alıp onun rolünü yaparsanız, veya San Andreas'ta bulunan bir birliği(Grove Street-hayali)  açmaya kalkarsanız zaten oluşum yönetimi bu konuda sizi uyaryor.

Yukarıdaki örneğe girebilecek isimler de, Corleone Ailesi(godfather filmi) Soprano Ailesi(The Sopranos dizisi) Gotti Ailesi(gerçek hayattaki mafya John Gotti), Gambino Ailesi(Gerçek hayattaki Gambino Örgütü) gibi isimlerle direkt olarak birlik açmaya kalkarsanız bu yasak.

Ancak bunun dışnda, gerçekte var olan bir kültüre/konsepte ve MC koluna bağlı olmakta herhangi bir yasak bulunmuyor. Hells Angels veya Buffalo Soldiers gibi oluşumların VC koluymuş gibi birlikler açılabilir. Aynı şekilde Cosa Nostra dediğimiz yapı da gerçekte var olmasnına rağmen sunucuda Cosa Nostra kültürüne/örgütüne bağlı olan hayali mafyalar bulunabiliyor. MS-13 , Mexican Mafia uzantılı çetelerin vs. olabileceği gibi. Siz de oluşumunuzu Hells Angels veya Buffalo MC'nin bir kolu gibi gösteriyorsanız bu konuda herhangi bir isim sorunu bulunmuyor.